Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By tony34al

Външна изолация или няма смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Сливен
    Мнения
    90
    #1

    Външна изолация или няма смисъл?

    Здравейте на всички, доста нещо изчетох в интернет пространството, но все пак не срещнах тема, която да конкретизира моя въпрос и затова поствам тема, благодаря на отзовалите се. Та питането ми е да викам ли алпинисти за външна изолация или да търся друг начин, питам защото живея на 7-ми етаж от 8 етажен блок - тухла в Сливен, имам две северни стаи като едната остъклението и е на изток, а другите са южни. Дограмата ми е PVC, на едната стая (кухня с остъкление на север) имам вътрешна изолация 5 см. но зимата имах мухъл в единия ъгъл, в другата стая нямам изолация и съм решил да сложа вътрешна поне 2 см. Много искам да го санирам от вън, но нито съседите от долу, нито отгоре имат възможност да се включат. Става така, че съм по средата сам с изолация и мои познати ме съветват, че няма да има смисъл. Обмислям вариант да боядисам външните стени с водоотблъскаваща боя, която малко от малко да пречи на подгизването на мазилаката? Това е само идея, дали ще има ефект? И изобщо да спра ли да мисля за саниране докато съм сам?

    Без да правя реклама мисля за нещо подобно: Термофлекс фасадна боя

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2

    Отговор: Външна изолация или няма смисъл?

    Не съм в този бизнес ама от моя опит след като изолирах апартамента мога да споделя има осезателна разлика! Изолирай отвън задължително! Изолацията само от вътре ми изглежда лоша идея - но това си е мое мнение и може да е погрешно. Естествено ефекта ако се изолира цялата сграда е най-добър но след като няма такава възможност... Дограмата и стъклопакетите също имат значени за изолацията, както и на таваните...

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #3

    Отговор: Външна изолация или няма смисъл?

    valentyno,
    Идеята за силиконовата боя е напълно безмислена. Дори и да не може да се направи цялостна изолация, в пъти по добре е да се изолира етажа външно, Най важното, в този случай е да се изолират бетоновите елементи, т.е. плочата и гредите към нея на подовото/ за тебе/ ниво, както и плочата и гредите към нея на таванното/за теб/ ниво. В долната част на изолацията се слага метална лайстна с водобран, а в горната част се прави ламаринена обшивка, която възпрепятства влизането на вода зад изолацията.
    Върху изпълнената вече готова мазилка може да се сложи силиконова боя, ако разбира се вида на мазилката позволява това.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #4

    Отговор: Външна изолация или няма смисъл?

    Според мен ще трябва да поразпънеш външната изолация поне по 20-30см отвъд гоната и долната плочи. Което значи да изолираш малко и в зоната на съседите за да има смисъл. Е за твоя сметка ще е и съседа отдолу ще намаже защото неговия таван ще буде изолиран и няма да губи оттам.
    Мухъла сигурно ще престане да се появява.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Сливен
    Мнения
    90
    #5

    Отговор: Външна изолация или няма смисъл?

    Това с разпъването на изолацията е ясно, дори фирмата, с която вече имах преговори за извършването на ремонта ми го обясниха. Мои познати обаче се опитват да ми обяснят, че ще хвърля доста пари за минимален ефект. Както вече споменах за силиконовата боя идеята ми е да се ремонтира фасадата (има напукана мазилка, според мен от там прониква вода) и да се боядиса. Преди няколко дни ходих в подобен апартамент с изолация само на него, без съседите и говорех със собственика, обяснява ми, че влага не е имал никога дори и сега, но мухала е ново за него след поставянето на изолацията (5см.). Затова пиша тук, за да прочета и различни мнения докато реша какво да предприема. БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ!

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #6

    Отговор: Външна изолация или няма смисъл?

    Виж, простичко е, За да имаш мухъл, означава че има влага. Влагата е признак за конденз, а конденза е признак, че там някъде има термомост. Обикновено термомостове се получават, когато не се изолират бетонови елементи по фасадата и около сменена дограма, от некачествено изпълнена изолация или просто от недостатъчна такава. Обикновено виждам как се поставя 5-7см външна изолация от EPS, но на страниците на дограмата се поставя 1-2см. и пак EPS. Да не говорим, че около дограмата хората правят такива изпълнения с камъни, плочки и какво ли не, че дори и да са нямали термомостове вече имат сериозни такива. Другото много важно нещо е поставянето на самите плочи от EPS. Ти имаш положена външна мазилка. Първата ти работа е да я отремонтираш, като премахнеш всички напукани ли слаби места. Мазилката трябва да бъде здрава и да няма никакви дефекти. След това грундираш и тогава полагаш топлоизолацията. Не трябва да има никакви междини м/у плчите и мазилката, а ако все пак има малки такива те не трябва да имат връзка по между си. С прости думи - плочите се мажат с лепило плътно на гребен или в краен случай на рамка, като задължително се слага и средна линия по късата страна. След полагането на плочите всички фуги трябва да се обработят с изолационна пяна и чак след това се слагат мрежи и се правят шпакловки.
    orlincho и edi1 харесват това.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Външна изолация на апартамент
    От ste1 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 0
    Последно: 17-09-12, 15:43
  2. Външна изолация на жилище
    От Анна във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 9
    Последно: 30-11-11, 22:12
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 20:46
  4. Пак въпрос за външна изолация
    От kaki във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 15
    Последно: 13-02-10, 11:23
  5. Ако се направи външна изолация, дали ще е по-хладно лятото?
    От kaki във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 13
    Последно: 13-03-08, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе