Страница 624 от 649 ПърваПърва ... 574614622623624625626634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,346 до 9,360 от общо 9728
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от ivo vratsa Виж публикацията
    Може ли с две думи да кажеш, защо не е ОК? И на мен ми се видя съмнително евтин за тези размери. 85 инча ми е долна граница, така, че не го отхвърлям, като размер.
    Аз P655 и C655 са с 60хз панели, от там слагат по слаби " железа " или чипсети/ процесори , от там обработката на изображенията, детайлизацията и може би движенията няма да са много добри, но може само да спекулираме де. Самсунга е ОК, като цяло , може би ще е с качествени материали, захранвани и т.н. но ще е с обикновена подсветка и панел , класически LCD без диминг зони , както казах кристал процесорите са малко по бюджетни, но тъй като все пак е 9000 серия и 100хз панел, се надявам да е малко по читав (отново това са само спекулации и предположения на база информацията която намирам в интернет, лично не съм го тествал)

На хартия от тези 100 инчови до 5000 лв E7NQ изглежда най добре, заради по високата яркост, QLED панела, има някакви диминг зони, докато горе изброените не. Ако искаш 100 инча и нещо по хубаво и с висока производителност трябват ти поне още едни 1000-2000 лв + минимум.

И имай в предвид че това са огромни телевизори, трудно за пренасяне и монтиране, трябват ти поне 2-3-ма души още Тежат от 60 до 100 кг.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Don Виж публикацията
    Х1, какво означава
    Х1 означава че е първо издание, при C765 X1 е с Pentnic 700 , това с Х1 и Х2 бе важно за C845, защото там първото издание беше с по слаби процесори.

2.  

3. Don
    Don е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Благодаря Antracs, сега оставя да го видя как се справя, да калибрирам картината и ако не ни допада да го връщам и да взимам samsung qn90c

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Благодаря Antracs, сега оставя да го видя как се справя, да калибрирам картината и ако не ни допада да го връщам и да взимам samsung qn90c
    Да, поиграй си с настройките, изключи всички сензори за корекции на яркостта , еко опции и т.н. Имаш 14 дни за тест така че човъркай го и ни дръж в течение, сподели мнение , защото този телевизор ще събира все повече погледи , както бе с C805.

5. Don
    Don е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Да ще ви държа в течение, понеже съм лаик още, ще съм ви благодарен за мнения за правилно калибриране и всичко което се сетите да пробвам. Благодаря още веднъж

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Да ще ви държа в течение, понеже съм лаик още, ще съм ви благодарен за мнения за правилно калибриране и всичко което се сетите да пробвам. Благодаря още веднъж

Признавам че никога не съм имал взимане даване с съвременен TCL телевизор така че лично не знам какъв е интерфеса и насройките, но тук намерих едно видео, което е генерално за TCL но може и да ти е полезно и на теб :

TCL Google TV: Best Picture Settings! [Fix369 Recommended] и

Kalibrace TV TCL 65C765

Аз обичам ярка и контрастна картина :D така че може би не бих го послушал за намаляване на яркостта и контраста но ти си прецени :D . Mразя warm/ топли цветове, така че бих ти препоръчал поне да си на стандартни.

- - - - - - - - - -

Особено второто видео виж къде влиза с settings > Display and Sound > Inteligent Picture > Adaptive Brightness трябва да е изключено

След това задължително и в Settings> System > Power and Energy > Energy Saving трябва да ти е изключено
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-11-24 в 18:03.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Признавам че никога не съм имал взимане даване с съвременен TCL телевизор...
    Тия дни гледах някакво видео ревю на TCL T8B (трябва да го потърся къде беше) като го сравняваха с конкурента Hisense E7NQ Pro (и двата са QLED, 100 Hz, реколта 2024-та). Та от двете китайски тояги като че ли повече ме грабна Хайсенс-ето - TCL-ът имаше ужасно неравномерна подсветка, някакви светли участъци, все едно си го бил с блажния парцал. TCL уж имали по-строг качествен контрол, но дали е така...
    Този пост е редактиран от kompira; 19-11-24 в 19:29.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нормалната цветна температура при TCL ми идва студена, та аз променям на топла-2, а повечето дадени настройки по нета (дето съм срещал) са на -5, което си е направо жълто в моите очи. А и тогава картината губи сериозно от дълбочината си (триизмерността).
    Сета си поиграх малко с 43С655 на племенника - прилична картина на "стандарт" и "кино" при изключени цифрови филтри, с малко "подпомагане" от динамичен контраст и затъмнение-то.
    Бройката се оказа с доста добра хомогенност (съвсеем леко винетиране на някои едноцветни заливки) и доста добър панел за 43" с по 8 домейна - ЛГ и Филипс плющят калпави панели с по 4 домейна... поне на тия дето съм проверявал.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Зависи от модел. С76 е топла. Дори в режим Аймакс ХДР май беше не можеш да променятчш топлината.Само топла.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Valex Виж публикацията
    Вчера взех SONY KD-43X75WL.
    Бях в Техно...... и сравнявах SONY KD-43X75WL, LG 43QNED80T3A и SAMSUNG QE-43Q60D. При "демото", Sony най бързо реагираше при смяна на изображенията, но не това бе най важното за мен, а картината, която на Sony беше най добра, поне за моите възприятия. Знам, че този модел на Sony е от 2023 г., а посочените LG и Samsung от 2024 г., като вероятно и параметри им може да са малко по добри. И както се казва то ме грабна и аз го грабнах /купих/.
    Честито и дълго да му се радваш
    Другите са малко по универсални за употреба. Важното е, ти да си доволен.

Цитат Първоначално публикувано от ivo vratsa Виж публикацията
    Здравейте. Насочил съм се към голям телевизор/нещо над 85 инча примерно/. Ще се гледа от около 6 метра. Бюджета е около 5000.00 лв. Моля препоръчайте марка и модел.
    Sony K-85XR70
    https://bay.bg/product/sony-bravia-7...v-2024-k85xr70
    https://www.gogo-bg.net/sony-bravia-...4-p-25154.html
    https://www.ozone.bg/product/smart-t...5-4k-ultra-hd/

https://www.rtings.com/tv/reviews/tc...-qled/settings
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-11-24 в 20:08.

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Да, подкрепям предложението на Христослав, Bravia 7 e чудесен телевизор, по добър при всички положения от X90L и то доста по добър. Ако успееш да го намериш на добра цена, ще е супер.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Hisense има за цел да оглави американския телевизионен пазар в рамките на 2 години
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1732017799

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Nov 2024

Здравейте на всички.
    Следя от доста време форума, относно Тв, климатици и др. и по прочетеното се ориентирах при закупуване на телевизор - основен /хол/ и спомагателен /спалня/, за което съм много благодарен на всички, които споделят знанията си тук.
    Сега имам малък проблем, за който се нуждая от съвет. За холът си взех 50 инча TCL C805, който след като си поиграх два дни с настройките докарах прекрасна картина. Обаче, както всички знаете, този телевизор е с VA матрица и след леко преустройство на хола, вече се налага да се гледа под ъгъл. Дори след монтирането на стойка, позволяваща корекция на ъгъла, не съм доволен от изображението при странично гледане. Рових се достатъчно във форума и не намерих информация за хубав телевизор с IPS матрица. За ОЛЕД май не стига бюджета...
    Молбата ми е да ми посочите телевизор, който се ползва 80% ЕОН тв и 20% ютуб със следните параметри:
    - до 50 инча - не повече, няма място!
    - IPS или друга без VA
    - 900-1200лв бюджет
    - Андроид/гугъл тв ,заради ЕОН-на

Благодаря предварително

16. Novice
    Тук е от
    Nov 2024

Здравейте,

След като преди година и половина си купих Sony OLED (55А83К), благодарение на четенето на този форум, имам питане за LED телевизор.
    Мои приятели искат да си вземат 50 или 55 инча.
    Аз лично бих предпочел Sony, заради upscale-a, който на цифровата ТВ на А1 е прекрасен и затова пиша, за да ми помогнете в избора:

Варианти за 50'': SONY BRAVIA LED KD50X75WLPAEP, 50" или SONY Bravia KD50X80LAEP, 50"

Варианти за 55'': SONY BRAVIA LED KD55X75WLPAEP, 55" или SONY Bravia KD55X80LAEP, 55"

Телевизорът ще е за стая на тийнейджър, като ще се гледа от около 2,5 - 3 метра. Телевизията е цифрова на А1.

Предварително благодаря на всички!

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако е само за кабеларката, по-малкия размер. Щом е за тийн обаче, предполагам ще се ползва за всякакви работи и ще се кефи повече на 55".

18. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

За холът си взех 50 инча TCL C805, който след като си поиграх два ..
    Дори след монтирането на стойка, позволяваща корекция на ъгъла, не съм доволен от изображението при странично гледане.
    Молбата ми е да ми посочите телевизор, който се ползва 80% ЕОН тв и 20% ютуб със следните параметри:
    - до 50 инча - не повече, няма място!
    - IPS или друга без VA
    - 900-1200лв бюджет
    - Андроид/гугъл тв ,заради ЕОН-на

Благодаря предварително
    Имам C805, и мога да ти кажа, се гледа сравнително добре под ъгъл на стойка (със наклон надолу).Но, при много голям ъгъл за човека който гледа ТВ (независимо от матрицата), няма да се да му изобщо комфортно като цяло(не говорим за избледняването на картината под градус).
    Колкото до IPS панелите при ТВ-рите имат по-добри ъгли на видимост и цветове, за сметка на сивеещето черно.
    Google TV, имат само определени модели на Philips, Sony, TCL.
    Като при последните повечето им матрици(да не кажа всичките) са VA.
    Тук проверявай спецификациите на ТВ-рите:
    https://displayspecifications.com/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе