Наскоро закупих няколко неща от Емаг.
Днес реших да прегледам електронните гаранции и забелязах липсата им.
Няма ги в приложението, както и на интернет страницата.
Вече не издават ли такива?
Наскоро закупих няколко неща от Емаг.
Днес реших да прегледам електронните гаранции и забелязах липсата им.
Няма ги в приложението, както и на интернет страницата.
Вече не издават ли такива?
Издават си , ама ако си купил от Емаг
Ако си купил от търговец продаващ през платформата на Емаг , трябва да имаш нормална хартиена гаранция. И като я намериш си комуникираш с търговеца , а не с Емаг , което може да се окаже изгубена кауза
Общо взето от Емаг се купува нещо продавано от Емаг - всичко друго е равносилно на незнаен китайски сайт
Гаранцията ти е касовият бон, който е задължителен елемент към всяка една пратка от юридическо лице.
От Емаг са и двете.
Дори при избор на сервиз, покупките не съществуват
еМАГ издават гаранции но не на всичко, много зависи от продукта. Какво точно си закупил ?
Телевизор и смарт часовник на две отделни поръчки.
Има само плащането с фактури. Не пазарувам за първи път и без външни търговци, освен и тяхната гаранция да е станала гаражна.
Утре ще им пиша, как така без ел.гаранция, пък и без право на сервиз през сайта им.
Какви фактури ? Я направи скрийн шот на профила ти в еМАГ, не ми се вярвам че нямаш меню за гаранциите ти .
- - - - - - - - - -
Иначе да, сега проверих, гаранцитие в сайта им са само на стоки предлагани от еМАГ, от външни търговци трябва да е в кашона и катко каза колегата да пазиш касовия бон който ти е дал куриера.
Аз няма електронни гаранции за тези артикули, но както се вижда те са от външни търговци.
Има меню гаранции, но там ги няма двете покупки.
И двата са: "продукт предлаган и доставен от eMAG"
Този пост е редактиран от brotzki; 06-10-24 в 22:27.
Разгледай си "фактурите", да не е включен към тях и текст за гаранция.
Висях 20 минути на някъв емаг чат като при раян ер.
Правилно, гаранциите ги няма:
Ще ги прикачвали някога.....после я ги има, я няма съотвествие на сериен номер и тн.Отправила съм запитване към отговорен отдел с молба да бъдат прикачени гаранционните карти по двете поръчки.
Ще Ви информирам посредством имейл, когато ще бъдат видими в Моят акаунт.
Едва ли не ще им се молиш...... поне да имахме качествено КЗП, КЗК, ТКЗС
Направо боклуците им по кашоните и обратно към Мангалия. Поне тoва е налично.
Има много по-ниски цени от магазини без гаранция.
Този пост е редактиран от brotzki; 07-10-24 в 17:02.
При връщане на продукт поради горното, същите не спазват сроковете от 14 дни.
Доста бавят процесите, което не беше така преди време. Явно влошават процесите.
някои неща нямат гаранция приложена в електронната фактура, но това не е проблем.На мен на третия месец ми изгоря помпата на котешката поилка / цена 50 лв/ , помпичката струва 32 лв, но понеже вече беше втора поилка на която гори помпата се ядосах и пуснах жалба до е-маг и след 1-2 седмици по куриер ми доставиха нова помпа от фирмата продавач през е-мага/ поискаха само да върна старата за тяхна сметка /
Та, за развръзката с една смарт гривна на Хувей от външен магазин на Мага.
Пристигна чисто нова, запечатана, но няма гаранция на хартия от търговеца.
Оказа се китайска версия. Свързах се с Хувей БГ относно покритие на гаранцията по наши сервизи. Бяха много точни и искаха сериен S/N номер. Такъв нямаше. Имаше някакви други букви и числа. Разбира се, не приемат такава версия от трети страни за ремонтиране.
Реших да я върна. Четох условията. Трябваво да се свързвам с тях по мейл/телефон и ала-бала за моя сметка връщането.
От системата за връщане на Мага попълних всичко и замина обратно.
След два дни сумата беше в сметката.
Браво, точни са!