В този форум прегледах почти всички теми за избор на цифрови фотоапарати. Навсякъде се гледаше цената, качеството на картината, ръчни настройки, нощни снимки и т.н. Естествено е тези параметри да са водещи при този избор, но има и още един, който в България май е най-важния: каква е гаранционната поддръжка и какъв/къде е гаранционния сервиз?
До момента имам (къде подробна, къде откъслечна) информация за няколко марки:
- Кодак - от Мост се праща в чужбина (незнайно къде)
- Канон - Пансервиз трудно се справя с гаранционната поддръжка и бавят с месец-два докато си получиш апарата
- Фуджи - фотоапарата е бил изпратен в САЩ на сервиз (нямам информация за името на фирмата-сервиз в България)
- Сони - имали много сервизни бази и не изпращали (с месеци) апарата за ремонт в чужбина
Интересно ми е вашите впечатления, защото аз както изглежда отново ще се окажа без цифров фотоапарат (Кодак)
Верно, че може да си е каръщина, но е добре да се знае каква е поддръжката преди да се купи нещо (за съжаление това го пропуснах, когато купувах моя). А и всяка техника се разваля - дори и най-най-марковата и прехвалена с качеството си - като ти се случи и почваш вече да не вярваш на никой.
П.С. Предполагам, че никой не го интересува да се хвалят апаратите какви матрици имат, как снимат и как даден модел бил паднал от не знам къде си и още работел. Моят не е падал, не съм го удрял, заливал и т.н. Просто спря. За Канон А75 и Пансервиз има една дълга история на един друг сайт, където апарата пак е спрял без никаква видима/известна причина. Не плюя марката Канон или Кодак, но на всеки се случва, а нямам да давам (както и повечето хора тук) по 500-600 лева на няколко месеца за нов апарат.