Здравейте на всички,

След двуседмична отпуска и отсъствие от жилището бях неприятно изненадан от предалият ме след 9 годишна служба Беко - сами можете да си представите за какво иде реч от състоянието на продуктите, които бяха останали най-вече в камерата.
Тук ситуацията май е повече от ясна - компресора го замерих - няма прекъсната намотка. Прави опит да завърти компресора, но още на първият оборот спира и след 2-3 сек. защитата се включва.
Явно проблема е по-скоро механичен???
Все пак приемам предложения за спасението му?

Та спешно си търся читав хладилник поне от класа на моето вече бивше Беко, но със подобаващи характеристики - 330 л. хладилна и 100 л. фризерна част, 4.5 кг замразяване за 24 часа, - От тези параметри не ми се слиза надолу.
А от тези параметри много на горе не ме се ходи поради ограниченото пространство най вече във дълбочина 65 см, максимум 70 см. Ширината също ми е ограничена от пространство - не повече от 70-75 см, а височината е ограничена от съпругата и 6 годишният ми син, който няма как да носи студената бира на баща си.

Загледал съм се пак в тея Беко, не толкова от сантимент, но мога да кажа, че бях доволен от стария и най-вече не видях осезателна разлика в другите "по-маркови" модели. А този за парите си всичко си има.

Хладилник с две врати Beko DDEN517MWD+, No Frost, 440 л, Клас A+, H 193 см, Седефеносив - eMAG.bg

Интересното е, че го намирам и във Емаг Румъния където е малко по тънко, но е със 5 години гаранция, което ме изкушава, но до колкото Гугъл преводача помага е със доплащане за да се достигне до 5 години:

Frigider cu doua usi Beko DDEN517MWD+, 440 l, Clasa A+, No Frost, H 193 cm, Gri Sidef - eMAG.ro

Ще бъда благодарен за коментар най-вече на марката Беко и приложеният модел ако имате поглед и най-вече препоръка за марка и модел доближаващ се до моето търсене. Финансовият ресурс е не повече от 1000-1200 лв.

Поздрави.

- - - - - - - - - -

Колеги трудно се свиква със топла бира в тва време. По скоро няма да свикна.

Моля за съвет и коментар по моя питанка, че съм във ужасно затруднено положение.