lazarus18, сега с какви колони си,за които казваш че имаш,тея ямаха,които са в подписа ти или за други говориш,това Jamo дето си имал поне на картинка изглежда по сериозно.
lazarus18, сега с какви колони си,за които казваш че имаш,тея ямаха,които са в подписа ти или за други говориш,това Jamo дето си имал поне на картинка изглежда по сериозно.
veszxr ,Jamo x870 лично за мен бяха по добре от NS-125F на yamaha прав си
Тези Ямаха ги ползвам в апартамента, в който съм в момента. Те са купени с цел компактност и хубав външен вид.
В момента ремонтирам друго жилище -къша, в която имам отделно помещение за кино и музика, с проектор и там съм с колони Monitor Audio BR6 за предни и цял комплект от тази серия + споменатия субуфер на JBL.
Просто предвиденото място за подпис тук не ми е достатъчно да изброя всичко
По другите форуми са по-предвидливи и са оставили повече символи, че да изброя всичко, за което съм пръскал пари.
Иначе сте прави - тези колони на Ямаха без субуфер не могат нищо да изкарат, това Jamo само изглежда добре на хартия и външен вид /в началото/.
Та и не казахте, ако взема Ресивър Пайнер 4 или 8-серия дали няма да грее с 6 омови колони ?
ПП. Lazarus след последнията ти пост осъзнавам, че избора на колони е като избора на жена с времето осъзнаваш че има по-добро и си се прекарал![]()
Е, аз все още не смятам, че съм се прекал с моята /жена/. Виж, за колоните вече имам някакви съмнения.
Може би следващия път ще мина на нещо широколентово+високочестотен само, че явно е много трудно да се постигне добра колона, която е многолентова.
lazarus18 сглобил ли си вече нещата в къщата,имам впредвид дали си ги чул вече BR6 целия комплект как звучат и с какъв ресивър си решил да ги слушаш.Виждам че цената им пролета е била около 800 лв за бройка,сега немога да намеря цена,виждам че в audio-bg предлагат монитор аудио,от там ли ги купи,пробите на живо ще мога да правя след още месец като се прибера в страната.Засега на поглед са ми JBL ES90 и тези които си споменавал не един път в този ценови диапазон Avant 906i,мислиш ли че BR6 ще свири по добре.За ресивър съм на вълна YAMAHA RX-V863 ; PIONEER VSX-1018,на Denon ненамирам цени,а и незнам дали за тези пари ще има новите аудио кодеци,ъпскалинг и тези ватове,може би тези модели AVR-2808 или 2308,пише че имат по горните функции,но нямам идея какви пари са,това Сони гледам че е нов модел SONY STR-DA3300ES.
Музика а дори и филми няма да се слушат само на мах (зависи от качеството на ракията),добре ще е да свирят качествено и на по-слабо,все пак е апартамент
Готов съм и на финансови компромиси,смисъл нагоре,само и само на ушетата да им е добре.
Поздрави!
От аудио-бг ги взех и са целия комплект със BRFX сателити и BRLCR център. Честно казано ми харесаха много повече от JBL Studio L серията. Аз също се колебаех между MA и Mordaunt Short. И двата модела много ми харесаха.
Сега комплекта го слушам със стария ми ресийвър Yamaha V750, но смятам до 1 година да взема някакъв със HD аудио декодери.
В момента се опитвам да постигна малко по-читава аукустика в стаята. Не че ще правя кой знае каква обработка, но преди беше със гипсокартон на конструкция и се получаваше доста кофти ефект и резонанси. Сега всичко е изкъртено и трябва да се измаже и след това съм решил да сложа едни плътни завеси по стените.
Със система от това ниво изобщо няма и да стигнеш макс - най-много до средата и то в отделна къща иначе не го виждам.
Моя съвет е да чуеш 3-4 предложения и да взимаш смело нещо, което ти хареса. Не се оливай с много обикаляне - накрая ти става мъгла.
По принцип със завесите има ефект,а и е по уютно.На пролетното стройко видях че се предлагаше един дунапрен,релефен на пирамидки,слагат го по студиата,но върху него не се слага нищо и ще седи грозно,но пък е голям ефекта.Иначе има вариант пак с гипсокартон,и зад него звукоизолираща вата на Isover,а мисля че има и звукоизолиращ гипсокартон,някакъв на дупчици беше.Пода на целия апартамент съм го направил с вата от Изовер,вече може и да има и на други фирми.Казвам ти го ако нещо може да ти е от полза,сигурно вече си проверил цените на въпросните пердета,доста скъпички са.
Кажи ми от тези ресивъри които съм споменал,кой мислиш че си заслужава,кой ти би взел,ако мога да съкратя времето с лутане и обикаляне,за цените на Данон явно ще трябва на място като се прибера,надали ще ми кажат с оферта по мейл-а.Всичките изброени колони ли си слушал,кои свирят по-меко,или по-качествено на по-тихичко,може и други ако имаш впредвид,BR са на 4 ома,на повечето ресивъри им дават 8 ома,предполагам че така ще се товари повече,а и на ватове са по-малко от ES или Е на JBL-те?
Само да вметна, че тия "Пирамидки" не са за звукоизолация използват се да гасят трептенията.
ОДЕ Ипка злоупотребяват с това, че комшиите няма да те чуват. Подабен дунапрен се ползва и за направата на колони. Ония с "хорните", ако чуят за какво ще го ползваме ще се пръснат от смях .....
ПП. И в Динакорд има дунапрена.
Офтопик от мене
Мани, знам един такъв идиот, дето ще прави широколентово кино.Първоначално публикувано от lazarus18
Гипсокартона на дупчици най-вероятно е акустичен ... ама той май едни пари бешеПървоначално публикувано от veszxr
да ти падне шапката
Внимавайте да не си купите обикновен дунапрен, вместо акустичен. В Динакорд ще е какъвто трябваПървоначално публикувано от hristobotev
Що има кавички и къде е смешнотоПървоначално публикувано от hristobotev
Успех на всички.
Беше паралел с форума на БГ Аудио, където какъвто и въпрос да зададеш те пращат да си правиш хорни по зададения вече чертеж. А за пирамидките знам вече един мой познат дето си стесни стаята с по 30 см и и над тях сложи дупчения картон.... от Динакорд като го чуха за какво е купил 60 квадрата от този материал не искаха да повярват на ушите си. Не знам защо се изроди темичката ми, аз не искам да правя звукозаписно студио а проста да си купя "колонки"Първоначално публикувано от CrossBlade
![]()
Черпете идеи с две шепи от този сайт:
http://www.minhembio.com/galleri/lista/popular30
Дали пак мога да задам въпроса който подминахме в тази тема![]()
Ще имам ли проблем, ако на 8 омов ресивър Pioneer 818 закача 6 омовите Джамо S606 колони ?
Ако има нещо притеснително в това какво ще е то ?
С две думи няма да имаш. Дори си мисля, че този ресийвър има опция да работи на 6 ома.
Изтегли и прочети упътването : http://www.service.pioneer-eur.com/p...rm&Modelnr=818 .
Според мен ще имаш проблем,ако ресивърът е на 8 Ома.