Здравейте, искам да попитам компетентните за мнение.. По прочетох, част от теми.. общо взето явно е на модел и на бройка в средния ценови клас... Като цяло съм се спрял на Либхер.. и следните модели..
1. CBN 3913 Comfort BioFresh NoFrost Линк
Гледах, в руския сайт, че е правен в Германия.. чудя се дали могат и двете чекмеджета биофреш(защото вземат доста голяма част от хладилника) да се позлват за плодове и зеленчуци и дали самата технология биофреш, не е повече маркетинг от колкото нещо полезно. Проблем може би е, че е само А+ и също четох, че NoFrost-a е нещо, което най-податливо на повреда..
2. CP 3813 Comfort Линк
Май е от най-новата серия на Либхер.. Най-голямо предимство A+++, идеален като вместимост... Да не се окаже неуспешен модел.. ми е пристенението.. и тези компресори, за да толкова ефективни.. дали не ги прави по-податливи на повреди?
3. CP 4023 Comfort Линк
Предмиство е, че е с по голямата вместимост.
4. CP 3523 Comfort Линк
Избор, като по-бюджетна алтернатива на хладиник номер 2 от списъка(CP 3813 Comfort). Това което ме притеснява, е че на UK сайта на Либхер пишеше, че този модел се продава само в източна европа(т.е бяха изброени страни само от източна европа..)
Други марки, които гледах без да посочвам конкретни модели са Bosch и AEG.. Имаше един AEG с два компресора(което от форума, не можах да разбера дали е много, много по-добре, или не чак толкова вече при съвременните компресори), но беше само с две години гаранцията срещу 3 за Либхер..
Bosch не си харесах, конкретен модел, а и са малко по скъпи.. четох, че и вече ги сглобявали в Турция, което според едни било лошо.. според други не.. но нали и Либхер ги правят в България...
За Либхер, гледам че поне в този ценови клас, който аз гледам нямат хладилник с антибактериално покритие..което не знам също, колко е важно..
Не на последно хладилника, който ще се купува трябва е с долен фризер и вместимост около 230 литра хладилник и около 90 литра фризер с бюджет около 1000-1200(знам че 1 и 2 са по скъпи :rolleyes: ).
Ще ви помоля, за коментари, предложения и отзиви.
Благодаря предварително!