Няма как да няма разлика в живота на батерията, след като се обработва по-голям трафик, който изисква повече ресурс и енергия.
Няма как да няма разлика в живота на батерията, след като се обработва по-голям трафик, който изисква повече ресурс и енергия.
От вчера съм с 4G на Виваком.
Честно казано не виждам съществена разлика в консумацията на батерията (Galaxy S5) между 4G LTE и 3G-то.
Това което ми прави впечатление е по-слабият сигнал на доста места в София на 4G-то.
Скоростта на 4G е наистина доста по-добра (20-60Mb) когато е силен сигнала, особено при upload (10-20Mb) и аналогична на 3G където е по-слабо покритието.
Засега оставам на 4G.
само над 5год. карти . моята Мтелка е на 3 г и държи - 50mbps down , и 20mbps - up
защото картите не поддържат 4 г , даже и 3г -то им е на 3mbps /макс
Пример - във Варна виждаме мрежата ( няма още има , само цифри ) ,но не можем да се регистрираме в нея
Отговора на въпроса ти защо се налага да се сменят картите за да се подържа LTE е следния. Разликата първо е в криптирането. 3G мрежата ползва едно криптиране, LTE-то ползва друго. Протоколите за аутентификация също се различават.
Ок, и 4G картата поддържа всички необходими видове...
Факт, че картите на Теленор не се сменяха - 4G мрежата тръгна със заварените карти.
Както е и факт, че Виваком ми смениха картата през април и после се наложи още едно разкарване през май...
Идеята ми е, че беше разумно след като се знае, че през май тръгва 4G мрежа, няколко месеца предварително всички издавани нови карти да я поддържат, а не да ти губят времето с повторна смяна, което е разход на пари и време както за клиентите, така и за оператора. И то сериозен разход.
Имали са Виваком от старите карти, не са имали точна представа кога ще суапнат мрежата и са ти дали преди няколко месеца от старите сим карти. Теленор също сменяха стари карти. Не знам защо си останал с впечатление, че е тръгнала без смяна. Просто хората от година заменяха карти с новите и за това нямаше такава драма.
Ами цялата фирма, в която работя е към Теленор.
В офиса, в който съм аз има 8 човека - никой не смени карта...
ПП - Моята карта я смених, когато взех С7-цата - буквално преди по-малко от 2 месеца. Странно би било да не знаят кога ще тръгне мрежата. Както и да е,
Точно 3 исках , даже е под 3 , но да не издребняваме. Крис , от 2год. имам телефон който сам познава 4g мрежа ако се поддържа. И да ако е постоянно във viber и нета - сваля с 1 ден по-бързо батерията , в моя случай вече на всеки 2 дни ако съм нон стоп в нета и с гпс. Ако го ползвам само при пуснат екран - 4 дни.
Stenly , Моята карта в на 3години и не се налага смяна .
Виваком обаче ме разочароваха много - 3г -то им е доста по-бавно от останалите , а 4-то , не ми се говори, няма име , не се регистрира картата и тн.
4г тестът на мтел е атачнат , както и преди това тестовете на 3г на вива и на мтел. ( na VIVA е горния , долу е на Mтел ) Резултатът е аналогичен както на Lenovo Note 8 , така и на Алцател ОТ 702 , и Самсунг Yang
Интереното е във вида на клетките е че Мтел има 3г източник ( PLMN ) a Vivakom вижда само 2G ( PLMN )
Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 19-05-16 в 22:54.
4G / LTE вече и в гр.Бургас ( Download 48mbps / Upload 35mbps ) на открито в града.
http://store.picbg.net/pubpic/FB/E1/...939204fbe1.png
На закрито 40 към 5.
- - - - - - - - - -
А относно със смяната на сим картата. Не е кои знае колко голям разход, да отидеш до офис на виваком и да си смениш картата.
4G картите са ги получили в март или април. И според мен са били по-скъпи от обикновенните и за това са ги доставили по-късно с цел като си пуснат 4G мрежата който иска да я използва да си вземе 4G карта.
И ти дават 4000мб интернет, ако си смениш картата.
Кои друг мобилен оператор дава толкова интернет?
Теленор караха клиентите си да плащат допълнително за да използват 4G или да преподпишат нов договор. И дават някви 1000 - 2000мб интернет на 4G мрежата където са за никъде.
Имаш 3 месеца време да решиш кога да ги активираш.
Това е нов тест отново на открито (Download 91mbps / Upload 39mbps)
Този пост е редактиран от mesut_kz; 20-05-16 в 10:28.
Кви са тия глупости бре... три месеца да реша. Активираха ми св от момента в който сложих картата