Здравейте , изправен съм пред следния проблем - какъв хладилник да си купя - обикновен или NO FROST?
Споделете предимствата и недостатъците ?
Здравейте , изправен съм пред следния проблем - какъв хладилник да си купя - обикновен или NO FROST?
Споделете предимствата и недостатъците ?
Имам LG No Frost, вече е на 3 години. Явно е един от първите модели, ако не и първия, което може да означава, че последващите ще са по-добри, защото ще са поправени грешките от първия модел. В момента има същия такъв, но от клас А, а моя не го знам какъв клас е, защото тогава не се говореше за класове.
Впечатления - работил е 1 г и половина в стая, където не се живее - лятото жега, зимата арктически студ. Нищо му няма - бачка си спокойно. Сега е преместен в топла стая - лятото жега, зимата още повече заради печката - също си бачка без проблем. Хладилната част е сложена на 1, от 3 нататък температурите стават минусови. Фризерната част е на 3, защото е с електронно управление и като загасне тока, автоматично минава на 3. Слагах термометър (мери до -50 С0) във фризера, подмина -50 С0
Дизайна е доста сполучлив. Лесно се поддържа, вадиш всичко от него, миеш на чешмата и връщаш обратно. Притеснявах се че рафтовете ще са слаби, защото са от сейфти глаз, обаче издържат над 15 кг без проблем.
Сега най-важното - няма лед, следователно размразяване. Не задържа миризми, защото постоянно духа вътре и миризмите изчезват. Спокойно може да сложиш риба до паста.
С една дума - никаква поддръжка.
Минуси - бучи малко повече от желаното. И продуктите леко изсъхват, вероятно заради обмена на въздух. Примерно сметаната на тортата се втърдява и получава лека коричка след повече от 48 часа.
Много съм доволен. Ако се налага да си купувам хладилник или фризер отново, пак ще бъде No Frost.
edit:
Като сложих термометъра, натиснах копчето за бързо замразяване. В продължение на 4 часа работи компресора и то само за фризера, без да спре.
Сетих се още нещо - с един компресор е.
Също ползвам non frost на LG от 3-4 години и не бих си взел от "старите" модели. Не се размразява и не ти се налага да гадаеш продуктите в фризера какви са преди да се размразят.Първоначално публикувано от DEF
Препоръчвам ти Liebherr BioFresh No Frost.
Аз също съм с LG или по точно този http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016759 енергиен клас А е и го ползвоме вече от 7 месеца до момента сме нямали никакви грижи с него също така е монго тих. Имам познат който е също с LG самоче копуван преди 5 години и до момента не са се оплакали. То това беше предпоставка ние да си вземем LG с NO FROST система. Както се казва избора е твой. Успех с покупката.
И аз има хладилник NO FROST Whirpool. Това е хладилника. Аз вече друг хладилник не бих си купил, само no frost. Там е инстината.
dedo pop, не е възможно да си измерил температура -50ºC. Нещо си се объркал или на термометъра нещо му има. Такава температура е невъзможно да се получи с подобен агрегат.
julian, и аз това щях да възкликна, но видях, че си ме изпреварил!
-50 НЯМА как да е!!! няма потребителски уред с такова охаждане.
а и една звезда е -6 градуса, така че за -50 трябва да имаш 8-9 звезди... усмихвам се само при вида на хладилник, който над вратата има наредени една педя звездички ...
Избягвай този режим за в бъдеще.На много фризери компресорите изгоряха и ще горят заради режима супер(бързо замразяване)Първоначално публикувано от dedo pop
При този режим термостата е шунтиран и компресора работи нонстоп.
Изгарянето на компресор в този режим лишава клиента от гаранция,тъй като в инструкциите за употреба изрично е упоменато че този режим следва да се използва максимум 72 часа.
Колкото до посочената (-50) температура,очевидно става въпрос за грешка тъй като температурата на изпарение,на изполваните в домашните хладилници,хладилни агенти е доста по-висока от -(50)
Абе, професионалиста си личи - badr
@DEF
NoFrost e добра идея според мен, но според половинката не е - изсушавала... Нищо, че си има кутии за целта - явно въпрос на навик. Затова съм с класически...
LGто на майка ми е от повече от 3 години и работи, ама не бих го нарекъл безшумно...
Варианта с Либхер ми се вижда най-добър - изглежда ми добър уред, пък и фирмата е вложила нещо у нас - по-добре да стимулираме такива фирми, когато ги има като алтернатива!
За това препоръчвам Liebherr Bio-Fresh- със специално отделение за по-дълго съхранение на свежи плодове и зеленчуци.
И наистина работи!
И аз го потвърждавам!Първоначално публикувано от YoLan
На финала обобщавам - вероятността "марковия"термометър за 1 лв да няма много общо с меренето на температура е огромна. Това за постоянната работа на компресора не го знаех - Благодаря.
Като гледам другите мнения, натежават в полза на NO FROST. Вече по отношение на марката, изборът е в ръцете на всеки.
Моля за препоръка при покупка на хладилник, избора е между:
1.WHIRLPOOL ARC-7492
2.WHIRLPOOL ARC-5561
Информация за продуктите и сравнение:
http://www.whirlpool.ru/
Моето мнение е за ARC-5561Първоначално публикувано от joui