Здравейте , какви са ми варянтите да спра фирзера да не работи на комбиниран хладилник ? Няма отделно копче или нещо такова ,а не го ползвам фризера и само ток харчи
Здравейте , какви са ми варянтите да спра фирзера да не работи на комбиниран хладилник ? Няма отделно копче или нещо такова ,а не го ползвам фризера и само ток харчи
Не можеш. Аз затова си купих комбиниран хладилник с отделни управления и с отделни компресори. Не, че че ги спирам, ама знае ли човек...
Мисля ,че е с един .... Варянт е трабите към фризера да ги срежа и да заваря къса тръба директно , но ако искам да си го пускам няма как ... Лошо
Ако е с 1 компресор - най-вероятно няма как да спреш едното /независимо кое-дали фризера или хладилника/!
Просто го ползвай - всеми едно прасе, половината на суджук, а другата половина във фризера и няма да те е яд. Коледа наближава. Само не барай елените на Дядо Коледа
Интересен е въпроса ако фризера и хладилника са две отделни камери и се направи байпас на едната, дали автоматиката ще се справи с управлението на компресора така, че той да не се повреди и да поддържа в другата камера зададената температура.Първоначално публикувано от K.K.
Нека някой специалист, ама разбиращ (а не празноговорещ пенкилер) си каже тежката дума.
Ами всъщност хладилниците, които са два кръга и един компресор практически правят точно това - байпас на хладилнита част и остава да работи фризера.
Превключва се с вентил точката в която се подава течния фреон.
Първо фреона преминава през изпарителя на хладилника, а след охлаждането му термостата превключва вентила и фреона започва да се подава в изпарителя на фризера.