А МОЖЕ ЛИ ДА ЗАКАЧА ДВА КОМПЮТАРА.АЗ СЪМ С ADSL-2048 БЕЗКРАЙ.И КАК СТАВА АКО МОЖЕ.ШТЕ СЪМ ВИ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН.
А МОЖЕ ЛИ ДА ЗАКАЧА ДВА КОМПЮТАРА.АЗ СЪМ С ADSL-2048 БЕЗКРАЙ.И КАК СТАВА АКО МОЖЕ.ШТЕ СЪМ ВИ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН.
така е и в UK. Но при достъп на потребителя до техниката не очаквайте, че хелпдеск ще му оправя кашите после(не че ще може при сменен юзер/пас за достъп). съпорт само по трасето до модема, но не и него в случая. Ресетват и наново. към момента съппорта има достъп до модема и при обаждане повече помага на клиента. Вижда се арп таблицата и ако няма ИП адрес там значи проблема е в клиента. да си прегледа лан кабела и да не е забранен лан конекшъна. в противен случай стават слепи и ще гадаят какво се случва и по добре да не им се звъни.Първоначално публикувано от MitkoS
btw аз съм WiFi Модема на ZTE(531B) и мога да кажа, че се държи доста добре. линията ми е с дължина 871 метра и максимална поддържана скорост на download stream-a 25956 kbps и 1367kbps за upload, което си е максималното за ADSL2+ технологията. остава да чакаме да дойдат и такива скоростите..
в UK ти дават модема и се оправяй сам. скоростта не е лимитирана а колкото дига линията толкова..
Дано да доживеем и ние това нещо...Първоначално публикувано от hacked
Ще се случи до година две най-много мисля.. със сигурност тази година отново ще има увеличение на скоростите на БТК ADSL.
bTK вече имат реална конкуренция като WIMAX и да се надяваме ,че ще продължат вдигане на скоростите си прогресивно![]()
stenly по принцип двете услуги са коренно различни като технология, Wimax дава мобилност, но за сметка на това латенсито е високо и не става са гейминг например. при ADSL пак има латенси но то е до първия хоп, по самата телефонна линия се генерира закъснение от 10 до 30 макс 40 мс. След това върви оптика и там закъсненията са +3-4 мс до крайната дестинация ако е в БГ или до 100 мс в EU. ЗА US нема сми да говорим там скача с още 100мс.Първоначално публикувано от stenly
Не съм сигурен, че ще е прогресивно.. очаквам 12 мбита максимална, но дано да е дубъл, не виждам да е проблем като максимума е x3пък после да мислят за vdsl vdsl+ със скорости съответно 100 и 250 мбита и то интернет, а не локал
![]()
кои знае на какви пари ще бъде..
То вие хубаво си мечтаете за високи скорости от бтк... ама не отчитате състоянито на телефонните кабели....В по-голямата си част дори и 4 Мбит/с би било проблем....
pat така е. Ценово не е изгодно на БТК да поддържа кабелната си мрежа(някъде бях чел че себестойноста на един телефонен кабел е 22 лв като се има впредвид и кражбите!) и се говореше че щели да продадат тази част.Първоначално публикувано от Pat
за 4мегабита не трябва да си на повече от 3км от централата. Решението е изнасяне на капацитет с оптика с цел намаляване на растоянието. за VDSL2 максималното разтояние е 1км за 50мегабита. тенденцията е постепенно ще се приближава оптиката до крайния клиент докато не стигне до лан картата ни
и циганите да минат едно обучение кое е оптичен кабел и кое меден да не режат и дърпат наред
Така съм съгласен.Първоначално публикувано от hacked
"и циганите да минат едно обучение кое е оптичен кабел и кое меден да не режат и дърпат наред"
![]()
- яко!
![]()
Използвам АДСЛ и ме интересува дали е възможно да се махне филтрацията на порта за remote desktop? Дали ако се обадя на съпорта ще го махнат те или трябва да се махне директно от модема?
Май от доста време не си влизал на my.contact.bgПървоначално публикувано от uBo
От поне 2 месеца бТК направиха от там да може да направиш това което искаш![]()
При мен защо това влизане в рутера с паролата дадена ми от там и потребителско име. Не ги възприема нещо....
Radoо, нещо не мога да разбера какво си написал?!?!?! Не можеш с името и паролата за my.contact.bg да влезеш в модема. Става само чрез страницата My.contact.bg.
Иво, дргият начин е да се обадиш на подръжката и да ги помолиш да ти сложат вътрешното IP в DMZ.