Ха дано... На тази жега не мога да установя дали духа отнякъде, всичко изглежда перфектно на пръв поглед.
Ха дано... На тази жега не мога да установя дали духа отнякъде, всичко изглежда перфектно на пръв поглед.
Колега,
Някаква изолация на тавана и стените ще слагаш ли?
Аз се чудя какво да правя, понеже над мен е остъклена терасата, но не се отоплява.
На пода сложих фибран. На тавана не слагам нищо - плочата отгоре е приобщена и се надявам на това. Зидчето под дограмата е с дебела външна изолация, така че я оставих нея и сложих само Итонг.
Дали е достатъчно... ще кажа другата пролет![]()
Благодаря!
Аз смятам само на тавана да сложа, ама много се наплаших от този скрит мухъл...
На едната стена и под дограмата - външна изолация ще сложа. Другата стена е към приобщена тераса на комшиите и се отоплява.
Гена, минерална вата на таваня! Пиши на ЛС, ако искаш да ти пратя снимки, как се прави.![]()
Вата, и то каширана с алуминиево фолио, фолиото се слага към топлата част, прав е КАСАП за материала.
Аз вече луднах на тая тема. Бях твърдо решил да слагам изолация на тавана. И като тръгнах да чета и да разпитвам - какво ли не чух. Чак се отказах, после пак се реших, и пак се отказах, и така 1 000 пъти.Първоначално публикувано от Gena_bs
Последното ми решение е да сложа вата с някакво фолио, което е за парозащита или нещо подобно само в спалнята. И догодина ще си правим изводи. Ако няма проблеми, ще направя и другите стаи.
Някой има ли впечатления от тази вата , кой сложи от нея и какво се случи , да сподели ако не го мързи...мерси
Аз не можах да сложа, надявам се да успея тази година и да придобия лични впечатления.Първоначално публикувано от aimilios
Ватата представлява рула или плочи, върху които е закрепен тънък хартиен слой, който е с алуминиево покритие.Основната роля е топлозащита, но върши работа и като парозащита.При направа на топлоизолация, алуминиевото покритие винаги се монтира към помещението.Има и такава, която е каширана направо с алучиниево фолио, но тя е главно за топлопроводи и въздуховоди.Иначе върши много добра работа.Имам такава стена в къщи от 6 години, изолационния ефект е много голям.Само дето съм я облякъл с ламперия, понеже дървото ми е слабост, но може да се облече с всичко по желание.