Интересно откъде ги изкопаха тия нови бройки на тв модел 2020 ... в края на 2022г.
Интересно откъде ги изкопаха тия нови бройки на тв модел 2020 ... в края на 2022г.
Телевизора лично го разопаковах, махнах фолиото.Огледах го доста добре ,пуснах му различни цветове да огледам,нищо.След час телевизия излезе първата черна точка,горе в десния ъгъл.След около 30 минути още една черна точка по-средата,после станаха 5 броя черни .Имаше два които на различни цветове не се виждат.Тях не ги броя.Някой да сподели мнение за Sony 55X93J да взема него вместо Самсунга.
Този пост е редактиран от astra; 09-11-22 в 22:16.
Типично за QLed-ите на Самсунг.
Взимай Сонито, дори е по-добро.
Телевизора ще се ползва предимно за телевизия .Самсунга ми се стори доста добър звук да вади.За картината добра ,ама си харесвам повече плазмата Панасоник.
Сина ми има SAQ80 ,а и двамата имаме SONYX90H.На едно мнение сме,че SA е с по-добрата картина,мисля поради повечето зони,може би и яркоста.
SA няма DV,което е недостатък.
Но който и от двата да вземеш няма да видиш картината на плазмата.Щом си гледал плазма,не мисля,че може да сравняваш с нищо друго освен OLED.При всички положения 55'' в предстоящия ''черен...(ни)''ще е до 2000.
Доближаващи се до OLED са най-вече mini led,ама те май по цена са по-високо,както и най-много DL на HISENCE,но мисля,че последния няма европейски модел.
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u9dg
Нови са просто Q95T, са ревизия TDT производство 2021 и са със сменена матрица ADS. 2020та са с VA.
аstra Qled се опитваха преди години да доближават олед и тогава самсунг ползваха VA. След това започнаха да слагат ADS/IPS в доста модели и нищо чудно, чe има голяма разлика с плазмата.
Здравейте, доста полезни неща могат да се научат в този форум Оглеждам се за варианти за нов 55 инча ТВ с рейндж до около 1400 - LG 55UQ91003 ,LG55NANO813,LG55NANO763 не съм сигурен каква е разликата между Нано и не Нано UHD моделите на LG , Sony 55KDX82K кой от тези модели според вас е по удачен или няма голямо значение?
Благодаря предварително!
Здравейте,
Търся телевизор 55", който ще се ползва за телевизия от А1 Xplore Smart TV и филми предимно HBO Max, Netflix. Искам и вградения плеър да възпроизвежда повечето видео формати и субтитри, понеже имам хард диск с доста детски филми, които често децата си припомнят.
Разгледах моделите за 2022 от поста на hristoslav2 от стр. 430.
Спрях се на няколко:
- Samsung Q70B
- Sony X85K
- евентуално Hisense U8HQ, но за него се колебая заради операционната система Vidaa. Не знам дали ще се поддържат приложенията поне няколко години? Иначе като картина съпоставим ли е с горните два?
Долу горе цените им са между 1500-1800 като се надявам този месец да мога да ги намеря с отстъпка.
Има ли по-добри миналогодишни модели около тези пари? Например X93J или Q80A?
Другият вариант е да се понапъна за модели с mini Led (QN85B или нещо на Сони), но според вас ще усетя ли осезаема разлика в картината?
Дали си заслужава разликата в цената от поне 500лв. нагоре?
Моля за вашите мнения, за да отсеем най-добрия вариант за парите.
Предварително, благодаря!
Здравей Иво! Държа да отбележа, че впечатленията ми са изцяло изградени от информацията която намирам в нета, не е базирано на личен опит или контакт с телевизорите, с изключение на Q95T който го имам вече от половин година !
NANO76 и Q91003 ще ги игнорираме защото са най слабите предложения, освен АКО не решиш да пестиш парите за сметка на производителността. Истинския спор тук ще е между NANO813: 1499 лв еМАГ и X82K : 1.539,00 лв еМАГ. И двата моделя ползват последните си процесори и операционни системи, като цяло са бюджетни телевизори така че нямат локално затъмнение, и двата ползват IPS панел, което значи че контраста няма да е много добър, черния цвят няма да е много черен, но пък може би ще има хуваби и ярки цветове и ще се вижда добре дори и под ъгъл, много близки панели като характеристики поне така мисля, и тук вече може би ще е от значение операционната стистема. Sony ползва Гуугъл ТВ докато LG WebOS . Гуугъл имаш много повече приложения и възможностти но пък WebOS ще е по добре оптимизирана и може би ще работи по бързо . Докато търсих информация попаднах обаче на X85K (2022) : 1599 лв еМАГ и миналогодишния 55X89J (2021): 1549 лв . Да, малко скъпи, но са значително по добри телевизори, по ярки, особено X89J, 120Hz панел и HDMI 2.1. Въпреки че няма локално затъмнение има доста добър контраст.
Ето малко сравнения :
Comparison between: 54.6" Sony KD-55X85K, 54.6" Sony KD-55X82K, 54.6" LG 55NANO816QA (displayspecifications.com)
и тук по подробни сравнения, макар че NANO81 е от 2021-ра година но не мисля че кой знай с какво се е променил за 22-ра.
Sony X85K vs LG NANO81 Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Sony X80K vs Sony X85K Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Sony X80K vs LG NANO81 Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
И може би най важното сравнение : Sony X85J vs Sony X85K Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Не знам дали в този ценови диапазон може да се намери нещо по хубаво, може би :
Телевизор Philips LED 55PUS8807/12, 139 см, Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Клас G - eMAG.bg , хубаво ТВ на добра цена 22-та модел но не е много ярък.
или
Телевизор Samsung 55Q95T, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, QLED, Клас G - eMAG.bg който е над 4-ри пъти по ярък от всички телевизори изброени до момента, защото е флагмана на Самсунг за 2020-та година, стига да ти се падне хубав панел, най вероятно и през черния петък, може някой миналогодишните ОЛЕД ТВ-ри да дойде на тази цена, но със сигурност няма да е 120хз.
Може би логичния избор е X89J
, хубав контраст, приемлива яркост за бюджетен панел !
Q95T e ... звяр ! Дори е абсурдно да се сравнява с който и да е било от гореспоменатите телевизори, само виж тук :
Sony X85J vs Samsung Q90/Q90T QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Страхотна картина, цветове, както казах почти 4 пъти по ярък от X85J, има локален диминг, страхотен контраст, тънък (за ЛСД) и става като картина на стена, тъй като входовете му са изкарани на отделен бокс-устройство, няма почти никакви кабели около него, много впечатляващ.
Аз лично го имам и съм супер доволен но това което ме спира да го препоръчам на 100% е че един колега от форума се опари с един 55 инчов и го върна, имаше проблеми с под-светката и локалния диминг, моя е ОК, но е голямо ТОТО особено с телевизорите на Самсунг, имам малко забележки относно Tizen и това че е 2020-21 -ва година модел.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 10-11-22 в 14:10.
Плазмата ще си я гледам докато умре. Чакам да ми върнат парите и взимам Sony 55X03J или някой друг ,ще го тествам на място пред куриера.
Този пост е редактиран от astra; 10-11-22 в 17:12.
Здравейте,
Поразгледах още малко темите и май ще се насоча към моделите на Sony.
Ако трябва да избирам между миналогодишния Sony 55X93J и тазгодишния Sony 55X85K, кой да избера?
Цената е еднаква. Имали съществена разлика, която да ме насочи към някой от двата?
Здравейте
И аз търся телевизор за надграждане от 55 инча на 65 малко така да се поглезим за световното или просто си търсех повод
100 херцов панел все пак топката да върви плавно. По така бюджетно предложение съответващо на цена/качество. Разстоянието е 2.5 м / 3 м.
Благодаря