ACC бях писал някъде са много добра марка
Не съм фен на Данфос (колкото съм сложил все проблемни)
Иначе скачай на CUP 3021 и не му мисли
Успех с покупката
ACC бях писал някъде са много добра марка
Не съм фен на Данфос (колкото съм сложил все проблемни)
Иначе скачай на CUP 3021 и не му мисли
Успех с покупката
Благодаря за бързите и точни коментари на HUGО и Kasap. кво не ви радва инокса, не е екстра, но си е джелезо, не е като запорожец
Не мога да твърдя, че те разбирам. Не искаш 2 кръга, не искаш 60 месеца гаранция... Какво друго нещеш?Първоначално публикувано от barezz
Относно Енергийния клас, нямам идея как се определя, но имат съществена разлика в обемите RK 61821X (320л) vs. CUP 3021 (284л) .
А разликата в консумацията е 0.71лв/месец.
Абе за да съм честен,мене ме блазнят 60 месеца.....
Касап, сори, моя грешка, не съм догледал линка за Горението, обикновенно са с 3г. Сега вече ме заинтригува, точно 5 години искам да е.
Иначе за двата кръга се разбрахме, не ме вълнуват много
http://www.gorenje.bg/support/promotion_guarantee
Май е пълна гаранцията
И се оказа, че май наистина е А++ 219kwh ... http://www.gorenje.bg/cooling/freest...ezers?c=335557
0800 11 003 - Г сервиз
0800 11 808 - Либхер
Най добре питай
Иноксът-да,ама хладилникът ще е цвят инокс,дето си същото кат бялото покритие,демек боя,а не алпака.Пък хубаво е да видиш и климатичните класове на хладилниците.Както и ниската консумация за сметка на компресора ли е (по-слаб) или по-добра изолация.Например АСС(като по-масов) да е 95АА или 12АА,Данфос да е 9ка.
http://www.the-acc-group.com/cgi-bin...Nav/goTo?cm=41
barezz,
Гледам, добре ги беше подредил в началото, но взе да се обьркваш . От описанието което даде много добьр избор е CUPesf 3021: без сложна елекроника, добьр обем, А+, шлифована стомана от Германия на вратите, тих, работи в темп диапазон 10-38 С, 5 г пьлна гаранция, вероятно с Австрийско АСС...
Вчера се разходих до Технополис, да видя тези модели на живо. Горението отпадна, остава чуденката с либхерите.
Това, което първо забелязах, че Либхерите имат доста по-дебела изолация от Горението, особено на камерата, може би по 5-6см отвсякъде. Това стеснява доста обема, особено както 3021 е само 55см широк.
Погледнахме 3503 отзад, беше с АСС, предполагам и 3021 също.
Харесаха ми стъклените полици с кант. Друго, което обаче не ми хареса, много са малки двете отделения за зеленчуци в хладилното, много са ниски. Това примерно го сравнявам със старото ми Снайге, което е горе долу толкова голямо.
Въобще, ако речем че знам какво точно искам и колкото повече ги гледам, толкова повече кусури намирам, нещо не ме грабва .... Мисленето продължава и 3021 все още е фаворит, най-вече заради простотата на устройството.
Иначе за гаранцията, дали е 5г, като всяко нещо в БГ почнах да търся уловката. На самия хладилник (Либхера) пише 36месеца, питам, нали е 60м, как става удължаването? Ами срещу определена сума, трябва да видя колко беше, почна нещо да се чуди. Вариантите са два, или пича в магазина нямаше идея как става, или наистина има нещо скрито. Ще проверя в друг магазин и ще звънна на кол центъра на либхер да си изчистя схемата. Защото миналата година за ТВ Панасоник, просто пуснах един мейл с номера и готово, получих 5г. Тук с хладилниците незнам защо не е така, или е така но пича се бърка нещо....
Гаранцията от 60 месеца за Liebherr-ите обиклновено е за промоционални модели и на табелките в магазина наистина пише 36 месеца. Останалите 24 си ги получаваш след обаждане или e-mail до Liebherr България и е съвсем безплатно.
barezz,
имам достатъчно Либхери,за да знам как става регистрацията и,че е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.
Пак ти казвам,звънни в Либхер,хората ще ти обяснят всичко.
До момента,за каквато и да било глупост като съм звъннал ми е било обяснено,без нерви за какво става дума.
Здравейте,
Предстои ми закупуване на хладилник Side-by-Side, като до момента съм се ориентирал към следните два модела:
LG GS 3159 AVDV - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...G-GS-3159-AVDV
Ariston MSZ 802 DF/HA - http://zora.bg/catalog/product_detai...sz_802__df_ha/
Критериите по които се водя са:
- Надеждност (производителя като цяло ОК ли е - LG или Ariston)
- Тиха работа
Честно казано нямам представа до колко Инверторния компресор и Водосъдържателя на LG са предимства - предполагам доста?!
Всякакви мнения са добре дошли, включително ако има предложения и за други марки с подобни характеристики. Признавам - не съм специалист и търсе компетентно мнение.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
LG-to изглежда много по-добре:Първоначално публикувано от etalon21
А+ (А при Аристон)
368 литра хладилник/ 340 при Аристон
Ако компресора е т.нар. инверторен, то разликата е сериозна: по-ниска консумация на ток 20-30% и по-постоянна температура в уреда (продуктите се развалят по-бавно)
Имай предвид, че този Аристон е Китайски или Турски. ЛГ е корейско, което е по-малкото зло, ако избора е сведен само до тези двата "красавци".
Либхер правят Syde-by-Syde само в Германия и най-бюджетният вариант е:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...7212/3063+4240
Незнам дали 2 799 лв. е голяма летва. Успокоение е, че във Франция например струва 2 699 Евра
Също той не е 90 см широк, а 120 (това са два уреда по 60 см един до друг) и съответно обема е мнооооооооооого по-сериозен.
Дано съм помогнал.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323981180[/time]_________________________________________________
barezz,Първоначално публикувано от barezz
Купи ли нещо бе човек, кажи нещо не ни дръж под напрежение така
т. нар. консултанти са изключително неориентирани пичове. Този ти е говорил за "удължена гаранция", което е продукт на магазините и срещу парички може да си увеличиш гаранцията на ВСЕКИ уред в магазина. Паричките са според цената на уреда.
60 месеца при Либхер ги дава завода в БГ. НЯМА УЛОВКИ приятелю. Бъди сигурен. Либхер гледат на нашият пазар като "домашен" и не правят номерата, които сме свикнали да гледаме в нашата малка страна.
CUPesf 3021 наистина не е голям.(Ти нищо не каза за жена, деца Но това е най-голямият уред без сложна електроника. Ако искаш по-голям обем немците казват: само с електроника. И отиваш на CUP 3503 както предложи колегата HUGO.
Айде дано Дядо Коледа да не обърка нещо