Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1456
Like Tree234Одобрявам

Приложения за Android TV (инфо в първи пост)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Отговор: Приложения за SONY Android TV

Има hdmi

2.  

3. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Дори и да има,
    безкрайно се съмнявам платформата да позволи нещо повече от "обикновен" DTS да мине през HDMI ARC-a,
    също както и през оптичния TosLink/SPDIF.

Но е редно да се изпробва, въпреки предизвестения, според мен, резултат.

Накратко:
    UHD картина ще можеш да гледаш с Android TV-то (андроид тв приложение като VLC, MX Player, KODI и т.н.) на телевизора,
    но DTS-HD/MA/X през оптика и HDMI ARC - едва ли ще е възможно някога.

Пиша това, защото UHD релийзите в 99.98% от случаите са мукснати с DD TrueHD или DTS-HD/MA аудио тракове.

Та, за да се насладиш едновременно на картина с висока (UHD) резолюция И "качествен" многоканален звук,
    се ползват медиа боксове с Amlogic S905X3/S922 и CE, например.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Той мисля иска, прост дтс 5.1, но сони и това няма да пусне. ДД, ДД+ и това е. Да се гледа през коди, с отметка за прекодиране на звука, който не поддържа (така, звуците които не поддържа, ги прекодира в ДД 5.1). На моя 2015 година, процесора е слаб и като прекодира звука, почва да го разминава с картината, на новите може да е ок.

5. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Не знам за сонитата, но моите фильовци от 2016 и 2018 г,
    могат да пускат само "обикновен" DTS през оптиката и HDMI към ресийвъра. Също DD (AC3) и DD+ (E-AC3).
    А, да е ясно: иде реч за ПАСТРУ звук.

Относно прекодираните шитни...
    Там е ясно, че ако смогва процесорът, ще излиза някаква многоканална пр*дня като звук, но не тази, която е ембедната във файла...
    Е, ако толкоз е тупнал тупанът да звучат всички колони, а няма друг вариант, сигурно и на това би бил доволен някой...

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Сонитата и обикновен дтс не пускат, като го купих - имаше, ама шибаните ъпдейти ...

А прекодирането ... не е толкова зле, честно. Огромен процент от хората, няма да направят разлика!

7. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Естествено, че няма, щом върховият критерий е нещо от мумунда.
    Но то тогава, защо е напънът, ако и от ъпскейлнат фулхд нема да направят разлика... ?

А, и още... С това прекодиране може да се стигне до патологичния проблем " филмите ми насичат, помощ!!!"...
    Защото нема понита в професора вече...

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тъй кат гледам питането е за модел HX90, който е с HDMI2.1, така че теоретично има вариант да минават и 7.1 форматите . На практика ... трябва чисто и просто да пробва. Малко не ми е ясно защо се пита нещо , а тестването е далеч по-лесно (ръгаш кабела и натискаш бутона ) при наличие на необходимия хардуер.

10. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Ако има еАRC,
    дотук добре.
    Остава опит-проба и игра с приложенията/настройките.

Успех и късмет!

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Пусках този торент;
    Inception.2010.2160p.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-HDRemuX за проба с kodi vlc и други плеари dts към ресийвъра не излиза,чудясе да не е от настройка на телевизора и при мойта схема плеар 4к линукс [enigma2] към hdmi 1на тв и връщам звука по оптика към ресйвъра. Нямам регулация на силата на звука от телевизора.
    Преди схемата ми беше плеара към ресйвъра от него към тв-то.При тази схема при 4к резулюция не минава през ресивъра към тв-то картината ту я има ту изчезва.
    Мъча се да оправдая покупката на андроид тв май не мога ?! Ще гледам филми с плеяра.
    Иначе бързо се движи телевизора. пуснах му да гледам камери ,по бързо ги сменя от андроид-бокс.

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Плеър>Ресивър<>ТВ - това "пътя" . Какъв е ресивъра, че ту има картина, ту няма? Това май е по-скоро проблем на плеър/кабел или настройка.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Pioneer vsx-322,и аз се чудя кабели сменях.
    Ако взема някой качествен кабел,ама от къде

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от tibuzdrev Виж публикацията
    Пусках този торент;
    Inception.2010.2160p.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-HDRemuX за проба с kodi vlc и други плеари dts към ресийвъра не излиза,чудясе да не е от настройка на телевизора и при мойта схема плеар 4к линукс [enigma2] към hdmi 1на тв и връщам звука по оптика към ресйвъра. Нямам регулация на силата на звука от телевизора.
    Преди схемата ми беше плеара към ресйвъра от него към тв-то.При тази схема при 4к резулюция не минава през ресивъра към тв-то картината ту я има ту изчезва.
    Мъча се да оправдая покупката на андроид тв май не мога ?! Ще гледам филми с плеяра.
    Иначе бързо се движи телевизора. пуснах му да гледам камери ,по бързо ги сменя от андроид-бокс.
    Не си ме разбрал, на кратко.
    Андроид плеърите на телевизора не работят с ДТС (не е настройка, ограничено е)
    Плеъра на телевизора, може и да пусне ДТС, но не разчитай, там ще имаш проблем със субтитри и ... имаше още някакви дертове, не помня вече.
    Външен плеър-тв-оптика към ресивер - тук, има голяма вероятност да проработи, говоря за обикновен дтс 5.1 (ДТС коре май му викат) няма да имаш дтс хд, мастур, хай рес и т.н. но, плеърът е длъжен, когато не поддържа дтс хд форматите да извади дтс коре към ресивъра. Поиграй си с настройките не плеъра и на тв за пастру, пробвай bitstream, raw, pcm.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не видях да поддържа 4К тоя ресивър, така че отпада варианта през него да минава 4К сигнал. трябва да връщаш от тв аудиото или ако плеъра има оптика да свържеш директно него с ресивър по оптика.
    Моето Сони е модел 2015 и не съм го свързвал към ресивър, но се сеща, че за да тръгне ДТС свалях и пакет с кодеци за Арчос плеър (него основно ползвах - сега май е с друго име).

Вариант остава и прекодирането на ДТС до Долби/АС3

Субтитрите на вградения плеър си бачкат при мен, но не работи настройката им за размер и шрифт. При 55HF90 всичко си бачка.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Какво е пастру?
    Май през ресйвърра няма как да мине 4к старичък е.
    Вградения плеар няма опция по межата.
    Този пост е редактиран от tibuzdrev; 09-01-21 в 18:41.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Ето в това видео човека показва какво да се направи по отношение на многоканалното аудио в случая телевизора е XH95

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 21-11-17, 15:16
  2. Sony Android и Mtel Now приложение
    От kkooccee във форум Sony телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 14-09-17, 19:36
  3. Отговори: 2
    Последно: 11-01-17, 19:22
  4. HiMedia Q5 Quad Core Android TV Box 2GB 4K Video 8GB eMMC Android 4.4
    От Vezirski във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 24-03-15, 11:28
  5. Отговори: 0
    Последно: 19-05-11, 11:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе