Автоматично размразяване или No Frost, кое от двете е по-добре?
Автоматично размразяване или No Frost, кое от двете е по-добре?
Автоматичното размразяване се отнася само за хладилната част но не и за фризера (камерата) на хладилника. Ако искаш да не се занимаваш с периодично размразяване на фризер (камера) търси си No frost. Може и да бъркам, но не знам да има хладилник с автоматично размразяване на фризера.
ЗА обикновен - по-малко ток папка - 15 W лампа, когато е отворен и около 100W - компресор, когато бръмчи, а през останалото време 0 W. Не изсъхва манджата отгоре, ако не е покрита и плодовете си стоят свежи ако са на рафтовете. Не ми харесва, че топлообменът е в пъти по-бавен и за да се охлади нещо трябва да чакам с часове. Ако ледът свърши е фатално. През цялата година размразявам камерата точно веднъж, след лятото, ако не съм разливал течности вътре, а живея в град с влажен климат.
Ноуфростът постоянно папка някакъв ток, за да върти въздуха с вентилатор, но охлажда за отрицателно време бирата, както и прави много бързо лед във формите. Откритата храна след това не става за ядене.
И аз съм за автоматичното размразяване!!! Ноуфроста е бъкан с електроника. Колкото по-сложно, толкоз по-калпаво!
Каква електроника бе , вертикалните витрини за разните му там лимонади и те ли са бъкани с електроника ? Навсякъде има само един - два глупави вентилатора, които правят диво течение и това е, всичко друго е едно и също - сандък с компресор, кондензатор и термостат. Проста работа, но дори и това вече не произвеждаме.
Но Фроста не духа непрекъснато. Даже в най простия варинат духа само когато е включен компресора. Който е имал някога но-фрост никога не се връща на саморазмразяващ хладилник.