Здравейте, от няколко седмици имаме хладилник Liebherr CUP3011, чисто нов е, работи си добичето, но ми прави впечатление, че след като се включи компресора започва да издава странен звук. Не е бръмчене или нещо подобно, не е постоянен звука. Като се пусне компресора и започва да се чува изпукване или изпращяване. Прави го около 10-на пъти и не е с еднаква сила - някои изпуквания се чуват по-силно, други по-слабо. Звука идва някъде отзад и отдолу. Отначало тези звуци на изпукване се чуват по-начесто, след това - по-нарядко и след това изчезват и се чува само звука от компресора му. Първата седмица от както го включихме не съм забелязал такива звуци. Спазихме всички правила: нивелиран е (наложи се доста да развия крачетата му от пред за да го повдигна - да не би от тях да е този звук), престоя 24 часа на мястото си нивелиран и след това го включихме в ел. мрежа и го настроихме на 3-та степен. Стоя така 24 часа без да го пълним и без да го отваряме. Направи ми впечатление, че първите дни като се пускаше компресора и се чуваха звуци от течаща течност, но като поработеше няколко минути изчезваха. Аз лично си мисля, че при включване на компресора топлият фреон започва да циркулира по тръбичките на изпарителя и съответно температурата на тези тръбички се променя рязко и звукът е от разширяването на метала. (Подобни наблюдения имам от гърнетата на колата - от както ги смених с някакви по-евтини и спра след като съм карал известно време те почват да е охлаждат и метала почва да пука). Вие как мислите - от какво е този звук?