Страница 28 от 35 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 512

Хладилници,... хладилници до 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re: Хладилници,... хладилници!

Здравейте!
    Скоро ще ми се налага да купувам нов хладилник и затова се оглеждам за марки и модели. Засега се спрях на по 1 модел на Либхер и Електролукс.
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027159
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09019215
    Либхер-ът е малко по-висок и харчи малко повече, сглобява се в БГ и не знам заради марката или нещо друго, ми вдъхва доверие.
    Електролукс-ът е впечатляващ с разхода си на енергия, но нямам никакви впечатления от тази марка.
    И така - трябва ми хладилник до 160см макс(всъщност идеалният размер за мен е 140, но така и не намерих тази височина с долна камера), с долна, а не с горна камера(фризер). Ще се радвам и ще съм ви благодарен да споделите впечатления от 2-те марки или от конкретните модели, а защо не и от друга марка и модел, от които сте доволни. Разбира се с горепосочените параметри поне!
    А и - има ли според вас съществена разлика в цените на техниката в различните техно-хипермаркетите и къде смятате, че са най-ниски?

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте и от мен.В най-скоро време и на мен ми предстои покупка на хладилник.Днес ходих да гледам и ми препоръчаха GORENJE RF-6275W http://www.technomarket.bg/product_d...04653.Като марка съм чувал ,че са доста добри,но до колко е вярно оставям на вас да кажете.Много се колебаех дали да бъде с no frost система,но като видях камерите на повечето колко са малки и се отказах.Мястото за хладилник ми е малко ограничено от към височина максимално 148 може да бъде.Някой, ако си е имал вземане даване с такова "горение" да сподели мнение или пък препоръчайте нещо друго.

Благодаря предварително

4. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от kirilmanika
    Здравейте и от мен.В най-скоро време и на мен ми предстои покупка на хладилник.Днес ходих да гледам и ми препоръчаха GORENJE RF-6275W http://www.technomarket.bg/product_d...04653.Като марка съм чувал ,че са доста добри,но до колко е вярно оставям на вас да кажете.Много се колебаех дали да бъде с no frost система,но като видях камерите на повечето колко са малки и се отказах.Мястото за хладилник ми е малко ограничено от към височина максимално 148 може да бъде.Някой, ако си е имал вземане даване с такова "горение" да сподели мнение или пък препоръчайте нещо друго.

Благодаря предварително
    Ние сме с такъв от няколко години и е перфектен, с Данфос компресор. Сега ще купувам хладилник за друг апартамент и ако още са с Данфос компресори ще си купя същия.

5. Тук е от
    Jul 2005

Аз мога да препоръчам Electrolux - лично наблюдение - 3г. го имам - модел ERB 3046 (ZLKI 302). Не се чува кога се пуска, трябва да е спряно всичко за да разбера че работи. Моя е двукомпресорен - 321 КW/h на година консумация. Според мен виж кой размер ще ти хареса но се насочи към двукомпресорен ако ще искаш да има и фризерна част. Просто по икономично ще ти работи и в големите жеги няма да се мъчи компресора. А ще са два и всеки ще работи по малко и ще спира. И най важното като избирате фризери и тем подобни - нещо на което никой не обръща внимание - ГЛЕДАЙТЕ КОЙ ТЕМПЕРАТУРЕН КЛАС СА - а не само колко са икономични. Защото ако изберете неподходящ температурен клас, а работи в помещение извън този температурен диапазон - сервиза не ви поема гаранцията.
    Компресорите ACC в момента са водеща фирма и правят компресори за страшно много фирми. Бълват страхотна продукция на година и са се специализирали главно в тази област. Много вложени пари има в това и мисля че и крайния резултат е добър. Щом много известни фирми се доверяват на тях - довери се и ти. Но вижте с кой фреон ще бъде хладилника и фризера - ако компресорите са два! Щях да видя моите компресори с какъв фреон са - но не мога да си намрея упътването.

6. Тук е от
    Jun 2008

Ахм. ОК, дотук 1:0 за Електролукс. Някакви отзиви и за Либхер? Понеже за някои именно те са Мерцедес-а на хладилниците.

7. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте на всички. След 2дневно или по - скоро нощно четене на форумареших и аз да попитам няколко неща. Надявам се въпросите да не са много глупави, но съм жена, която тепърва се сблъсква с технологии (от които нищо не разбира) и ми се налага сама да избера хладилник. Ще съм много благодарна на съвети и отговори

Съвместима ли е технологията 2 компресора с No Frost система или 2 та компресора вървят само с автоматично размразяване?

При автоматичното размразяване колко често се налага да се размразява фризера?(1 път годишно?)

и какви са тези компресори на Suction R600a, (не знам дали съм прочела правилно)

като цяло се ориентирах към Liebherr или Electrolux, 2 компресора, но моделите, които гледам без No Frost или ако има са с 1 компресор. Имаше и един модел на Електролукс, който беше с 1 компресор, но с 2 кръга, т.е за отделно управление на хладилника и фризера. В техномаркет, така и не се намери 1 продавач - консултант, които да изяви желяние да обяснява, в Зора ме изгледаха като полудяла като поисках с 2 компресора

моделите са горе долу следните: ELECTROLUX ERB-3442 цена с ДДС: 739.00 лв. - 2 компресора
    ELECTROLUX ERB-3644 цена с ДДС: 779.00 лв. - 2 компресора
    ELECTROLUX ERB-34402W цена с ДДС: 799.00 лв. - 2 компресора
    LIEBHERR CUN-3031 цена с ДДС: 829.00 лв. - този ми хареса, но пък е с 1 компресор
    LIEBHERR CP-3503 цена с ДДС: 869.00 лв. - този е с отделна регулация, но с 1 компресор и без ноу фрост
    LIEBHERR CP-4003 цена с ДДС: 989.00 лв. - 1 компресор, отделно управление, без ноу фрост
    имаше ако не се лъжа и 1 Електролукс с 1 компресор, отделна регулация и Ноу фрост

не успях да видя моделите на компресорите, защото всички са така разположени, че не се вижда

Ще чакам отговори и предварително благодаря

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

R600a е хладилният агент на всички домашни хладилници. Той е една от последните разработки, защитаващи Озоновия слой. Малко по-стар е R134a, който се поставя и в автомобилите или поне в тези от преди 8-10 години.
    Suction е термин, означаващ всмукване. Обикновено се дава в параметрите на компресорите като смукателна мощност (Suction power), но този параметър не е интересен за крайния потребител! Обърнете внимание на полезен обем, климатичен клас на работа / диапазон на околна температура: SN умереноконтинентален до T тропичен (+10 до +43 задължително за нашите условия вече) - пише го на етикета в хладилната част отляво или отдясно в отделението за зеленчуци. Други параметри са годишна консумация на ел.енергия, време за съхранение на продуктите във фризера при отпадане на захранването и не на последно място - цена! Имайте предвид, че всичко се прави да изкара гаранцията само, така, че не се забравяйте с цената! Не взимайте нито най-скъпото, нито най-евтиното, а някъде над средната цена за съответния клас.
    Вече не препоръчвам марки и модели, защото има недоволни и от Liebherr! Аз съм с такъв LIEBHERR CP-3503 и можете да прочетете постовете ми по темата в този раздел от август миналата година. Гледайте моделите на Electrolux, които са с 5 цифрено означение. Те са произведени след средата на миналата година.

Успех в покупката!

10. Тук е от
    Jul 2005

Ами един приятел има Либхер - втора ръка, ама от тия оригиналните. Откакто се прави в България ..... Да мерцедеса е на хладилниците, ама и мерцедес се прави не в България а в Германия. Гледайте къде е произведен хладилника. Аз съм за електролукс, тази система нофроуст, ми казаха че всичко вътре изсъхвало - за да не е така, всичко трябва да се слага в пластмасови кутии, което си мисля че е нещо гадно, защото постоянно трябва да се съобразяваш с него. Размразяването на фризера е един път в годината - обикновено лятото. На хладилника не се налага, той се саморазмразява , водата си изтича по един канал и охлажда компресора на хладилната част. И така постоянно затворен процес. Но нека всеки сам си направи своя избор, за да няма после виновни, че точно този са препоръчали и виждаш ли ... той е скапан и не бачка добре.....

11. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте. Предстои ми почти цялостно оборудване на апартамент с битова техника и страшно много оценявам факта, че открих този форум, и по-специално темите, в които давате мненията си за различни продукти. Информацията е изключително полезна; да не споменавам факта, че единственият обективен фактор при закупуване на какъвто и да било артикул, това е мнението на вече "препатил" потребител.

Както и да е, очакват ме дълги минути пред монитора, докато попия всичката тази информация. Междувременно, бих искал да попитам, има ли някой, който е закупил стока от сайта www.electron.bg? Днес, ровейки се из различни линкове попаднах на него и ми прозвуча като един интересен вариант, но, уви, нямам никаква информация за него.

Благодаря на всички предварително за съдействието. Аз се залавям за работа

Edit: Вече всичко е прочетено. Преминавам към издирването на модели Надявам се да не досаждам много...

12. Тук е от
    Jun 2008

Gena bs i radoo, много благодаря за отговорите(това за увличането в цената е добро подсещане
    А явно опитвайки се да видя какъв е компресора сам прочела Suction R600а, просто не гледам явно където трябва

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

radoo,
    Само за сведение, моят Liebherr си е Made in Germany, а Electrolux за нашия пазар и Централна Европа - made in Hungary. Компресорите и на двете марки са ACC, а и не само на тях!
    Без да правя реклама на марката, доста от големите хотели в Сл.Бряг ползват професионална хладилна техника на Liebherr, а така също и в самите хотелски стаи за клиентите. Не знам какво производство е тя, но при това "хамалско" обслужване и като се има предвид жестоките условия на експлоатация, оборудването рядко отказва. Става въпрос за машини на 2-3 години, на които веднъж годишно се прави профилактика, разбира се!

14.  

15. Тук е от
    Jul 2005

На моя не е ACC . Моя го имам от 2005 г. Като ги видя отзад ще кажа какви са.

16. Тук е от
    Jun 2008

Хах, далеч съм от мисълта да обвинявам някого тук, че ми е препоръчал марка, а после нейният продукт се е прецакал в моят дом. Колебанието до последно ще е между Електролукс и Лиибхер, до моментът, в който отида в магазина и видя и 2-та на живо. Там вече... и онче бонче може да помогне, като гледам колко изравнени възможности имат.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Работната температура на миналогодишните Electrolux беше от +10 до +38 (ST-Sub Tropical), а не до +43 (T-Tropical).
    За сметка на това единия модел имаше поставка за бутилки, а аз си я поръчвах допълнително за Liebherr.

18. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте!
    Моля за мнение за хладилник Gorenie RK6336E - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09005129

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 35 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инверторни хладилници?
    От estqwerty във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 27-03-14, 10:09
  2. Хладилници,... хладилници - 2010г!
    От ph във форум Хладилна техника
    Отговори: 95
    Последно: 23-04-12, 08:53
  3. Хладилници Siemens
    От traminer във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 23-08-09, 18:24
  4. Хладилници Whirlpool
    От sanita във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 03-12-06, 13:52
  5. Сервиз на хладилници
    От balien във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-06, 12:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе