Страница 156 от 157 ПърваПърва ... 106146154155156157 ПоследноПоследно
Резултати от 2,326 до 2,340 от общо 2348
Like Tree336Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

Тази с по-голямата заводска гаранция.
    Надеждността вече зависи, както едно време, в кой точно ден от седмицата е сглобяван уредът.
    За мен най-важният критерий е обем и функционалност на вътрешното пространство в уреда.
    След това времето за съхранение на температурата вътре след спиране на захранването.
    Всичко останало е маркетингови уловки за шарани.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако говорим конкретно за марки - твърдо LG. Там знаеш, че всичко си е тяхно. На Gorenje само надписа им е Gorenje (от няколко години вече са Hisense). От тях и вафла не бих взел. Преди 30 години може и да са били качествени. Минало бешело.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2025

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Ако говорим конкретно за марки - твърдо LG. Там знаеш, че всичко си е тяхно. На Gorenje само надписа им е Gorenje (от няколко години вече са Hisense). От тях и вафла не бих взел. Преди 30 години може и да са били качествени. Минало бешело.
    Ами като цяло за среден клас хладилник коя марка препоръчвате? Либхер сега имат 10г гаранция(не съм задълбочавал дали е пълна)

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Препоръчваните марки са Bosch и LG. Писано е многократно назад в темата. Някои споменават също AEG и Samsung. И Liebherr имат фенове, но те са и по-скъпи (а и в миналото са били проблемни). 10 годишната гаранция е добре само ако е пълна. Вижте дали не е някоя уловка, например гаранция на компресора (на LG-то вкъщи компресора е с 20 години, което си е чист маркетингов трик). Там плюса е, че би трябвало винаги да има части за тях, тъй като се правят у нас. Като цяло гледайте вас какво ви устройва (обем, екстри и т.н.) и по тези критетии избирайте.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 23-07-25 в 11:08.
    incidentallyterribly одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2025

с приоритет ли гледате на по-добър енергиен клас или по-скоро не ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

И за това е писано в темата. По-скоро не. Колко ще е тази икономия годишно, 10-15 лв? Но пък не се знае и какво ще стане като излезнем на свободния пазар Ако го гледате от тази гледна точка, може и да си струва да се търси възможно най-ефективната машина.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Свободния пазар ще се отложи, докато българина може да плаща 30-40 евроцента за киловат.Това им беше обяснено на брюкселските чиновници тази пролет.А за да не бъда извън темата, преди време си взех хладилник от марката на Емаг Heinner и като за бюджетно решение е идеален.Доколкото събрах информацияя са производство на Беко https://www.emag.bg/search/hladilnic...tbar_6416_1598 а тези са по големите https://www.emag.bg/search/hladilnic...e_more_rupture

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пак имагинерни въпроси, не носещи никаква конкретика!
    Какво за теб означава "среден клас хладилник"?
    Защото отново кристалната топка ми е на профилактика. Много често се накага да я ползвам и не само тук.

Напиши тип, разпределение на пространството, размери, обем и не на последно място - цена.
    Пък после питай за марки, което честно казано за мен отдавна е безсмислено!
    Всички имат издънки и се търси обикновено читав модел, в краен случай - серия.
    Прочети и моето мнение (първото) на текущата страница също.
    Няма да те съветвам да полагаш "неистови" усилия, за да прочетеш поне няколко страници назад в темата.

Гаранцията на Liebherr е за компресора след регистрация. Иначе е 2+5=7 години.
    Не помня някога да е била по-дълга, но може и да греша.
    Гаранция Плюс: Регистрирай своя уред - Liebherr
    Много ли е трудно да се влезе на сайта на производителя?
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 22-07-25 в 14:15.

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2025

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Пак имагинерни въпроси, не носещи никаква конкретика!
    Какво за теб означава "среден клас хладилник"? Защото отново кристалната топка ми е на профилактика.
    Напиши тип, разпределение на пространството, размери, обем и не на последно място - цена.
    Пък после питай за марки, което честно казано за мен отдавна е безсмислено!
    Всички имат издънки и се търси обикновено читав модел, в краен случай - серия.

Гаранцията на Liebherr е за компресора след регистрация. Иначе е 2+5=7 години.
    Не помня някога да е била по-дълга, но може и да греша.
    Гаранция Плюс: Регистрирай своя уред - Liebherr
    Много ли е трудно да се влезе на сайта на производителя?
    бг форумите от край време се славят с тая 'friendly' обстановка - удивителни,болднат,подчертан текст тоест ми се караш , аз така го тълкувам
    иначе пиша в такъв тип форум щото съм на мнение,че не всеки трябва и може да разбира от всичко щото тука има хора които разбират и могат да дадат правилните насоки.
    не ми е трудно да се ровя в интернет - аз така си изкарвам заплатата образно казано , не съм го направил понеже търсех първо някви по-общи насоки после аз сам мога да си рисърчна и сравня по-подробно.

за да не е оффтопик - среден клас хладилник визирам да не е някъв тип телефон за 1 лев от виваком и да не е и самсунг сгъваем за 4000лв - съотношение цена/качество и поне през гаранцията си да няма ядове(ясно ми е ,че винаги има и къса клечка) ако трябва да го перефразираме през телефоните

мерси.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ставащите марки вече ги изброихме. От там нататък зависи какви са вашите изисквания - хладилник с горна камера (май се водят най-надеждни), хладилник с фризер, сайд бай сайд, хладилник за вграждане. След това вече идват и екстрите - покритие, диспенсер за вода, генератор за лед, тъч скрийн, сензори, филтри, интериорно осветление, с дръжки, без дръжки и т.н.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако си вадиш хляба в интернет, трябва да си наясно, че повишаването на тон се изразява в писане с ГЛАВНИ БУКВИ!
    Подчертаването е като заостряне на вниманието в/у конкретно написаното.

А сравнението с телефоните няма, ама никаква връзка с избора на хладилник! Защото при тях има и двойно "сгъваеми".
    Не визирам цената.
    Успех със селекшъна на телефон, извинявай - хладилник!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2025

Ставащите марки вече ги изброихме. От там нататък зависи какви са вашите изисквания - хладилник с горна камера (май се водят най-надеждни), хладилник с фризер, сайд бай сайд, хладилник за вграждане. След това вече идват и екстрите - покритие, диспенсер за вода, генератор за лед, тъч скрийн, сензори, филтри, интериорно осветление, с дръжки, без дръжки и т.н.
    мерси за помощта , това което държа на 100% е пълен no frost , ще следя ся кви оферти има по зора и технополис.
    Сега съм със самсунг 10 годишен , но съм решил да го сменя
    Този пост е редактиран от incidentallyterribly; 22-07-25 в 20:34.
    CubanLinx одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Повечето модели вече са изцяло No Frost. Ако Samsung-а няма някакви проблеми, не мисля, че има смисъл да го сменяте. При хладилниците няма никакви иновации освен външния дизайн. Конкретно при Samsung, в момента май само Bespoke моделите им стават.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2025

Повечето модели вече са изцяло No Frost. Ако Samsung-а няма някакви проблеми, не мисля, че има смисъл да го сменяте. При хладилниците няма никакви иновации освен външния дизайн. Конкретно при Samsung, в момента май само Bespoke моделите им стават.
    проблемен е ,реших да не го пиша да не спамя излишно.но може да е полезно и за други пък ако ти си хладилен техник ,може и някъв акъл да дадеш.
    Прави лед най-долу в фризера и след това тече леко вода под него.
    1ви техник - запушен дренаж / размрази го с горещ въздух и тръгна да известно време без тревоги
    2ри техник - не е окей да се размразява с горещ въздух , може да е наклона и го размразявай 1 път в годината естествено (след 1 месец леко повдигнат отпред с една дъска от ламинат беше същата работа) , допускаше и за нарушена изолация
    3ти техник - нарушение на изолацията,няма оправяне ползвай го докато издържи

Ама е дразнещо,не ме кефи така да ми тече…

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Доста далеч съм от какъвто и да било техник Обикновен потребител, който се интересува и споделя опит. Това с проблемите е за раздела "Ремонт и сервиз", но ако не ти се занимава и много те дразни, да, направо нов хладилник.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 09:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 20:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 22:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 20:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 20:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе