Апартамент южен и с югоизточна стая (прозорци на юг и изток, к-стъкло), в която лятото е много горещо. Ако се направи външна изолация, дали ще е по-хладно лятото? чувал съм противоположни мнения
Апартамент южен и с югоизточна стая (прозорци на юг и изток, к-стъкло), в която лятото е много горещо. Ако се направи външна изолация, дали ще е по-хладно лятото? чувал съм противоположни мнения
За да ти е по-хладно ще трябва и климатик, а изолацията ще "помага" на климатика.Първоначално публикувано от kaki
![]()
При наличие на хубави щори, особено ако са външни - определено ще е по-прохладно! Личен опит. С изолация от 6 см + външна мазилка на Баумит.Първоначално публикувано от kaki
аз бих заложил на климатик!а изолацията може да почака.между другото много хора се оплакват че лятото в стаите им е много горещо след като са сложили к-стъкло.
Много зависи какво е изложението. Аз например съм с К-стъкло, но изложението ми е изток-запад. С определено по-продължително слънчево греене от запад. Със спуснати външни щори на прозорците - вкъщи е определено прохладно. Без климатик съм. Единствено в хола има може би нужда от такъв през лятото - защото там нямам външни щори, а само добре засенчващи щори на остъклената тераса.Първоначално публикувано от marto68
Определено с изолация ще е по прохладно, но ако изложението е такова, че директно да пече слънце само климатик може да те спаси.
Но нали слънцето няма да нагрява стените ака има изолацияПървоначално публикувано от nebelservice
Да няма , но след 20 дена + 35 градуса какво си мислиш , че ще стане? Климатик or else. Нищо друго не спасява от канската жега. Иначе относно изолацията бих препоръчал от онази (как се казваше) хамериканската , дето се слага на "ребра" , като преди това м/у ребрата и къщата се "подпълва" с вата. Споре мен е най- добрата.Първоначално публикувано от kaki
И все пак да слагам ли изолация или не - да не стане по-горещо?
По-горещо ще стане, ама през зимата
А лятото ще е по-хладно. Абе изолацията си е изолация.
По принсип да. Но ако нямаш външни щори просто няма да усетиш ефекта от изолацията. Ако трябва да избираш по-добре сложи щори! Ако стената е беонна, и съседите отгоре и отдолу нямат външна изолация, ефекта от твоята външна изолация ще е 50%! Затова помисли за вътрешна изолация като вариант.Първоначално публикувано от kaki
Но определено каквато и изолация да сложиш няма как да стане по-топло лятото и по-студено зимата!
Винаги е за предпочитане да се прави външна изолация. Проблема е че обикновено външната се монтира много по-трудно от вътрешната. При монтажа на външната изолация трябва да се застъпи малко и стената на съседите.
Проблема с хладното може да се реши само с климатик. Изолацията само помага за намаляване на сметките за тока.