Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 43 от общо 43

Избор на цифров фотоапарат...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    158
    #31

    Избор на цифров фотоапарат...

    Crossblade, ne iskam da si merim pishkite. Koito iska vinagi moje da sravni kachestvoto na snimkite na steve's digicams. Tam nedvusmisleno pobediteli sa canon, nikon, pentax i skupite sony, otchasti fuji i olympus. Panasonic sa bili, sa i vinagi shte budat evtini masovki. Zashto li canon i nikon durjat ceni a vsichki drugi bokluci stanaha bez pari, osobeno samsung i panasonic, Leica drugoi raz.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #32

    Избор на цифров фотоапарат...

    Мухахахха . Сигурно FZ5 за 850 или FZ20 за 1000 (откакто е излязал) не държат цена ? LZ1 и LZ2 са паднали към 50 макс откакто са излязли.

    Това, че държи цена един продукт хич не е много хубаво. Или си заслужава, или просто не се купува [:D]

    Заповядай при Стийв и ми изкарай сравнение от Panasonic и Canon.

    А можеше да погледнеш и някой друг сайт за тези работи ? Примерно dpreview и да погледнеш в ревюто на Canon S2 IS сравнение с FZ5 Паналайка ?!



    И не на последно. Не хваля Panasonic, защото притежавам такъв. Точно обратното. На скоро като избирах апарат - избрах друг.



    ----



    edit: А кой е надминал в компактен апарат 12х с твърда бленда 2.8 ?[:D]



    ----



    edit 2



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А относно Панасоник нямам думи, правил съм снимки с този с 12Х оптичен в сумрачно време, така ги размазва, една не можа да стане, а има само авто режим. Лайка друг път, купили са марката и само я ползват за кухите си апарати.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Та така. Как го видя този Panasonic да размазва ? Беше изключил стабилизатора ли ? Или снима на 3 секунди [^] При едно и също време за експозиция отново казвам, че твоя Canon няма никакъв шанс срещу апарат със стабилизатор (освен ако не е на статив [)]).

    Има само авто режим - явно не си успял да ги намериш, макарче са на голямо "търкало" ..... ама така е като си гледаш само Canon-a [:D]

    Купили Лайка ? Друг път.



    Само Canon и Nikon има ли професионална техника [xx(] Ами Пентакс, Олимпус, Коника, Лайка, Хаселблат, Мамия ... [)] И това, че "само те имат професионална техника" означава ли, че са "най-добри до 500 лева" [^][:D]

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    158
    #33

    Избор на цифров фотоапарат...

    Пич, не съм се опитвал да сравнявам Canon А70 със Panasonic FZ20.

    Ще ти кажа откъде идва негативното ми мнение за Панасоник. Бях в Франкфурт с приятел, който имаше FZ1 или FZ2 и много му се радваше. Правихме си снимки вечерта и аз и той не открихме ръчни настройки на тази машина и снимахме на автомат. Такива размазани снимки станаха, че не мога да ти опиша. Та този панасоник също беше със стабилизатор, но явно и скоростта му куцаше, защото освен размазани снимките бяха и много тъмни. Сега гледах сравнение на снимки м/у S2 и FZ20 и трябва да призная, че снимките на Панасоника въобще не са по-лоши от тези на Канон. Колкото до професионалната техника, не съм виждал професионален фотограф с апарат различен от Канон или Никон. Сестра ми е професионален фотограф и за нея не съществува нищо друго освен Никон, а все пак е учила фотография и разбира от тези неща. За нея дори Канон не са толкова добри. За другите марки въобще не иска и да чува. А ти виждал ли си проф. фотограф с Панасоник. Тези дребни неща доста говорят за качеството на дадена марка. И кажи ми как може 3,2 мегапиксела с лещи Лайка да струват 300 и няколко лева и е ли възможно това да е добре познатата Лайка от миналото. И ми кажи защо апаратите Лайка си причличат като близнаци с Панасоник? М/у другото Панасоник не са купили Лайка, но са дотолкова тясно свързани, че разлика м/у апарат Лайка и Панасоник няма. Едно сравнение от автоиндустрията: бившето Дею Матиз сега в България се продава под марката Шевролет. Това прави ли го истински шевролет.



    Ето едно от мненията от www.dpreview.com: http://www.dpreview.com/reviews/read...&opinion=25881



    Ако ви мързи да го четете цялото ето ви същината на това, за което говоря: I am a pro photographer. I have always used film cameras (Nikon, Hasselblad). I decided this to be my first digital camera. I bought it for an insane price of 1200 Euro in Spain (2002) so now it’s already 3 years using it.



    *** Very few PROs:



    Nice big LCD screen but useless under sunny light conditions. Nice ‘retro’ design but not ergonomic at all to handle. Battery life quite acceptable, but very expensive price for spare Leica batteries.







    *** Huge amounts of CONs:



    Not the price you’d pay for a 3,9 MP camera anyway.



    I was extremely disappointed with the Digilux1 since the very first moment. I wish I’d never bought it. I expected much more from Leica, until I realised that Digilux1 is really a Panasonic. The lens, which I thought was manufactured in Leica's headquarters in Germany, is manufactured in Japan "under Leica’s control", as well as Zeiss lenses for Sony.



    И после ми говорете, че Лайка е старата Лайка. А всъщност Leica Digilux 1 e точно Panasonic DMC-LC5 с малко различен дизайн.

    Ето линкове към спецификациите на двата апарата и защо ли съвпадат до последно:

    http://www.dpreview.com/reviews/spec...a_digilux1.asp

    http://www.dpreview.com/reviews/spec...nic_dmclc5.asp



    Очаквам да оспориш очевидното за всички!!!

  5. MAD
    MAD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    255
    #34

    Избор на цифров фотоапарат...

    Майка ми има CANON-Power shot A80.Никакви проблеми.Можеш него да си купиш,той сега сигурно е евтин.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #35

    Избор на цифров фотоапарат...

    Digilux-a и Panasonic разликата е голяма. Не съм толкова добре запознат с тях, че да ти "споря", но на скоро четох темичка, в която се засегна и това, във форум, посветен на фотографията.



    Каква е логиката, за вързката между професионалните и любителските класове ? За професионалните добре, приемам до някаква степен "че има само Canon и Nikon", но това ОПРЕДЕЛЕНО не значи, че е така и в другите класове !?

    FZ20 е много по-добре от Canon S2 IS

    Отново Лайката и Паналайката - ИМА разлика. Не се сещам дали е "малка" или "голяма". Не в спецификациите Мога да се консултирам с човек, който ползва няколко Лайка апарати и оптики и т.н. (професионалист), но няма смисал да навлизаме в тая част.

    И да, апарата за 300 и няколко лева, на който пише Leica (LC50 модел предполагам) си е с оптика разработена по лиценза на Leica, под ръководството на "техните хора". Естествено не може да се сравнява с професионалните "стъкла" на Leica, нали се сещаш. Един продукт има МНОГО фактори, освен марката.





    Panasonic FZ1 няма ръчни настройки като Shutter и Aperture priority .... но 2,3,4,5,10,15,20 имат.

  7. Novice
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    7
    #36

    Избор на цифров фотоапарат...

    Minolta Z10 или Sony DSC S40 [?]

    Аз съм за Minolta-та, а жена ми държи да има видео със звук и предпочита Sony-то [!]

    Какво ще кажете?

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #37

    Избор на цифров фотоапарат...

    От двата Z10 - дълго варио и ръчни настройки Това би бил моя избор ...

  10. Novice
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    7
    #38

    Избор на цифров фотоапарат...

    Благодаря, това е и моят избор

    Имам само едно притеснение, което засега ме спира. Това е темата "KONIKA-MINOLTA Z3 в Бг НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!!" повдигната от LUDIA. Това дали важи и за Z10?

    Има и още нещо - ето едно друго мнение "имах Minolta Z10 и я размених за .... Не бях доволен изобщо от нея. За пейзажи и портрети никак не я бива. Прави тъмни снимки. Цветовете са неестествени. Само макрото й беше добро. Не те съветвам да я взимаш."

    Рядко се среща някой да е недоволен, че е избрал Z10. Повечето мнения са от "нямам забележки" до "направо е супер, много му се кефя".

    Та затова искам да проуча добре преди да взема окончателно решение.

    А за Sony DSC S40 ми хареса, че е горе долу бърз (2 сек от снимка до снимка със светкавица срещу 5-11 за 'няма да казвам кой' модел) и затова го проучвам (засега без успех) - нещо като алтернатива.

    Все пак най-важно е качеството на снимката.

    Ако имате други предложения за около 370 - 400 лв с ддс предварително Ви благодаря

    ------

    Радо

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    158
    #39

    Избор на цифров фотоапарат...

    Явертъ, погледни задължително тази статия: http://www.pressboard.info/preview.aspx?articleid=49234

    В нея според проучване са класирани марките в различните видове продукти. Минолта и от опит знам, че са най-големите дървета. Не си го причинявай и си вземай Сонито или Канон А510(433 лв с ддс в Кантек)

    Кросблейд, погледни внимателно спецификациите на Панасоника и Лайката и ще видиш че няма нито една разлика, само външният вид е различен. Ако ще сравняваме ФЗ20 и С2 няма да споря, че и двата апарата правят добри снимки. Не съм имал възможност да ги тествам, но като цяло винаги бих предпочел марката Канон, поради ред причини.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #40

    Избор на цифров фотоапарат...

    Ясенпъ, аз не оценявам един апарат, а и каквото и да е САМО по спецификации []

  13. Novice
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    7
    #41

    Избор на цифров фотоапарат...

    yasenp, прочетох статията. Интересно сравнение но все пак е от 2000 година. Сигурно е важно да не си от тези 12%, които имат нещастието да им се развали. Важно е също и докато работи как точно си върши работата - добре, горе долу или зле. Твоите наблюдения точно от модела Z10 ли са или от Z-серията или от марката Konica-Minolta?



    в рамките на шегата, защо не са класирали стария хладилник 'мраз' на дядо ми, който от много години работи безотказно [:D]


  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #42

    Избор на цифров фотоапарат...

    Съжалява, ама статията е от 24 часа ? Това стига, за да се заключи че няма нищо общо с реалността.

    Аз се обурудвах с KM Z5. Поздрави на журналистчетата от 24 часа [:D]



    edit:

    Z10 в Метро е 300 без ДДС и съответно 360 с ДДС на промоция

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    45
    #43

    Избор на цифров фотоапарат...

    Гледам че пак спорите за фотоапарати и пак канонаджийте плюят всичко останало. Добре би било да се запознаете с нещата малко по-отблизо преди да изказвате "миродавни" мнения и да не говорите празни приказки. Няма да се впускам да ви обяснявам подробности, а само ще предложа ЛИНК на една доста интересна тема в дир-а. Има полезни линкове и доста факти, мнения на хора сблъскали се с реалните проблеми на канонските сапунерки, които вие явно не сте и чували, тъй като никой не споменава нищо за най-големия проблем на Канон, а именно Е-18 и т.н...

    Приятно четене на заинтересуваните и дано следващата тема с подобно заглавие не се превърне отново в глупав спор []

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Съвет за избор на цифров фотоапарат.
    От Стоян във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 15-08-11, 18:06
  2. Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв
    От deveca във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 48
    Последно: 05-06-07, 15:03
  3. Избор на цифров фотоапарат?
    От hinergy във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 30-05-07, 10:54
  4. Съвет за избор на цифров фотоапарат
    От Audioslave във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 13
    Последно: 15-03-06, 13:51
  5. Избор на цифров фотоапарат
    От Ico. във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 20
    Последно: 25-01-05, 16:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе