Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 40

Проблем с БТК АДСЛ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #16

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Здравейте пак на всички,

    За съжаление все още проблемът с интернета си стои, мина близо месец и половина и нищо не се прави по въпроса. Все пак фирмата в коята работя, няма интернет след 17 и хората не могат да си вършат работата Някой може ли да каже какви права имаме потребителите и каква отговорност носят БТК и дали мога да ги съдя /към кого да се обърна, агенция за защита на потребителя?/, че не си изпълняват подписаният договор,писах писма нагоре, надолу и пак никакъв отговор, сега накъде? Как да ги накарам да си свършат работата и накрая да ми пуснат интернета. За момента съм спрял всякакви плащания за интернет /такси и т.н./. Като говоря с центъра на БТК, ми казат, това си е Ваше право, ама да не стане по -лошо, дали ако спра да плащам и за телефон ще има ефект, да не стане така, че да спрат и телефон и интернет и всичко. Направо ми писна да се занимавам с тях

    Благодаря

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #17

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Знам че е стара темата, но това лято забелязах една особеност при ADSL-модемите.
    Защо се сещам да го напиша чак сега, амиии ... разсеян съм.

    Помещение с климатик и ADSL-модем вътре в помещението. Модема е закачен на някакъв UPS APC 1000V заедно с няколко (2-3)компютъра. UPS-а е от най-простите.
    Ефекта е такъв:
    1. Климатика се включва безшумно, но в момента на включването се чува как някакво реле превключва в UPS-а (вероятно заради включването на климатика се получава пад на напрежение в захранването)
    2. На компютрите им няма абсолютно нищо, но ADSL-модема се рестартира в същия момент. И така на всеки 10-15 минути в синхрон с включването на климатика.

    Реших да добавя кондензатори към изхода на захранващия адаптер на модема и за по-красиво и за да не пипам адаптера, реших да е с удължител на кабела който излиза от адаптера и влиза в модема, като самите кондензатори са в участъка с удължителя. Накупих разните преходници, кабели и два кондензатора от по 3000mF/25V, тръгнах да сглобявам удължителя, и чак тогава забелязах, че от адаптера излиза променливо напрежение и цялата евтина идея (за 5лв) с кондензаторите пропада.

    Много се чудих дали да не отворя модема и да свържа кондензаторите към изправителя в модема (предполагах, че вътре има някакъв изправител) с по-дълги жици, а самите кондензатори да монтирам на капака на модема. Даже се обадих на БТК да питам колко струва един модем, в случай че този го повредя. Дадоха ми цена от около 80 лв, но казаха че в момента нямат излишни модеми. Хората на които беше модема имаха голяма нужда от Интернет в следващите две седмици, затова се отказах да рискувам да повредя модема (всъщност мисля, че нямаше да го повредя а само щях да го "ресетна") и в крайна сметка купиха специално за модема един double-conversion UPS на PowerWare (най-евтиния възможен - около 750лв) и проблемите с рестартирането изчезнаха.

    По-назад във времето и по-нагоре в тая тема се пошегувах, че рестартирането може да е заради включването на уличното осветление, но от днешна гледна точка, това не ми изглежда шега, а напълно реално нещо. Е може би не точно уличното осветление, а някакъв друг голям консуматор наоколо, който се включва (се е включвал) точно в 18:00

  4. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #18

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Тя темата си е стара, но проблемчето си е актуално - за някои поне.
    В петък наблюдавах същото поведение - спиране на интернета и след произволно време
    (5-10 минути) отново всичко ОК. БТК 8 мегабайта мисля - това във Варна - служебен офис.
    Понеже това се случваше всеки ден, реших да проверя какво става. Модемът ми беше на една крачка
    (ZXDSL 831), та пуснах пинг и следях какво става.
    Преброих само 10 спирания - после ми писна. При всяко спиране на интернета нямаше и пинг до модема.
    Няколко пъти се възстановяваше само(без намеса) след 3-5 минути. Винаги след изключване и включване
    на модема се възстановяваше след 5-10 секунди.
    Пробвах и при наличие на пинг (винаги си беше под 1ms-разбираемо) вадих и мушках кабелчето RJ11 - не можах
    да предизвикам спиране. Естествено интернет нямаше, но пинг имаше.
    Та затова си мисля, че проблемът е в тези модеми (виждам, че има разлика в една цифричка).
    Не вярвам по линията да идва някаква команда за рестартиране. Захранването в контактите си беше нормално.
    (Мерих с мултицет - т.е. само ефективната стойност на напрежението). Адапторчето беше навряно в шкафа
    и не съм го гледал. За сега - толкова.
    //Модемчето топлеше, но не много - лятото си пареше даже

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #19

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    последните няколко дена бтк се скъсаха да флашват модемите. може да си уцелил подобен период...

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #20

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Още миналата година, когато вървеше темата ме сърбеше да повдигна въпроса за филтрация на захранването, ама...
    Сега след поста на MitkoS, че в модема влиза променливо напрежение и след слагане на UPS ресетванията са спрели работата ми се изясни:
    По мрежата освен чистата синусоида влизат и маса импулсни смущения - от луминисцентно осветление, от лошо направени импулсни захранвания, от всякакви двигатели и т.н. И ако изправителя на модема е лошо проектиран - проблема е налице.
    Весо и Сергей могат да кажат още в понеделник дали съм прав като отворят модема и понаслагат малко кондензатори тук таме по захранването. Ама не само електролити, а и такива с 1-10nF.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #21

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Аз пък си мисля, че това си е баш проблем от телефонната линия. На всякъде модемите са едни и същи, не вярвам там хората да седят на свещи, без лампи, без електроуреди и климатици, само и само да имат интернет.
    Специално съм писал програма за пингване и се е установявало, че точно поради калпав чифт се получава калпав интернет, колкото и от бТК да твърдят че е читав.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    18
    #22

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Нещо да се набива през захранването е малко вероятно.По скоро от захранването се набутва в телефонната линия.Особено ако някой умник е теглил вътрешна тлф-нна инсталация със сотаджийски кабел ШТРВШ.Попива като гъба всички брумове от съседни силови проводници.
    Ако имаш в офиса POTS-овски телефон, бягай от ISDN-а като от "чума".Тези модеми са някаква "грешка".
    А имат ли в сградата други ADSL?.Те имат ли същия проблем?

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #23

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Аз пък си мисля, че това си е баш проблем от телефонната линия. На всякъде модемите са едни и същи, не вярвам там хората да седят на свещи, без лампи, без електроуреди и климатици, само и само да имат интернет.
    Специално съм писал програма за пингване и се е установявало, че точно поради калпав чифт се получава калпав интернет, колкото и от бТК да твърдят че е читав.
    А е възможно и да е нещастна комбинация от двете неща. Мисля, че максималното разстояние за ADSL е 5км и той е на перваза. Малко още шумове по захранването и....тцъ. Така се държат и кабелните модеми при зашумяване на обратния канал.

  11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #24

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Същия проблем, но при мен след 17:00 всеки божи ден, а от 2-3 седмици по всяко време на денонощието. Става въпрос за БТК АДСЛ 2048. Също пропищях телефоните, смениха 2 пъти модема. Не е от захранването, не е от модема, не е от кънекшъните, не е от заразени компютри, изпробвано с един компютър директно за модема и през рутер. Никаква разлика. Проблема започва така: Отваря се някакъв браузер от някой от компютрите, зависва за миг, след което светодиода (DSL) престава да свети, след него спира светодиода (Internet), светодиода (Ethernet) до него продължава да мига непрекъснато очаквайки да бъде обслужен, няколко секунди след това светодиод ( Power ) започва неистово да мига червено около 5-10 секунди става зелен, след малко се появява DSL който светва в зелено след него Internet и така след 2-5 минути отново...Изпробван неколкократен пълен резет на модема с последваща активация с юзер и парола. Изпробвано е дори и включен само модема без да има нищо прикачено за него.Стои си модема сам и се дисконектва и конектва по описаната горе последователност до припадък. Проблема остава. Изпробвано е и без разконителя който идва с комплекта, изпробвано е всичко което може да се изпробва. След което стигнах до извода, че проблема е нейде по кабела. Някакви смущения след определено време на денонощието започват да съсипват DSL-a а от там всичко се срива. Дискънект, кънект и така. На молбата ми да прегледа екип телефонната ми линия ми заявиха, че те не могат да направят това ( не било от тяхна компетенция ), можели само отново да ми сменят модема и да ми замеря силата на сигнала...на което заявих, че това вече е правено 2 пъти, нямам нерви за още един, искам нет в офиса и след като са некадърни да ми доставят услугата аз прекратявам договора едностранно. Толкова с БТК АДСЛ ( Баси Тъпата Компания - Айде Да Си Лягаме в 20:48 )

  12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #25

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ... Изпробвано е и без разконителя който идва с комплекта, изпробвано е всичко което може да се изпробва. След което стигнах до извода, че проблема е нейде по кабела. Някакви смущения след определено време на денонощието започват да съсипват DSL-a а от там всичко се срива. Дискънект, кънект и така. ...
    За кой кабел говориш - телефонния или електрозахранващия ?
    След всичко което видях това лято, вече съм много по-склонен да мисля, че честите "разкачания" на ADSL-модемите в повечето случаи (не във всички, но в повечето) се дължат на лошо електрозахранване в мрежата.

    Ако случайно имаш адаптер за кола DC12V->AC220V (от тия които се включват към запалката), изпробвай да захраниш с ток модема от този адаптер и един акумулатор. Ще бъде показателен тест, къде е проблема при теб конкретно - в телефонния кабел или в електрозахранването.


    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Още миналата година, когато вървеше темата ме сърбеше да повдигна въпроса за филтрация на захранването, ама...
    Сега след поста на MitkoS, че в модема влиза променливо напрежение и след слагане на UPS ресетванията са спрели работата ми се изясни: ...
    То и преди това си беше на UPS, но от тия, които имат закъснения, а също и смущенията на входа, излизат и на изхода
    Новия UPS е double-conversion: от AC220V -> DC12V -> обратно към AC220V чиста синусоида без смущения

  13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #26

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Аз пък си мисля, че това си е баш проблем от телефонната линия. На всякъде модемите са едни и същи, не вярвам там хората да седят на свещи, без лампи, без електроуреди и климатици, само и само да имат интернет.
    Специално съм писал програма за пингване и се е установявало, че точно поради калпав чифт се получава калпав интернет, колкото и от бТК да твърдят че е читав.
    Вероятно ще обясниш някак защо откачайки телефонната линия си имам пинг до модема,
    а в момента на скапването си имам физически телефонна линия, а си нямам пинг.....

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    18
    #27

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Притеснява ме че наричаш сплитера разклонител.Тази джуджавка разделя НЧ телафонната линия от ВЧ сигнала на нета.Малко ми е кофти да го повтарям, но ти имаш ли включен дериват преди сплитера?Един така включен телефон може да те побърка.

  16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #28

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Цитат Първоначално публикувано от ango
    Притеснява ме че наричаш сплитера разклонител.Тази джуджавка разделя НЧ телафонната линия от ВЧ сигнала на нета.Малко ми е кофти да го повтарям, но ти имаш ли включен дериват преди сплитера?Един така включен телефон може да те побърка.
    Не нямам никакъв дериват закачен и нека не те притеснява, че нарекох сплитера разклонител, просто тази дума ми дойде на ум докато пишех. Знам какво прави, но и знам, че аз приключих с бтк.

    За кой кабел говориш - телефонния или електрозахранващия ?
    След всичко което видях това лято, вече съм много по-склонен да мисля, че честите "разкачания" на ADSL-модемите в повечето случаи (не във всички, но в повечето) се дължат на лошо електрозахранване в мрежата.
    Един от експериментите ми беше да го държа модема един ден включен не с оригиналния му адаптер, а през стабилизиран лабораторен токоизправител. Ефекта беше нулев. Имах предвид телефонния кабел. Вероятно е наставян някъде по трасето с усукване на изводите, които вероятно окислени правят тези мизерии, на въпроса ми обаче кой и как ще оправи това, ми казаха че не знаят, не е било тяхна работа и т.н.

  17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #29

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Хъм , странно как моя модем не ми е забивал от месеци а пък uTorent-а постоянно работи явно съм късметлия.

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #30

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    На моя модем сложих перка за охлаждане още като пристигна, от новите ZyXel-и, на 8мбита, ползва се от около 20-ина РС-та. Иначе грее зверски без перката. В интерес на истината забива - рядко, но забива, примерно най-често е било веднъж на седмица. Държа да спомена, че там където се ползва, няма абсолютно никакви програми за размяна на файлове от типа на P2P, DC+, мулета, магарета, торенти и прочие. Има една стара версия на Flashget, която рядко се ползва - ако нещо до 300-400-500мб се налага да се свали, най-често се прави със Save As. Закачен е и на UPS.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. бТК АДСЛ скорост?? О_o
    От Bvlgari във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 01-11-07, 13:46
  2. "Скоростен" проблем с АДСЛ
    От badboy във форум Мрежи
    Отговори: 25
    Последно: 29-07-07, 11:22
  3. БТК АДСЛ
    От mgPP във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 08-09-05, 15:34
  4. АДСЛ vs. АренаБг
    От ggbg във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 07-09-05, 10:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе