Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Проблем с БТК АДСЛ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #1

    Проблем с БТК АДСЛ

    Здравейте на всички,

    причината да Ви пиша е следната, имам АДСЛ 512 за дом.потребители през ISDN линия от 2 години. От месец насам имам проблем, след 18 :00 всеки ден модемът ми се рестартира постоянно и това през 5-10 минути дакато си ровя в нета нито свалям нещо нито нищо. Идваха техниците вече сигурно за 10 път ги викам, ама те идват през деня когато нямам проблем, след 18 се почват проблемите не мога като хората да отида от една страница на друга, нямам идея какъв е проблема, обаче като го пусна да тегли например от торрент не прекъсва, проблема кото че ли е само при браузването . Четох за ограничаване на конекциите ама аз не свалям нищо, само браузвам, има ли идея някой какъв би могъл да е проблема. Сложил съм след модема рутер, едва ли е там проблема, защото си ползвам през деня без проблем ама дойде ли 18:00 и се почва, звъня им и те го виждат, че се рестартира и не знаят къде е проблема. Сменяха разни чифтове, та нов модем и проблема си е същия. Ако може някой да каже дали е имал същите проблеми!

    Много благодаря предварително

    Поздрави

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #2

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Ако аз имах такъв проблем, след първата смяна на модема щях да пробвам без рутера - пък знае ли човек?!?
    Отделно не даваш инфо с ISDN-ските ти телефони какво става в този момент...

    Пробвай без рутера, само с 1 РС директно свързано към модема и пак пиши!

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #3

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Поискай да ти дадат IP адреса на поне още един DNS сървър и си го въведи в настройките на мрежовата карта. Скоро така си реших сходен проблем.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    212.39.90.42
    212.39.90.43

  6. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #5

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Цитат Първоначално публикувано от emos
    Ако аз имах такъв проблем, след първата смяна на модема щях да пробвам без рутера - пък знае ли човек?!?
    Отделно не даваш инфо с ISDN-ските ти телефони какво става в този момент...

    Пробвай без рутера, само с 1 РС директно свързано към модема и пак пиши!
    Много благодаря за отговора,

    значи пробвал съм и без рутер директно в пс-то и пак проблема си стои, ISDN 2B+D си е наред обаждах се и измериха линията всичко е ок от станцията съм им на 5 km. /дали е близо или далече нямам идея/, да не би пък заради новите скорости да е проблема защото това е от 1 месец насам, понеже след ISDN имам адаптор променящ от цифров ISDN сигнал към две телефонни линии и него изключих, въпреки, че не е там проблема. Но едва ли проблема е при мен, защото през деня всичко си е наред, само вечерно време от 18 се прецаква нещо и модема започва да се рестартира, това е когато браузвам също го има проблема например съм пуснал нещо да се сваля през торента и след това отварям браузера да ми зареди страница и пак се рестартира затова и се замислих за конекциите, да не се намаляват за през нощта, заради голямото теглене от мрежата, а БТК да няма ресурса за новите скорости дето е въвела! Все пак от 512 -->1024--->2048 си е доста увеличение. Сега понеделник пак ще идват техници, но и ще сключа нов договор за увеличаване на скоростта от 512 -->1024 или 2048, може пък и да се оправи.

    За DNS сървърите ги имам и двата и са въведени

    212.39.90.42
    212.39.90.43

    Имаш предвид още един ли?

    Ако има някой идея как да тествам системата да пише

    Благодаря още веднъж

    Поздрави

  7. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa
    Мнения
    530
    #6

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Всичко описано ме насочва отново към модема. Не може да бъде от разстоянието, ISDN, или ADSL. Мисля, че модема не може да се рестартира дори дистанционно. Като са сменяли модема веднъж смениха ли и захранването? Може то да е калпаво. Модема да не е покрит с нещо или да е забутан някъде без вентилация и да прегрява, макар, че точния час когато става е странен. Нестабилно захранване по ел. мрежата, токови пикове и т.н. Към 18 часа хората се прибират от работа. Но според мен проблема се върти някъде у Вас.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #7

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    @ KTT
    Цитат Първоначално публикувано от KTT
    Всичко описано ме насочва отново към модема. Не може да бъде от разстоянието, ISDN, или ADSL. Мисля, че модема не може да се рестартира дори дистанционно.
    Позволявам си да коригирам това "ADSL" в контекста на изречението като "POTS". Съгласен съм, че разстоянието до централата щом е проверявано и ОК, няма какво да се чопли повече.
    Но грешиш, като си мислиш, че модема не може да се рестартира дистанционно!

    @ nov
    За да можеш да си направиш диагностика на проблема, опитай да включиш РС-то и модема към UPS (дори взет назаем). И щом това е само при браузване, то не би ти било проблем да заредиш някое Linuix liveCD и да браузваш с него, че да се види дали е от хардуера проблема.
    Все пак да си попитам - какво разбираш под ресртартиране на модема - всичките му индикации светват, започва да търси линия, нямаш пинг до него през това време? Или просто всичко си му свети, пинг до него е 2ms (примерно), а изведнъж достъпа до Интернет спира и ти го рестартираш от бутона за захранването? Преди въпросния час пусни един команден ред и напиши ping 192.168.1.1 -t. И ако нямаш достъп до Интернет, а пинга върви, не ти е увиснал модема, а РРР сесията е паднала. Ако и пинга спре изобщо, то модема е увиснал или ако пинга се възстанови, то модема се е рестартирал. Не е зле да си инсталираш Prio - безплатна за персонална употреба. Разширява някои функции на Windows Task Manager, интересуващата ни в случая е тази:[img width=800 height=509]http://www.prnwatch.com/pics/prio3.gif[/img]
    - възможността да видиш всички TCP/IP връзки (конекции). Сортирай по Strate, така, че Established да са най-отгоре, отвори в един прозорец браузъра (ама не прекалявай с отворените страници, че списъка на сесиите му ще е бая голям), в друг - командния ред с пинга до модема и подреди тези прозорци така, че да ги виждаш едновременно. И когато ти се появи проблема с рестартитрането на модема, веднага натисни бутона Print Screen. Така прихванатия екран го сложи с Ctrl+V в празен документ на Paint и качи някъде картинката като .png, че да видим какъв е статуса на системата в този велик момент...
    Друго, във връзка със захранването. Има и вариант някой комшия да има автоматизирано пускане на голям товар - някой бойлер примерно, да се включи в 18:00, за да може до прибирането му в тях към 19:30, водата да е гореща. Или нещо подобно, де. Та този пик в захранването да ти скапва модема....
    Друго засега не се сещам!
    Чакам да прочета какво е станало, че ми е интересно!

  10. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #8

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    И така, значи @ KTT благодаря ти за написаното, тогава да уточня, рестартиране при мен значи: Спира нета и модема започва да се конектва към БТК, или с други думи казано спира нета и DSL лампичката на модема започва на мига, там дето е до ACT в дясно на модема, а той е ZXDSL 832, след като се конектне си стои постоянно светеща /това значи, че се губи връзката м/у БТК и модема, а не м/у моя компютър и модема/, иначе другите лампички си светят, може би за рестартирането се изразих погрешно, имах предвид че се рестартира бръзката. В БТК като звънях даже в момента на звъненето ми правеше номерата и от БТК го виждаха, че се конектва пак към тях! Значи забелязвам, че и когато въобще не ползвам интернет пак се рестартира, но не съм много сигурен, трябва да седна до него и да го чакам да му прекъсне лампичката. По принцип в самия модем има броене на прекъсванията, ама нямам достъп до тях, само като им звънна на БТК ми съобщават, че са доста, ама не ми казват колко и най - глупавото е че всеки път като се обадя на БТК ме връзва с различни хора и се почват едни дълги разговори какво било, що било и вече ми писна, това което казват на техника нямам идея какво е и техника като дойде естествено не ми дава цялата инхормация колко пъти се рестартирал или какъви са резултатите от теста който са правили от БТК и т.н. просто ми замазва очите ами ето виж сега е добре и си заминава.
    За тока едва ли е проблема, защото съм в къща и съм свързан директно с кабел до трафопоста, замервах и напрежението промяна няма и да имаше щеше да ми прави проблеми не само на ADSL модема. Прах няма, модема е пред очите ми и го следя във всеки един момент.
    Сега техниците ми предлагат да пусна нета през цифрова линия /имам и тел. само цифров/ не през ISDN, казват че било по добро и т.н., проблемът е, че трябва да пускам нови жици и т.н/като не може да се установи проблема ме карат да си блъскам аз главата, преди време наистина беше на цифровия, когато все още нямаше възможност да се пусне на ISDN телефон,но при нас мрежата е доста стара и ми се прецака линията, появиха се шумове и естествено техниците вдигнаха рамене и казаха линията ти е прецакана оправяй се не е наш проблем, викай техниците по поддръжка на трасето, и нали знаете в БГ колко бързо се решават проблемите и тогава не задавах много въпоси направо отидох и си платих да ми преместят ADSL-ла от цифровия на ISDN -ския когато се появи тех. възможност/. Взеха ми парите и се оправиха нещата сега пък искат пак да ме вънтат на цифровия т.е. старото положение, а пък на мен ми се струва безмислено, като знам, че не е проблема в трасето. Като им кажа, добре де елате след 18 да видите какво става те ми съобщават, че тогава работното им време било вече свършило и така се въртя в един кръг и нищо не се прави вече месец. Мисля си да пусна и молба, не си изпълняват договора, който съм подписал, все пак какви права имаме ние потребителите?
    Ако искате още информация ще я пусна и нея, но както и написах от компутера до модема си има връзка, проблема е от модема до БТК и то само след 18. Аз нямам достъп до настройките на ADSL модема да си поиграя малко, нали са с парола, пък и не ми е работа, просто БТК да си решат проблема, затова и пиша дали някой е имал подобен проблем!
    Все пак ако някой има някаква идея какво да направя по въпроса да пише!

    Поздрави



  11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa
    Мнения
    530
    #9

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    emos,
    имах предвид имено ADSL - хардуер и в отсрещната страна - БТК АД а не POTS. Продължавам да си мисля, че модема не може да се рестартира дистанционно - от служителите конфигуриращи услугата. Но при прекъсване на линията и възстановяването и модемите ще се опитат да се свържат отново което ще изглежда вероятно като рестартиране.

    nov,
    има известна логика при еднакво разстояние и при еднакво качество на линията, АДСЛ през ISDN да е по-нестабилен отколкото при обикновения телеф. пост/цифров или аналогов/. Причината според мен е, че при обикновения телефонен пост връзката е аналогова между крайните устройства /тел. апарат/ и централата. Т.к. относително много тясна честотна лента е необходима за телефонията, съответно остава по-широка честотна лента за АДСЛ. При ISDN нещата са точно на обратно - връзката между крайните устройства и централа - е цифрова, като за работата им /кр. устроства/ са вече заделени 2х64 кб канала за данни + 1х16 кб служебен канал или с две думи широка честотна лента за телефония и малък остатък за АДСЛ. Т.е. не пречи да се викнат техниците и да направят трампата към обикновения пост. Но според мен не следва да се плаща нищо допълнително.
    5 км. не са много но не са и малко. Не беше ли това тавана заложен от БТК. Иначе при свестни жици и на 12 км. ще върви.
    Инженерите конфигуриращи АДСЛ имат добри възможности за тестове. Като резултат могат да съобщят дали натрупаните грешки са в норми, както и максимална постижима скорост. Аз съм на малко по-малко разстояние - около 2.5 км., но връзката ми би покрила 8 Мб при условие, че БТК АД предложат някога такъв пакет.
    Така че започвай да им досаждаш ежедневно.
    Успех.

    PS. Да не забравяме, че хелп деска на БТК АД - АДСЛ не е безплатен - 0700.... и се заплаща - т.е. трябва да се зърка на местните майстори а не на 070015..., трябва да се пишат жалби до КРС, президент, народно събрание, Изп. Директор на БТК - Мартин Штаух, до Страстбург, комисиия за защита на потребителя, Омбутсман и т.н. Току що БТК - Вивател ми дигнаха кръвното и смятам да открия тема - Вивател - за бога братя не купувайте - в Сетком и Датата.


  12. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #10

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Един въпрос понеже сега съм седнал да меря напрежението и то се движи доста хаотично м/у 250, 290, 330 ,даже от време на време 360 V на моменти, меко казано ъпсурдно ама да видим утре. Някой може ли да си замери какво му е в момента и да пише поне да сравня и аз /ама да има и той ADSL модем/, дали да не пробвам със стабилизатор на напрежение, нап. някое UPS, поне да видя дали да давам 500 лв. или не, може пък това да е причината.
    От БТК нямат идея каква може да е причината и ме карат сега да го преместят на цифровия ми тел., та май ще се наложи прокарването на нови кабели. Все пак ще е добре и да сравня и напрежението.

    Благодаря

  13. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #11

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Здравейте на всички,

    Отново пиша по моя проблем, общо взето никаква промяна от последния път. Проблемът си стои и хората от БТК не могат да открият какъв е проблема. Значи последното, което направиха беше е да прехвърлят АДСЛ-а от ISDN на другия ми телефон цифров. И за мое учудване проблемът си стои и нямат идея от къде идва. Сменяха модеми, мериха напрежението всичко си е ок, както казаха уж са мерили и линията и какво ли още не и накрая нищо. Щом проблема и при двете линии е един и същи, то значи нещо е в централата. Аз си преподписах договора и вече съм на 2 Mbit, поне си помислих да не е от това, ама през денят е идеално никакъв пролем свалям си с 230-240 к/сек, ама дойде ли 18 постарому сега е вече в 17 и всичко спира и лампичката на DSL си премигва постоянно и не може да се върже към БТК. Казаха ми, че централата е на около 9 км от мен, но при положение, че през денят си работи няма логика да е проблема в разстоянието. Сега остава за вторник пък да видим ще ходим при шкафа да пробваме модема директно. Някой има ли представа какви права имаме ние потребителите, като сме подписали договора и възможно ли е да ги съдя, защото днес техника ми съобщи, че е възможно да ми напише накрая,че тел. линия е неизправна и няма възможност за интернет и да ми прекратят договора. Но при положение, че съм им клиент 2 години и през тези две години всичко си беше наред сега имат ли право да ми прекратят договора и каква отговорност носят ВТК.

    Благодаря

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #12

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    Мисля, че като начало трябва да се опиташ да намериш поне още един със сходен проблем. Това ще даде отговор на много от въпросите ти.

  16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #13

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    В рамките на шегата
    Понеже си написал, че централата е на 9км. Да не би телефонните кабели да вървят успоредно със силовите кабели по улицата и точно в 18:00 уличното осветление да се включва.
    Днес в София, ми направи впечатление, че уличните лампи по бул. България се включиха точно в 18:00. Беше вече доста тъмно и очевидно ("очевидно" - най-неподходящата дума за конкретния тъмен случай) трябваше да бъдат включени по-рано (за да е безопасно за пешеходците). Та току-виж в следващите дни, при теб модема започне да си губи връзката точно в 17:30

  17. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa
    Мнения
    530
    #14

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    nov,
    а какво стана със замерването на тези "странни напрежения в мрежата" - 360 V. Или уреда е скапан. Замери с друг и ако е вярно спирай всичко в къщи и викай енергото.
    9 км не са малко. Както вече писах, по мой спомени БТК се навиваха до 5 км.
    След като са ти го прехвърлили към цифровия телефонен пост, то проблема не може да е в централата, т.к. вече и там са сменили модема - oт ISDN към POTS.
    Захранването на телефоните да не е с някаква въздушна инсталация - отвън на блок, през дворове и т.н., да е прекъсвана и снаждана ?

  18. nov
    nov е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    7
    #15

    Re: Проблем с БТК АДСЛ

    KTT,
    напрежението си е в ред, уредът е бил грешен. Да смениха порта и се оказа, че проблема не е от ISDN телефона, в смисъл на цифровата ми линия е същия проблем, та си ги накарах да си ми го върнат пак на ISDN-а, защото при промяната се появи шум на цифровия и трупаше много грешки по линията. Намирам се в Малинова Долина до школата на МВР, кабелите са под земята, преди доста време може би 10 год ни изнудиха да си купим кабела сами /някъде към 1 км и повече/ за да ни прокарат въобще телефон /това обаче е друг въпрос/. Дали е снаждана и прекъсвана със сигурност, но нали би трябвало като правят замерванията на линията да им покаже дали има проблем по линията или не.
    Ами не знам вече, улични лампи ли са, как са прокарвани кабелите, какви специалисти имат и какво ли още не, ама аз си плащам и си седя без нет. Вчера ми звънна едно момче админ май беше /беше много любезен, ама от любезност, проблеми не се оправят/, та с него променяхме скорости от 4 Мбит та преминахме към 2 та до 512, по-надолу какъв е смисъла вече от интернет, вместо към по-висока скорост, вървя към по-ниска, та на автоматик го сложехме да си търси само каква е най-добрата скорост и да се закачи за нея и все същото, и той предполага,че е нещо по трасето. Поне сега на 512 Кбит ми прекъсва на всеки 5 мин /поне да си проверявам мейлите/, иначе на 2 Мбит въобще не се конектва към БТК. За растоянието едва ли е проблем все пак от 2 год съм към БТК и едва от месец насам ми прави проблемите/май съвпада с увеличаването на скоростите/, пък и през деня си имам нормално нет. Сега ми обещаха за другата седмица "по някое време" пък да видим. Като се установи причината ще пиша.

    Благодаря на всички за съдействието.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. бТК АДСЛ скорост?? О_o
    От Bvlgari във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 01-11-07, 13:46
  2. "Скоростен" проблем с АДСЛ
    От badboy във форум Мрежи
    Отговори: 25
    Последно: 29-07-07, 11:22
  3. БТК АДСЛ
    От mgPP във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 08-09-05, 15:34
  4. АДСЛ vs. АренаБг
    От ggbg във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 07-09-05, 10:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе