имал съм няколко хладилника, обикновени, но-фрост само хладилната част, сега фул но фрост. Най-сме доволни от фул но фроста
имал съм няколко хладилника, обикновени, но-фрост само хладилната част, сега фул но фрост. Най-сме доволни от фул но фроста
Във всички ръководства на съответните машини има таблици, в които е написано какви продукти, в кое точно чекмедже, при каква температура и колко време се съхраняват.
По спомен на -24C месото се съхранява до 6 месеца.
Относно мезетата - нарязаните още в магазина са ги "no-frost"-нали. Демек - станали са на подметка.
В хладилника всичко се съхранява поне във найлоново фолио/ торбички, ако няма съответните съдинки за целта. Няма значение каква е системата.
Носенето не е шега работа. Макар с количка за стълби. LG-то не се събра в асансьораДо осмия етаж... бая зор видяхме... А и тъпаците не са си очистили междуетажните площадки. Трупали, че трупали вехтории.
Честито! Много добре изглежда! Нащо LG го качвах до седмия етаж с един приятел и знам какво е. Стълбището също не беше разчистено и това допълнително ни затрудняваше.
P.S. Тези лепенки отстрани на вратите аз ги махнах в миг, много са грозни. Мислех и тази за гаранцията на компресора да махна, но я оставих.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 14-04-24 в 12:15.
Здравейте! Налага се да подменям хладилника поради факта, че старият вече е стар и не се уплътнява добре хладилната част, не знам дали със замяна на уплътнението ще се реши проблема, защото бях чел, че се усуква и самата врата и смяната на уплътнението може да не свърши работа. До момента ползвам малък комбиниран хладилник с горен фризер-камера. Сега ми се иска хладилната част да е отгоре, а фризера да е с 2 или 3 секции. Бюджета е около 800 лева. И дали е по-добре да е изцяло но фрост или само фризера да е но фрост.
И още едно питане има ли значение дали ще е с инверторен компресор или това предразполага към повече дефекти?
Този пост е редактиран от slip in; 14-04-24 в 18:33.
Явно в този раздел няма специалисти, благодаря за съветите от 1100 активни потребители.
За 800 кинта можеш някое Beko да купиш, Candi или Gorenje. Общо взето на късмет е работата. Все пак имай смелост, щото хладилната техника има зад гърба си повече от век еволюция. Харесай модели от трите марки(Към Beko има и други мендили-Грундиг, Блаупункт, Тесла...)Другите 2 (Канди и Горенйе) са кЕтайци. Виж кой от харесаните тежи най-много и скачай. Ако някъде намериш Zanussi скачай смело. От групата на Elektrolux и AEG е.
Благодаря за насоките. Сега ползвам една Мидея, която също е китаец, но не намирам никой да внася хладилници Мидея, както и не намирам уплътнението за хладилната част иначе бих пробвал първо с него, ако е на разумна цена - примерно до 30 лева. Гледах и Indesit за тях нищо не си споменал.
Вносител са или поне бяха Magnum-M - Техмарт.
Можеш да попиташ за сервиз и резервни части.
Оторизирани сервизни центрове на марката Midea (technika.bg)
хладилник мидеа сервиз - Google Търсене
Освен това има фирми, които правят уплътнения по размери на клиента.
Потърси в нета.
В нито един раздел няма "специалисти". Онези 2-3-ма бълващи копи-пейст постове в някои теми и те не са "специалисти". Даже и ползватели не са. И да има понякога в някой раздел и тема някой професионалист, той е потребител като всички други. Като му е кеф чете или пише. Мнозинството потребители са като вас обикновени хора, ползватели и кибици. Питат нещо, споделят опит, запълнят малко свободно време с малко лаф и изчезват. И да има някой "специалист" (такива изобщо са рядкост в момента) от време на време, да не очаквате той да седи дежурен да отговаря на всеки един въпрос. Този, а и другите форуми не са професионална организация, която да ви е длъжна с нещо и да имате някакви специални очаквания. Не 1000, а 1000000 да пише някъде си, това няма никакво значение. А и съвременните битови уреди нямат особени разлики. 1-2 ценови сегмента, някои с по-дълга гаранция и това е. Щом не ви устройва търсите в друг форум, социални мрежи и така. Тук ще станат с един "активен потребител" по-малко. Между другото преди 20г., тук се пишеше основно за компютърен хардуер и софтуер, овърклок и подобни. Тези климатици, перални и хладилници много по-късно се появиха. Всичките предишни потребители отдавна не влизат тук.
Този пост е редактиран от VanDan; 17-04-24 в 08:36.
А, спокойно!
Скоро ще има и по интересни теми - примерно, цитирам заглавие от друг форум, "Пролет пукна, СПАМерите НЕ".
https://www.emag.bg/hladilnik-samsun.../pd/DGT3RGMBM/
https://www.emag.bg/hladilnik-s-friz.../pd/DTDNCTYBM/
За тези пари аз бих взел първия, с механичен регулатор.
Дават им 20г. гаранция на компресора от Самсунг, за Емаг надали е валидна, но пък е показатаелно, че поне компресорите са качествени.
Вижте Liebherr CU331. Идва с 50 лв над бюджета, но пък е със седем годишна гаранция, което в днешно време си е голям плюс. Има и три отделения във фризера. Друг плюс е, че се правят тук и ще има резервни части ако стане нещо. Относно Gorenje, аз не бих си купил и четка за обувки с тази марка (както се изрязава един друг потребител във форума).
Rakeem също ви е дал два модела на Samsung, които идват с 50-100 лв над бюджета, но си заслужават със сигурност. Там обаче нямате такава гаранция като на Liebherr. А и не се знае как е положението с частите. Преди няколко години взехме един от най-скъпите модели на LG и викнахме сервиз да му обърнат вратата. От там започнаха и проблемите със сензорите. Тогава разбрах защо във форума не се препоръчват модели със сензори по вратите Последваха още няколко посещения от друг сервиз и техника каза, че за този хладилник определени части изобщо не се произвеждали като консуматив от LG Не знам колко беше компетентен този човек, но ако наистина е така, предполагам, че и при Samsung не е по-различно положението.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 17-04-24 в 12:07.