а пък за акъл да даде - stalbbПървоначално публикувано от sbalbb
а пък за акъл да даде - stalbbПървоначално публикувано от sbalbb
И аз така подразбрах! Ще си го запиша и ще го препоръчвам!Първоначално публикувано от Alexi
![]()
@uniНе робувам на марки и...предразсъдъци. Щото те и Apple не са "телефонна" марка, но видяхме какво стана....целия свят се е юрнал да ги репликира и имитира...Изискванията ми са полупрофесионални и затова си взех този полупрофесионален апарат. Не смятам, че си заслужава по описаната от дедо-ти-поп схема да субсидирам фотографската промишленост, която продава тела на относително прилична цена и надграждания на космически цени. И аз под влияние на прочетеното във форумите се бях насочил към панасониците като визирания в началото на темата, набелязал си бях 2-3 модела в които не присъстваше pro815. Обаче също така съм достатъчно добре наясно че ревютата в нета в своята голяма част са и платени и нагласени, рекламни трикове и прочие. Затова преди да купя, отидох до магазина със свои SD, CF карти които имам в изобилие и пощтраках агресивно наоколо във всякакви режими. После си ги разгледах на спокойствие на лаптопа. За мое голямо съжаление панасоника отпадна на момента поради наснимания брак независимо от прехваления по форуми оптичен стабилизатор.Първоначално публикувано от universum
Пример: Бачково. Ресторанта с водопада. Седим си и замезваме. Решавам да щтракна тук там наоколо така от ръка, както си седя:
с прибран докрай обектив
5-6 кратен зум
15-кратен зум
Моделът Pro815 по нищо не отсъпва на сходните панасоник и сони в ценовия си клас, даже има редица важни предимства и като цяло по-добро снимане. Ръчните режими са пълни. Където и да съм го насочил не ме е предал. Така че, защо да се оплаквам?
А как се представя Самсунг Про 815 на тъмно? Примерно в църква с малки прозорчета и мижав полиелей. Там и най-скъпата сапунерка умира и единственото решение е DSLR с истинска светкавица и светлосилен обектив.
е ти нищо не казаПървоначално публикувано от dedo pop
с истинска светкавица и светлосилен обектив
то ако осветиш достатъчно добре мястото и с телефон ще направиш добра снимка.
Със сигурност f/2.2 ти говори достатъчно. Ако ли не ще ти постна няколко снимки при първа възможност и то...без светкавица. Мразя светкавиците...Първоначално публикувано от dedo pop
постни , че тук го има на промоция 300![]()
Прав е колегата tomorrow, този Самсунг е прекрасен. Изключитерно удобен, не отстъпва на огледалните по възможности и функции, 15 кратното варио не е за пренебрегване. За да покриеш тези възможности с който и да е огледален фотоапарат, ти трябват поне 2000 лв и чанта за да носиш всичко. Обектива е Шнайдер и предизвиква завист с оптичните си възможности. Но най-големия кеф е управлението - бързо, лесно и логически построено. В менюто, почти не се влиза. Имам го от половин година и съм изключително доволон от него.
Търся светкавица за него SAMSUNG SEF 42A . Ако някой знае нещо по въпроса - нека пише!