Страница 699 от 703 ПърваПърва ... 649689697698699700701 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,471 до 10,485 от общо 10535
Like Tree2717Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Каква е разликата в двата телевизора на TCL MiniLed 65C7K и C6K и дали си заслужава разликата в парите? Кога намалят миналогодишните телевизори?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Наламения има постоянно, просто трябва да си следите моделите, които потенциално ще купувате и да си прецените коя е най-добрата цена.

https://versus.com/en/tcl-65c6k-65-vs-tcl-65c7k-65
    Dimitar Kostov одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

По принцип всичко трябва да се отвори преди да се приеме, но аз никога не съм го правил. Даже не мога да си представя куриер да губи време за всяка една поръчка, докато чака да се пробва, съвсем няма да може да смогне с доставките. Ами перални, хладилници, климатици пък съвсем
    Този телевизор ако го бях отворил пред куриера и по някакъв начин отрази, че съм го получил здрав, дали щяха да ми върнат парите, когато го върнах с повреден панел
    Още няколко по-дребни уреда съм получавал счупени, огънати и винаги съм си получавал парите без обяснения. Затова и не купувам от външни търговци, ако не е нещо евтино. Но всеки ще си прецени, аз само споделям моя опит с Емаг.
    Dimitar Kostov одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Аз също съм на твоя принцип, но точно за това може и да се наиграеш в даден момент. И аз не си представям как ще оставя куриера да ме чака, докато аз си тествам. Тук голяма роля играе и населеното място. В по-малък град едва ли е проблем, даже сигурно напротив Но в няколкото големи града, където всички са инзервени на макс и всеки бърза, би било проблем. Конкретно за телевизорите, закона го позволява. Можеш да си отваряш и тестваш (не помня колко беше времето за тест). Ако куриера е станал с гъза нагоре си е неин/негов проблем.
    Swon одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Braykov Виж публикацията
    Каква е разликата в двата телевизора на TCL MiniLed 65C7K и C6K и дали си заслужава разликата в парите? Кога намалят миналогодишните телевизори?
    Направете си труда поне да разгледате първата страница на марката за 2025. https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...%81%D1%82.html
    @hristoslav почти всичко е синтезирал там.
    Gena_bs и Dimitar Kostov харесват това.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

C7K e два пъти по ярък и има по добър SoC, чипсет (или поне така се предполагаше, дори го даваха на места че има и WIFI 6 / AX). C6K има 180 диминг зони при 65 " , C7K има 1008.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    C7K e два пъти по ярък и има по добър SoC, чипсет (или поне така се предполагаше, дори го даваха на места че има и WIFI 6 / AX). C6K има 180 диминг зони при 65 " , C7K има 1008.
    Благодаря за отговора, но не мога да разбера много от него, явно е по-професионален

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://www.lcd-compare.com/index.ph...on&TCL55C6K=on

За тези които живеят в САЩ...
    Новите телевизори Vizio изискват акаунт в Walmart за достъп до приложения
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1775544994
    https://arstechnica.com/gadgets/2026...mart-features/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-04-26 в 17:50.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Изчакайте новите модели, ако не ви е спешно. Тези - старите ги продават на високи цени.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    В сравнението не е отразено , че Q7C е с матово покритие за по-малко отражение, докато C7K e гланцово - огледално.
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-04-26 в 19:36.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

По-добре да вземе TCL 75C7K за 999 евро предвид разликата в цената с 65C7K.
    Новите модели при излизането също няма да са на приемливи цени .

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

От около 5–6 часа съм с 65" Samsung S90F (QD-OLED) и минах през доста емоции – от дъното до небето !

Първото, което ме озадачи, са настройките , или по-скоро липсата на такива (поне липсата на стандартните налични във всички телевизор които съм имал) в Game console и PC режим. Имаш само „Забавление“ и „Графика“… каквото и да значи това. Няма стандартен, динамичен, кино, спорт и т.н. доста странно решение.

Друго, което ми направи впечатление , при SDR картината постепенно потъмнява. Докато гледах Шампионска Лига, забелязах че картината става по тъмна и по тъмна, трябва да сменя вход за секунда и след това отново става много ярка.

При HDR този проблем го няма. Проверих за всякакви сензори, еко режими и т.н. всичко е изключено. В HDR е брутално ярък, но не разбирам защо в SDR се държи така.

Цветовете… да, вече разбирам защо толкова се хвалят QD-OLED-ите . Толкова са ярки и наситени, че направо „вадят очи“. Наложи се да намаля наситеността и яркостта, защото на моменти изглежда прекалено.

Най-големият ми проблем засега: при 1440p и 144Hz картината се свива и заема около 3/4 от екрана. Рових из настройките, но не успях да го оправя (може и аз да изпускам нещо). С RTX 3060 Ti няма как да играя на 4K/144Hz, затова 1440p е моят вариант. На LG C1 нямах никакви проблеми, тук обаче при 120Hz е ок, но при 144Hz се „чупи“ картината.
    Иначе панелът е перфектен – няма DSE, няма неравномерности, всичко е чисто.
    В Game режим телевизорът е брутално ярък , дори за мен Държа го на :нормална " пикова яркост, тъй като има и " висока " като опция, защото направо „пържи очите“. Но поне имам избор дали да си изпържа очите или не, аз това търся :D

За ~2200 лв според мен е отличен телевизор, но честно казано започвам да се замислям дали не трябваше да взема LG C5, най-вече заради OS-а и настройките, с които съм свикнал. Въпреки че имам и други Samsung-и, този Tizen ми идва малко странен и ограничен от към възможности да ползвах функции и настройки на входове и режими където си поискаш а не само където Самсунг разреши, но отново имам го от скоро и те първа ще откривам кое как се прави.
    Все пак успях да си наглася картината така, че да ми харесва. Още го разучавам, надявам се да оправя и проблема със SDR. Това е засега на кратко .

П.С. успях да реша проблема с 1440p и 144hz ! След малко човъркане по настройките на Nvidia.
    svetlio1, brotzki и CubanLinx харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Вижте в сервизното дали няма още нещо за изключване.С това авто затъмняване направо у кашона.Останаха игриците....
    Swon одобрява това.

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Спор няма ,QD-OLED-ът има брутални цветове. Супер ярък е, направо не е за вярване. В един момент обаче започваш да се замисляш , защо ти е тази яркост, след като на практика я намаляваш, за да изглежда картината нормално?

А точно това е основното му предимство спрямо WOLED, по-високата яркост и по-големият цветови обем. Но ако не намеря решение на това автоматично намаляване на яркостта при SDR, има шанс да го върна и да взема един C5 или C6 на Черния петък.

Притеснява ме обаче, че при C5 в гейминг режим яркостта пада доста, доста хора се оплакват от това, a S90F има страхотен гейминг режим, може би най добрите които съм виждал до сега. При C1 не съм забелязал такъв проблем, или поне не беше толкова осезаем.

Ще го мисля.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията

А точно това е основното му предимство спрямо WOLED, по-високата яркост и по-големият цветови обем.
    .
    Попитайте и Самсунг дали има решение на авто затъмняването.

На SDR телевизия цветовете по лицата пастелени ли са?
    Този пост е редактиран от brotzki; 08-04-26 в 09:32.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Somak Виж публикацията
    По-добре да вземе TCL 75C7K за 999 евро предвид разликата в цената с 65C7K.
    Новите модели при излизането също няма да са на приемливи цени .
    Нямам място за 75-цата иначе ми се ще.
    Преполагам, че като излязат новите модели, старите ще ги намалят повече...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе