Е това е клиент - на 5 години е готов да си сменя хладилника, но не и да изневери на марката.![]()
Е това е клиент - на 5 години е готов да си сменя хладилника, но не и да изневери на марката.![]()
Голяма реклама за Liebherr, няма що! Работил няма и 5 години и се е повредил.
Когато исках да си доплатя за новия директно към завода още две години гаранция към стандартните 3 ми отказаха категорично. Промоциите били само към определени магазини и периоди.
Правете си изводите сами!
Моя старият не се изду, а просто си изпусна хладилния агент навън. Явно не беше пробив в изпарителя, както май е в 90% от случаите.
Мен ме застигна точно като в клипа. Хладилника е C 3523. 900 лева/4 години. Разбира се вече е извън гаранция.
Дължа извинение на всички колеги от форума за постовете си с които съм ги подвел да закупят този боклук или за тези в които съм защитавал марката. Публикувам тоя пост във всички теми в които съм коментирал марката. Разочарованието е тотално.
Разбира се че ще им надуя главите да си извършат и след гаранционния ремонт, пък ще видим.
Сега съм си наумил да взема нещо за 550 лева в 5 години гаранция, та сметката да е все тая. Вече сме само двама и голям сандък не ни трябва.
Към разбирачите - има ли кой да му присади вътрешен изпарител (примерно като от старите камери в горната част на съндъка)който да се обдухва от вентилатора), има ли смисъл от това... Всъщност вече един отказа да го прави. За Варна ми е въпроса.
Това е правилния ремонт https://www.facebook.com/media/set/?set=a.238717386300099.1073741830.113186772186495&type=3![]()
Колега от форума ме светна, че Либхер извършват замяна с нов срещу 50-60% от стъпка в цената , но мен ме подразниха, че не могат да ми гарантират безпроблемна работа и на новия. Правели били "непрекъснато подобрения" , но навремето без подобрения хладилниците траяха по 20 години. Взех гореописания евтинджос, поне да не се дразня от сумите които давам на вятъра.
А защо никой не се наема да го прави![]()
Защото трябва да знаеш какво да правиш и да имаш мотивация да го направиш.
1.Офертата за ремонт към мен миналата година беше 200лв. цена, 1 седмица работа, 1 седмица тестове за пропуск. Комбинацията беше неприемлива за мен.
Въпреки, че след това имах едни съмнения, че течът е само и единствено от връзката компресор - изпарител, а не пробив в последния. Както се е получило при колегата с издуването. При мен този ефект липсваше.
2.При мен специално компресора беше работил около 1,5 година в неизвестно какъв режим, заради теча на хладилен агент. Това означава още 100лв. за смяна с нов. Като добавим и нарушаването на фабричната C-Pentane термизолация и замяната и с пяна и решението беше взето моментално.
3.Аз не отчитах умения и познания, защото няма как да знам сервизният специалист дали ги притежава.
А защо се получава този пробив? Има ли някаква връзка, примерно, с това на каква зададена температура е работил хладилникът, както и има ли зависимост от околната такава? Все си мисля, че ако е зададена най-ниската поддържана температура, вместо препоръчителната от 5 градуса, и околната целогодишно е нещо от рода на 30 градуса, това би оказало негативно влияние.
Пробива няма връзка с режима и условията на работа. Пробива има връзка с това че фирмите производители нямат нужда от 20год. работещи хладилници.
+1
Аз също не искам 10г работа от един уред. Но да се повреди няколко пъти в гаранця или на 4 година - е не мога да се съглася!
Калпави Al изпарители, специалната "супер" технология без заварки Lokring, и не на последно място - квалификацията на работниците. За изходящия контрол да не отварям дума...
Не си мислете, че останалите водещи, разбирайте скъпи марки не правят същото!
Проблемът е, че Liebherr предлагат еквивалентно качество на по-високи цени!
Харесал съм си хладилник Liebherr CUP 2901 , но малко се обърквам от противоречивите мнения. Доколкото знам Либхер са наистина надеждна марка, имам познати, които са с такъв хладилник от няколко години и не са ми се оплаквали.
Все пак ако някой има този модел https://zora.bg/liebherr/cup-2901-a/18364 да изкаже мнение, имал ли е някакви проблеми. Тук го има и по-евтин с 40 лева Оферти и цени на Хладилник Liebherr - Sravni.bg, не знам има ли значение от кой магазин точно ще се закупи, ако се стигне до там разбира се.
Хора, не четете ли постовете в темите "избор на хладилник". Либхер доказано имат проблем. От 2011г. аз имам същия модел -"Liebherr Cup 2901" :
Той се развали на 3-тата година след покупката. Добре, че имах 5г. гаранция и ми го смениха без никакви разправии за 3-4 дни след като се обадих директно в завода, а не в Техномаркет. И повечето други модели от този ценови клас имат проблеми и за това всички препоръчваме да се гледа основно за най-дълга гаранция. Единствено във форума има един "майстор-техник" Баталски, който винаги е препоръчвал конкретно LG.
Този пост е редактиран от VanDan; 22-06-15 в 10:26.