Страница 22 от 154 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 2307
Like Tree324Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Помогнете ми за избор на хладилник

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    здравейте..........хладилника ми hotpoint RFA08 умря(май му замина компресора или е нещо по електрониката,но не сигурно още днес ще влиза в сервиза).та питането ми е-заслужава ли си да го ремонтирам(2 двигателя ще му слагат с други термостати+фреон за 250лв.)или да купувам нов.ако трябва да купувам,моля препоръки за хладилник с фризер до 1000лв максимум.иначе машинката е купена преди около 5-6години(втора употреба) и бях много доволен.дефекта,който даде е,че фризера спря да замръзва,а хладилната част достигна минусуви температури.тъй като имам място и за отделен фризер,може и вариант само хладилник,но да е голям.благодаря предварително.
    айде бре момцииииииииииииии,напишете нещо
    Ако искаш опиши по подробно твоят проблем.Защо ще ти сменят 2 двигателя.
    Нали хладилнита част достигала минусови темп.Това означава, че двигателя на хладилника е добре.Защо да ти сменят 2-та компресора?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309463444[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от tihomirone
    Питането е - колко по-добре и дали наистина е огромна болка, ако се купи с 1 охладителен кръг.
    Спорове 2 компресора vs. 1 не ме интересуват също. Наясно съм с + и - и за мен съм счел, че 1 добър компресор ме устройва напълно, но дали да гоня задължително наличие на два охладителни кръга.
    Никакъв смисъл няма да гониш два кръга с 1компресор.Единствена пречка може да бъде евентуалното изискване за 18* задължителна минимална температура.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2011

Страхът ми е да не би да има термостат само в хладилната част. Тя да се охлади бързо до нужната температура през зимата, компресора да изключи преди фризера да е достигнал достатъчно ниска температура.

И ако страховете ми са безполезни, да взимам ли AEG S-70366KG2 830 лева http://technomarket.bg/products/09079977/undefined или да се насоча към нещо по-добро (да кажем, че парите не са чак такъв проблем).
    Благодаря предварително.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от tihomirone
    Страхът ми е да не би да има термостат само в хладилната част. Тя да се охлади бързо до нужната температура през зимата, компресора да изключи преди фризера да е достигнал достатъчно ниска температура.

И ако страховете ми са безполезни, да взимам ли AEG S-70366KG2 830 лева http://technomarket.bg/products/09079977/undefined или да се насоча към нещо по-добро (да кажем, че парите не са чак такъв проблем).
    Благодаря предварително.
    Ако стаята, в която ще се намира хладилника, не се отоплява през зимата и температурата пада под 12-13* тогава е възможен упоменатия от теб сценарий.
    При такива обстоятелства хладилника трябва да е с 2 кръга.
    Но ако не пада температурата под посочената от мен, то посочена оферта изглежда привлекателна.
    55 месеца гаранция си заслужава според мен.

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

оказа се от теч на фреон,но обяснете ми като на лаик защо фризера е спрял да замразява,а хладилната част е станала фризер.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Как да ти се обясни, когато не са ясни детайлите.
    Какъв ти е хладилника? с колко компресора? С какво управление? Тези неща трябва да са изяснят.
    При даден проблем е нужна изключително ясна, точна, и детайлна информация.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

бадр,аз съм дал дори и модела,ма.............оказа се липсва на фреон и проблем в някакъв магнет вентил или нещо от сорта.засега работи,благодаря на влючилите се

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ти хубаво си написъл дори и модела, но не винаги и за всяко изделие разполагаме със сервизна документация или описание.Де да беше така.
    А при теб очевидно не е превключвал вентила и работил хладилника, като фреона се изпарява в хладилната част, а към фризера постъпва малка част, остатъка от неизпарен фреон, който не е достатъчен за поддържане на температурата.Липсата на фреон в твоя случай е малко спорна.Този тип хладилници работи както го описваш.
    Когато работи хладилника, не може да замразява фризера.Приоритет на управлението е именно хладилната част и ако управлението не превключи вентила се получава този резултат.
    И как щяха да ти слагат 2 компресора на този хладилник, като това изисква преработка на кондензатора и изпарителите, а и място няма за 2 компресора ?

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

проблема се оказа точно този,който ти описваш,а за 2-та компресора може и аз да не съм разбрал-лаик съм все пак,иначе за сега всичко е наред и още веднъж благодаря.и все пак как е този хладилник като машина?

11. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте,
    предстои ми покупка на хладилник. Какво ви е мнението за тези 2 модела:
    Liebherr CUN3503 и
    Electolux ENB-34943w
    И двата изглеждат със сходни характеристики. Заслужава ли си Liebherr-а 200те лева отгоре, при положение, че гледам освен Liebherr, другата хвалена марка във форума е Electrolux?
    Също така на единственото място, където намерих малко по-подробно спецификации на Електролукс-а някои от нещата ме притесняват: хладилен клас SN, не е възможно да се обърне посоката на вратата....
    Какво мислите?

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Тук за Electrolux пище, че е SN-ST. За всеки случай провери на етикета в хладилната част!
    http://www.electrolux.ru/Products/%d...0%b8/ENB38943W
    Ето ти линк и за Liebherr: http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/1128...4480-0_30621-0

Като гледам данните, май нещата са на кантар!
    Electrolux има по-малко енергопотребление А+ срещу А клас, по-голяма хладилна част за сметка на фризерната, с 1db е по-шумен, но това едва ли ще го усетиш. Зависи на каква най-ниска цена можеш да ги намериш.
    Успех!

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Тези А+++ са ала бала и да не спорим-новият ми хладилник даде почти двойна консумация от А++ на етикета,при положение,че не е отварян 11 дни.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Нещата наистина са на кантар като показатели. Именно затова ми е трудно да реша
    Като цени: Electrolux - 719лв. с 2 години гаранция; Liebherr - 919лв. с 5 години гаранция (и уж произведен в Германия). Чудя се просто дали си заслужава да дам 200 лв отгоре. Ако реша да закупя допълнителна гаранция от ТМ за Електролукса, нещата още повече отиват на кантар. Така че, какъв е вашия съвет, колеги - както се казва "при равни други условия" на Либхер ли да заложа или на Електролукс?
    П.С.: ходих в "Зора" да гледам Либхер-а, нямаха го още доставен, но момчето каза, че компресорите им обикновено били АСС или Danfos, но никога нямало гаранция - случвало се от една и съща партида да има бройки и с единия, и с другия...

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Вземи някой от женски пол с теб (гадже, съпруга, майка, приятелка) и се допитай до нейното мнение!
    Без да си ги видял наживо двата модела, по възможност в един магазин, не рискувай!
    Лично на мен като визия повече ми допада Electrolux-а. Колко е надеждно управлението му, което е на вратата обаче, нямам идея! Все някъде ще има кабели, а вратата все пак се движи...
    На Liebherr не ми хареса, че панела за управлението е достъпен само при отворена врата.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте,
    искам да си взема хладилник с долна камера (с 3 рафтчета) и хладилник (4 рафта). Бюджета ми е около 800/900лв. Държа цвета да е инокс и да е No-frost. Бихте ли ми препоръчали нещо като марка и модел. Благодаря ви предварително.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 154 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе