Аз не търся финансова логика в случая. И не виждам нищо лошо в това един търговец, който държи на клиентите си да им предлага размяна с по-скъп модел телевизор.
Така се случва в нормалните европейски държави, така трябва да бъде и в България.
Чувал ли си за т.нар. Sale Of Goods Act гаранция : The six-year warranty
За съжаление вече не се прилага.
Оказа се,че опцията с доплащане за по-голям екран или по- висок клас модел не е възможна,защото замяната се осъществява не от търговеца,а от Панасоник Бг/Европа и ТВ се изпраща от централата им в Хамбург - това получих като отговор.
След дълго умуване и четене се спрях на варианта със замяната за DX780.Английско ревю не намерих за DX750/780 (разликата е единствено в двойните тунери) за съжаление...Времето и надеждността на модела ще покаже дали съм постъпил правилно.Минусите за мен са:избирам ТВ без реални отзиви,остатъчната гаранция е 1 год,която обаче мога да удължа +3 год след доплащане, когато модела влезе в номенклатурата на ТП.
Позитивите:получавам чисто нов модел на добра цена,който все още го няма в магазинната мрежа;получавам 2 год по-нов модел от АС800 с по-добри (надявам се) характеристики.
Днес след съгласието ми за замяната, получих писмен ангажимент за доставка на ТВ в срок от две седмици от Хамбург,а ако не все пак ТВ не бъде доставен до 22.04 има правото да си поискам парите и доставката да бъде отменена.
Допълнително инфо което научих от сервиза и ТП:
-практика на Сони,Панасоник и някои други е при гаранционна замяна винаги да предлагат по-добър продукт за повече пари за да остане доволен клиента от предложението,в противен случай ако той се спре на вариант 2 с връщане на сумата,9 от 10 клиенти минават на конкурентен бранд.Явно и затова не ми беше предложен ТВ от 2015 моделна година,който щях разбира се да откажа и да се спря на вариант 2.
Цените приблизително при първоначалното появяване в ТП за 58DX780 -3699/3999лв ,за 58DX800 -4599/4899,ще разберем в края на месеца вероятно...
Благодаря още веднъж за всички мнения !
Супер. Да дадеш след това и feedback в темата, ще е в полза за всички.
Малко информация за модела:
основни характеристики на серията Panasonic DX750:
• Full LED Local Dimming
• Dalle LCD Ultra HD
• LCD Panel Type VA Super Bright Panel
• 3D Ready (3D Active)
• Dual tuner DVB-T2 , DVB-C and DVB-S 2
• panel 100 Hz (8 bits)
• Peak Brightness: 550 nits
• Processor Quad Core Pro
• Processor Studio Master HCX
• Algotrythme colorimetric compensation HexaChroma Drive
• Video Processing 1800 Hz BMR
• Compatibility HDR 10
• Smart TV My Home Screen Function Firefox OS 2.0
• Netflix Compatibility 4K
• Function Info Frame
• Supports Wi-Fi integrated
• Media Gateway Function UPnP ( DLNA )
• Compatibility AVC-HD , HEVC , WMV , AVI , MKV , MP4 , FLV , VOB , TS for video, MP3 , AAC , WMA Pro , Flac , Alac , WAV for audio and jPEG for photos
• Mirroring mode
• Fashion TV Anywhere
• Sound system: 30 W
• Send to Fashion TV
• Compatible HbbTV
• PVR Ready function
Function • Time Shifting
• HDMI 2.0a
• Supports HDCP 2.2
• Compatibility HEVC
• Connectors: four inputs HDMI 2.0 (a front), one with management ARC , a SCART , a YUV , a composite , an optical output, three USB Host (one 3.0), a port Ethernet , a Port CI + and SD memory card reader
Този пост е редактиран от Momchil; 05-04-16 в 20:23.
Пропуснах само да добавя отговор към Светльо,че закупеният 55AS800 не е бил в промоция при закупуването и беше неотворена бройка(върнахме други две,които въпреки изричното ми условие бяха отваряни).Закупен е края на януари 2015г. при обявена цена от 3300лв след като разгледах новите модели за 2015 на ЦЕС изложението....Заради бизнеса ми често купувам различни уреди и като корпоративен клиент местният ТП ми дава винаги 10% отстъпка,та затова цената е 3000лв.
Мда, това вече е друго нещо...постъпил си правилно.
Дано всичко е наред и дълго да му се радваш!
Чакаме подробни впечатления от новият
сравнение по спецификации
Comparaison des produits s
А дали изобщо ще се появи DX800 у нас. Това е въпроса.
Чакай първо да заредят останалите бели магазини.
Ние сме последна дупка на...пазара.
Все още си чакам ТВ ,но ми прави впечатление, че Емаг имат в наличност малкото му братче 58DX750 на доста високата първоначална цена от 4499лв.
Интересното е, че моделите ги няма никакви и по известните европейски онлайн магазини.
В costco се намира само 58DX700 за 1100 паунда.
Днес си взех чаканият ТВ 58DX780,подробни впечатления след няколко дни....
А в България вече се продава The Monster:PANASONIC TX-58DX900E