Здравейте,
Решил съм да правя ремонт на една къща, в която от няколко години никой не живее, а къщичката е хубава, но трябва да се постегне.
Става въпрос за двуетажна къща строена през 1975г. масивно строителство, всичко е на плоча и тухли единички, които не са измазани и са зидани с жълта пръст.
Идеята е да се направи качествена изолация и да се постави добра дограма за да може по-лесно да се отоплява. От това, което четох във форума съм се спрял на варианта за външна изолация да ползвам ESP-10см а вътре гипсокартон с 5см вата само на външните стени, по пода ще сложа 3или 5 см Фибран за изолация, защото под плочата има само земя а и ще има водно подово отопление на целия 1-ви етаж. Но тей, като единия етаж на къщата е строен под кота 0 имам няколко стени (бетонни), които граничат също със земя и на тях не знам кое по-добре да се сложи вата+картон или Фибран за да се избегне мухал и конденз?
Дограмата съм се ориентирал да е 5камерна с троен стъклопакет 42мм ако не се лъжа и К-стъкло.
Отоплението ще е с термопомпа за подовото отопление и климатици за другите стаи.
Ще съм благодарен на всеки съвет относно начинанията, с които съм се захванал, защото нищо не разбирам. Искам когато извикам майстори да знам какво да гледам и как да ги накарам да го направят, защото всеки гледа да ти взема парите и после да се спасяваш.
Прилагам няколко снимки за да се добие по-ясна представа за къщата.
Благодаря предварително!

Темата е от http://www.napravisam.bg/forum/viewt...hp?f=2&t=37240 , но я пускам и тук ако има хора, които могат да помогнат.