Здравейте колеги. иска да се обърна към Вас за съвет. проблемът е следния - през 2010 година закупих телевизор LG 42LE5300 на стойност 1700 лева от Технополис. Наскоро дефектира, издадоха ми протокол за гаранционна замяна. Отивам аз в Технополис и ми казват и след доста перипети се оказа, че ми оценяват телевизора на 1200 лв. т.к вече съм го ползвал 4.5 години. Можел съм да си харесам аналогичен модел LG и да ми го заменят с него или да си доплатя и да взема друг! Предложеният от тях модел не ми хареса и ми се струва, че не е коректно да съм дал 1700 лева за телевизор и да ми предлагат по-евтин. След това получих смс да отида до Технополис за да получа подходящ телевизор, а аз не съм давал съгласие за подобно нещо. Отидох след 10 дни и се оказа, че въпросният телевизор даже още не е там, а още пътува. Моделът е LG 42LF652 на стойност 999 лв! Даже не можем да го видим т.к. нямат такъв наличен в магазина и не се знае в какво състояние ще е - мостра, отремонтирана дефектирала бройка и т.н. Всъщност не ми дават избор, не искат да им дам пари и да си доплатя за желан от мен модел и ме ощетяват със 700 лева. Някой от вас попадал ли е в подобна ситуация и ако е ще помоля за съвет защото доколкото чета в нета това е доста често срещана порочна практика от страна на Технополис.