Страница 679 от 680 ПърваПърва ... 629669677678679680 ПоследноПоследно
Резултати от 10,171 до 10,185 от общо 10198
Like Tree2606Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

9505 си е чудесен телевизор. Оправете му настройките и си го ползвайте с кеф. Не би ми минало през ума да го заменя с измислените китайски боклуци. Ако очаквате WOW ефект, едиснтвения начин е да увеличите размера. Щом не ви е належаща смяната, по-добре си карайте с 9505 докато работи, а след него живот и здраве го мислете. До тогава може и наистина да има някаква по-съществена разлика в технологиите при новите модели, която да си заслужава замяна/ъпгрейд.
    Gena_bs и brotzki харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Яркостта е настроена фиксирано на някакъв нисък процент, а локал диминга е на максимум. Настройките са според някакви препоръки, които съм правил още щом купих телевизора, но когато се пусне съдържание 4к или Нетфликс и се активира долби вижън свети всичко около субтитрите или нещо светло на тъмен фон. Налага се всеки път ръчно да намалям яркостта на 15 за да е добре, защото Долбито надува всичко на максимум. Телевизора е хубав, но блуминг ефекта се забелязва, особено като се гледа на тъмно, иначе нямаше да искам да го сменям.
    Варианта явно ще е да го сменя с 75/77 олед, но пак отиваме на Сони висок клас, защото андроида ми е приоритет и не ми се занимава с андроид боксове.
    Този пост е редактиран от С.Мезинов; 10-11-25 в 17:11.

4. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Днес ми се появи някаква черта на един стар телевизор, така че непланирано ще трябва да купя нов…
    Премерих, следва да мога да събера 65-инчов. Досега там имаше 42 инча, така че се чудя 65 или 55, и двете са много над сегашното, 65 ще има някои неудобства със събирането.
    Гледам филмчета, рядко мачове.
    Не съм претенциозен - в съседната стая имам lg c2 oled, в тая изпушилия 42-инчов Филипс на 10+ години. Лг то е по-хубаво, но и Филипса върши работа…

Та моля, дайте няколко предложения за прилични модели? Като цена - ще ми се в диапазона 1500-2000лв, няма смисъл да се изхвърлям, надали ще го оценя.

ПП - за спалня е, разстояние от което се гледа 3-3.5м.

5. dss
    dss е офлайн
    Junior Member Аватара на dss
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Варна

Аз си поръчах този и е в бюджета ти:
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...m_content=link
    55 инча ми е ОК за спалня. В дневната има 65 инча, който вече ми малее защото го гледам от 5-6 метра и по рядко от дивана (3 метра), но май също няма да мога да ъпгрейдна, защото имам ограничение в мястото и не съм сигурен че ще се събере по голям. Бих се радвал на 75 ако влезе, ако не - здраве да е.
    kod и CubanLinx харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Яркостта е настроена фиксирано на някакъв нисък процент, а локал диминга е на максимум. Настройките са според някакви препоръки, които съм правил още щом купих телевизора, но когато се пусне съдържание 4к или Нетфликс и се активира долби вижън свети всичко около субтитрите или нещо светло на тъмен фон. Налага се всеки път ръчно да намалям яркостта на 15 за да е добре, защото Долбито надува всичко на максимум. Телевизора е хубав, но блуминг ефекта се забелязва, особено като се гледа на тъмно, иначе нямаше да искам да го сменям.
    Варианта явно ще е да го сменя с 75/77 олед, но пак отиваме на Сони висок клас, защото андроида ми е приоритет и не ми се занимава с андроид боксове.
    Щом ще е висок клас Sony, единствения вариант е 77" Bravia 8 II или 77" A95L (предишния модел) ако има останали бройки някъде. Но цената ще е солена, дори и след намаление. Интересно ми е при вас какви оферти ще пуснат сега покрай намаленията. Би трябвало да са по-добри, отколкото тези у нас.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Днес ми се появи някаква черта на един стар телевизор, така че непланирано ще трябва да купя нов…
    Премерих, следва да мога да събера 65-инчов. Досега там имаше 42 инча, така че се чудя 65 или 55, и двете са много над сегашното, 65 ще има някои неудобства със събирането.
    Не съм претенциозен - в съседната стая имам lg c2 oled, в тая изпушилия 42-инчов Филипс на 10+ години. Лг то е по-хубаво, но и Филипса върши работа…

Та моля, дайте няколко предложения за прилични модели? Като цена - ще ми се в диапазона 1500-2000лв, няма смисъл да се изхвърлям, надали ще го оценя.

В момента има Samsung 55S85F и по точно с последните букви FAU, което е панел QD-OLED в Зора, така е и обявено на сайта им че последните му букви са FAU дали е така на живо не знам, не съм ходил в магазина. Цената е 1999лв. Мисля че е добър избор.По тестовете много го хвалят но нека много по запознатите колеги да изкажат мнение. Само крачетата му не ми харесват но имат две положения за монтаж тесен и широк.
    Този пост е редактиран от bobi700402; 10-11-25 в 22:57.
    kod одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията

LG OLED55C5 (65C5) , LG OLED55G5 ще ти се види скъп
    а ако се напънеш -> Samsung QE-65S90F (не поддържа Dolby Vision и при такъв филм възпроизвежда основният слой HDR10)

И така, как можете да разберете какъв тип OLED панел има един телевизор Samsung?
    Както миналата година, ключът е в буквите в пълното име на модела:
    • FAE = WOLED (напр. QE77S90FAEXXH);
    • FAT или FAU = QD-OLED (напр. QE77S95FATXXH, QE55S85FAUXXH).

Нека ви напомня, че в моделите от 2024 г. това бяха съответно DAE и DAT.
    kod и CubanLinx харесват това.

10. kod
    kod е на линия
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Благодаря.
    Виждам, че само OLED препоръчвате.
    Ако трябва да избирам между Samsung 55S85F и LG C5 - кое смятате е по-добре да взема?
    Някаква препоръка за по-евтин -TCL 55C71K как е?

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Във форумите, ако не си вземеш OLED, не си батка . Обикнвоено пишат ентусиасти, които са склонни да се бръкнат за най-доброто на съответната цена, но за масовият потребител по-важен е параметърът качество на картината/цена. В общи линии, всичко опира до това какъв ще е бюджета, пък и има случаи потребителят просто да не иска OLED... TCL C7K е нелош вариант, когато бюджетът е по-скромен (в доста видеоревюта го слагат до LG C5... ясно че, че LG-то е напред с материала, но на каква цена, спрямо китаецът) . Иначе аз ако щях да вземам OLED бих гледал LG-тата (C5 или G5).
    Този пост е редактиран от kompira; 11-11-25 в 12:36.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Не става въпрос дали си батка или не. Говорим за качество. Много зависи естествено от експлоатацията. Ако се гледат много филми и се държи на качеството на картината, вече е доказано, че по-добро от OLED към момента няма. Вкъщи сме с 3 броя и не бих погледнал друго, докато не се пръкне по-добра технология. Ако ще се позлва за фон, кака Мара да има там нещо да и бучи по цял ден на един канал, то тогава естествено, че няма смисъл от OLED.

М-у 55S85F и LG C5 аз бих взел LG-то. Ако държите на QD-OLED панела, изчакайте намаленията и се напънете за S90F или S95F. Само трябва да проверите размерите и вида на панела спрямо тях. За S90F не съм сигурен дали изобщо имат QD-OLED, а при S95F мисля, че само 65" са с такъв екран.

13. kod
    kod е на линия
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    М-у 55S85F и LG C5 аз бих взел LG-то. Ако държите на QD-OLED панела, изчакайте намаленията и се напънете за S90F или S95F. Само трябва да проверите размерите и вида на панела спрямо тях. За S90F не съм сигурен дали изобщо имат QD-OLED, а при S95F мисля, че само 65" са с такъв екран.
    Тук ме обърка
    Не че знам разликата м/у QD-OLED и WOLED, но според написаното разбрах, че QD-OLED е по-хубаво.
    И че серийни номера с FAU / FAT означават QD-OLED, а с FAE - WOLED.

Това е продуктовия фиш на S85 в Технополис:
    https://img.netpeak.net/kod/1762859085904.jpg
    Целият модел е QE55S85FAU. Не означава ли това, че е с QD-OLED, въпреки, че е 85?
    QE-55S90F който препоръчваш пък е QE55S90FAE, тоест с WOLED.
    Та... за да си изясня
    S85 FAU или S90 FAE е по-хубаво ?
    То разликата в цената е поносима - само 100лв.
    LG C5 е още 100лв нагоре.

S95 и G5 са с 50% по-скъпи - директно ги изключвам и се ориентирам към C5 (2200лв), S85 FAU (2000 лв) или S90 FAE (2100 лв) - което кажете.
    Или... TCL C7K (1400лв) ако ме хване скръндзата

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

https://techmart.bg/televizor-samsung-qe55s85fauxxh Не знам и аз съм пред същата дилема но установих, че страшно ме дразни ъгъла на гледане на TCL-а в стаята на синът ми, сравнявайки го неволно с плазмата в хола, дори без да го гледам само като влезна в стаята и го погледна отстрани ме дразни.
    Този пост е редактиран от bobi700402; Вчера в 17:14.
    kod одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

TCL C7K 55' в ЕМАГ е 1299 ,но някой споделят ,че в румънския ЕМАГ е бил под 1000лв и изчаквам да видя в Петък.
    Жалко че нямат промоцията 2+3г на гаранцията както в технотата

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

В Емаг може да си купиш още години гаранция - в случая за + 145 лева още 2 години . Демек - оскъпява се. Ако помня добре, наскоро 55C7K беше с -10/15% ваучер, та ако не на черен петък, после може да има редовни седмични намаления....

18. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Borislav Mitkov Виж публикацията
    TCL C7K 55' в ЕМАГ е 1299 ,но някой споделят ,че в румънския ЕМАГ е бил под 1000лв и изчаквам да видя в Петък.
    Жалко че нямат промоцията 2+3г на гаранцията както в технотата
    A как поръчвате от румънският ЕМАГ. Аз съм питал и СПИДИ и ЕКОНТ- казват ми - трябва да ни дадете адрес от който да вземем пратката в Румъния! Същото трябва да дам и на ЕМАГ и .....
    Този пост е редактиран от brabusbg; 11-11-25 в 16:46.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе