Здравейте на всички, доста нещо изчетох в интернет пространството, но все пак не срещнах тема, която да конкретизира моя въпрос и затова поствам тема, благодаря на отзовалите се. Та питането ми е да викам ли алпинисти за външна изолация или да търся друг начин, питам защото живея на 7-ми етаж от 8 етажен блок - тухла в Сливен, имам две северни стаи като едната остъклението и е на изток, а другите са южни. Дограмата ми е PVC, на едната стая (кухня с остъкление на север) имам вътрешна изолация 5 см. но зимата имах мухъл в единия ъгъл, в другата стая нямам изолация и съм решил да сложа вътрешна поне 2 см. Много искам да го санирам от вън, но нито съседите от долу, нито отгоре имат възможност да се включат. Става така, че съм по средата сам с изолация и мои познати ме съветват, че няма да има смисъл. Обмислям вариант да боядисам външните стени с водоотблъскаваща боя, която малко от малко да пречи на подгизването на мазилаката? Това е само идея, дали ще има ефект? И изобщо да спра ли да мисля за саниране докато съм сам?
Без да правя реклама мисля за нещо подобно: Термофлекс фасадна боя