Резултати от 1 до 2 от общо 2

проблем с хладилник Midea BCD-341s

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    4
    #1

    проблем с хладилник Midea BCD-341s

    Добър ден. Преди 3 дена установих, че в хладилника ми е много топло, измерих 20 градуса. Реших, че ще го гледам, като се прибера от работа. И вечерта същата работа. Хладилника 20, фризера вече беше стигнал -5. Хладилника е Midea BCD-341s (нищо не излиза в нета) на 6г. с долен фризер. И понеже имам към 20кг. месо в фризера реших, че трябват бързи решения. Попрегледах информацията в нета и прецених, че ремонта много ще се проточи във времето, а и май няма да е евтин и още на другия ден си взех нов Gorenje 185cm хубав голям 680лв. Основната причина беше, че нямах много избор, тъй като съм притиснат от размерите, да е инокс и гледах да е с хубав компресор. В магазина беше с ACC, докараха ми с китайски jiaxipera, било зависило от партидата. Ядосах се, ама бях вече много притиснат от обстоятелствата. Изчаках си 3 часа, пускам го, много шумен мамка му, стария не се чуваше с някакъв ултра китайски HUAYI. А кухнята ми е бокс в хола и дразни! И вече мноого се ядосах, че май прибързах. Сега се чудя какво да правя. Понеже съм диагностицик(ама в друга инж. област) знам, че диагностика по интернет не се прави, но все пак ще опиша подробно симптомите и фактите за стария, ако може да ме посъветвате, дали да го ремонтирам.

    Първо хладилникът е с плосък гръб. Демек радиатора е вграден в стената от вътре, напълнен с пяна и капсуловано всичко с точкови заварки. Ако проблема е там, няма отваряне сигурно. Значи компресора работи постоянно, без никаква разлика в звука от преди. Но от понагоре се чува едно постоянно клокочене, като стичаща се вода, преди не съм забелязал да колкочи така. Едно време на 7 от 7 степен в хладилника падаше под нулата, а в последно време на 6 беше 5 градуса. Като го пуснеш едната тръба на компр. се изстудява до към 15 градуса и така остава, а другата бавно бавно започва да се нагрява и за около час става към 40-45 градуса. Агента е R600a. Фълтъра не усещам да си променя температурата. Хладилника и фризера не се и опитват да се изстудат. Като го спреш, се чува циркулация на флуиди още поне минута. По информацията, която изчетох, май най-вероятно е да е изтекъл фреона, ама имайки впредвид, че е затворена система значи някъде има пробив и ако е в радиатора ще ми вземат 100лв само да го отворят сигурно. с пълнене, транспорт, работа и т.н. сигурно на 250-300 ще ми легне. А ако съм щял да се размина с едно пълнене на фреон за 60-70лв? Вече почвам да се чудя дали да не пробвам да го оправя и да се опитам да върна новия или да го продам докато е още чисто нов. Възможно ли е да се пообезшуми като се "поразработи" компресора? Като цяло в много тъпа ситуация се оказах, а това са си пари за едно море, мамка му Докато не пуснах новия, вече си бях поуспокоил дерзанията и ги бях попрежалил парите, ама като новото има недостатъци спрямо старото ми е много болно. Дайте съвет моля. Има ли смисъл да викам техник за стария въобще?

    P.S. Сега забелязъх, че на новия изходната тръба на компр. се награява дооста повече от на стария, трудна за държане е. Данеби компр. да е заминал и да не нагнетява, поне си мисля, че и въздух да нагнетява (ако няма фреон) пак ще е еднакво топла.
    Незнам дали е от значение, но преди 2-3 месеца се запуши отводнителнителната тръбичка събираща влагата в хладилната част и започна да подлива вода по дъното му и надолу по вратите.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    91
    #2

    Отговор: проблем с хладилник Midea BCD-341s

    Не е необходимо да се прави вградения изпарител. На мене ми сложиха вътрешен в хладилната част+фреон ми излезе 130 кинта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Midea 12-ka Разрешем проблем
    От Шменти Капели във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 30-12-14, 07:11
  2. Проблем с два климатика Midea!
    От kriso.3206 във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 23-12-12, 21:24
  3. Проблем с климатик Midea
    От thenick във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 02-09-12, 10:43
  4. Проблем с Midea MSF6
    От Alloces във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 07-04-10, 19:42
  5. Midea MSG-12HR - проблем!
    От dobatavision във форум Климатици Midea
    Отговори: 5
    Последно: 11-04-09, 10:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе