Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 60
Like Tree32Одобрявам

Нов хладилник Бош дава 5 градуса отклонение в температурата на фризера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Нов хладилник Бош дава 5 градуса отклонение в температурата на фризера

Интересно ми е от Bosch въобще ще му обърнат ли внимание или културно ще го отсвирят?
    CubanLinx одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от petkovbg Виж публикацията
    Поръчах немски термометри за фризер и хладилник. Като дойдат ще кажа какво отчитат. На всякъде където прочете човек пише изискването за хладилник е под 4 градуса, а за фризер под -18. Всички уреди трябва да могат да го изпълнят иначе се разваля храната, то не е до цепене на градуси.
    Недей казва 4 градуса, щото ще те чуе Palev и ще ти каже да свалиш капака и да провериш дали случайно не замръзва.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Къде пише да е под 4гр. Повечето диапазони за "плюсови хладилници" са 4-6гр. или 2-8гр.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Американската агенция по храните FDA препоръчва тази температура. https://www.fda.gov/consumers/consum...%20inexpensive.
    Този пост е редактиран от petkovbg; 07-07-23 в 09:51.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Интересно ми е от Bosch въобще ще му обърнат ли внимание или културно ще го отсвирят?
    Bosch не знам дали ще го отсвирят, ама ей сега ми попадна това:

https://telegraph.bg/biznes/novini/c...ranciia-382132

Не вървят на добре нещата.......

7. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Като дефектира нося си пералнята в търговския обект, вписвам я в книгата за рекламация и след 30 дни отивам да си взема новата пералня.
    Няма кой да се занимава да чака т ехника, когато е извън гаранция ще дойде до три дни, за да си вземе парите за ремонта.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Е ок, ако е пералня бива. А ако е хладилник сайд бай сайд или 85" телевизор и си на осми етаж (примерно) с малък асансьор

10. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Bosch не знам дали ще го отсвирят, ама ей сега ми попадна това:

https://telegraph.bg/biznes/novini/c...ranciia-382132

Не вървят на добре нещата.......
    Това са нелоялни търговски практики, вероятно единици.Всяка уважаваща себе си и законите в България марка и сервиз знаят, че законовия срок за поправка на уред в гаранция е 1 месец или трябва да ти заменят уреда с нов, иначе ще имат проблем с КЗП.
    По телефона може и да те мотаят, но като отидеш в магазина, където си купил стоката и заведеш в книгата / регистъра за рекламации, започва да тече 30 дневния срок.
    CubanLinx одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2017

На мене ми се случи с хладилник LG. Като го купихме, викнахме сервиз да му обърнат вратата и си оставиха ръцете. Сензорите спряха да работят (в тази връзка се сещам колко пъти съм чел тук да не се взима хладилник със сензори на вратата, и въпреки това сглупих) и на два пъти викахме сервиз. Втория път ги чакахме почти месец, ядосах се и се обадих директно на LG. Цъфнаха на другия ден. Та тази статия не е далеч от истината.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 07-07-23 в 23:51.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ами всяка от "големите" фирми у нас в гаранционната си карта има написани контакти. А в самият текст е посочено на чист български език при проблем първо да се обадят на вносителя.
    Нали се сещате, че в разгара на туристическия сезон, когато са се появили машини за обслужване на практически още един град като Варна и Бургас, няма достатъчно персонал за поддръжка. А големите клиенти плащат немалък целогодишен абонамент. Пука им на сервизите за някой гаранционен уред, за който я ще вземат 50лв. за труд, я не.
    Същото е и с климатиците в разгара на лятото и началото на зимата.
    Преференциално се обслужват големите клиенти (вкл. вносителите, които изпращат тикети за ремонт) и тези на абонамент. За останалите - когато остане време.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Тъй като темата ми стана интересна, реших да проверя температурата на хладилника. Инфо за него: Bosch с разделена нискотемпературна част отдолу. Регулиране на температурата на хладилника между 2 и 8 градуса, като последната е означена като Еко. Фризерът е от -16 до -24 и пак най-високата темпераура е означена само Еко (това за Еко-то го прочетох сега от упътването).
    Температурите са както следва:
    - фризер при зададено положение Еко (-16°C) измерих в средното чекмедже на камерата -16,7°C
    - хладилник при зададена температура 6 градуса - по средата на хладилника измерих 7°C, в отделенията за месо и риба измерих между 1°C и 2°C (би трябва да е около 0°C). В отделението за зеленчуци не съм мерил температурата. Клапата от задната страна на хладилника е на положение extra cold за месо и риба.

Термометърът е с кабел и ми направи впечетление, че температурата се покачва почти ведната с отварянето на врата. Метод с термометър със скала в хладилника няма да отчита правилна температура.
    Освен това в книжката е описано доста подробно как се достига температурата и ако има отклонение как да се провери отново.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ама някой трябва да я прочете, нали? За инструкцията пиша.
    На празен хладилник, за само 24ч. и с термометър без сонда се измерва точно нищо. Особено пък сега при температури над 30 градуса на сянка.
    Иначе датчиците и контролерите имат хистерезис. Зависи китаеца дали го е проверил на изхода на производствената линия.

Аз съм оставил във всички хладилници и отделения по един китайски спиртен (някаква синя течност има вътре) термометър за хладилник/фризер. За да не ме изненадат някоя нощ с аларма за висока температура. както се получи с прехваления германски Liebherr преди 9 години. При отварянето на вратата на хладилното отделение температурата се повишава с не повече от градус, а във фризера - с около два. При зададени 6 и -18 в средата на отделенията всичко е ОК.
    Единият хладилник е 19 годишен Gorenje с повреден сензор от 17 години (масов фабричен дефект) и с два оригинални Danfoss. Другият е български Liebherr, който в сравнение с предишния немски е като втора употреба. Нищо, че е с инверторен компресор Embraco.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 08-07-23 в 00:32.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Аз меря температурата в чаши с вода, за да избегна "стоплянето" при отварянето на вратата. Все пак ме интересува на колко градуса е храната в хладилника.
    Сега нещо се "отпуши" явно и почна да прави 2 градуса при зададени 2 градуса.
    Във Вита фреш чекмеджето е 0 (водата замръзва) както трябва.
    Във фризера меря температурата на бутилка етилов спирт 95% 1 литър. При зададени -24 температурата на спирта е -22.1.
    Мисля, че хладилника се оправи като поработи... Надявам се, че и фризера ще стигне -24.
    Този пост е редактиран от petkovbg; 08-07-23 в 01:41.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ти прочете ли все пак упътването?
    Да си чувал за режим Super Frost или както там се нарича при Bosch ускореното замразяване на фризера, преди поставяне на продукти със стайна температура? Респективно да мериш градусите в отделението.
    А с тези гранични стойности на зададената температура този хладилник няма да "доживее" края на гаранцията си със сигурност.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Ти прочете ли все пак упътването?
    Да си чувал за режим Super Frost или както там се нарича при Bosch ускореното замразяване на фризера, преди поставяне на продукти със стайна температура? Респективно да мериш градусите в отделението.
    А с тези гранични стойности на зададената температура този хладилник няма да "доживее" края на гаранцията си със сигурност.
    Аз меря 24 часа след като съм сложил бутилката със спирта вътре. Не ми трябва супер Фрост.
    Интересува ме храната да не се развали. Ако хладилникът се развали просто е боклук и ще купя миле следващия път, за да не се разваля... Има си изисквания за под 4 градуса и под -18 градуса писани от хора които разбират от тая работа...
    Тия опции за температури 4, 6 и еко за хладилника дето са ми ги сложили са практически неизползваеми за храни ако човек иска да съхранява правилно...
    Този пост е редактиран от petkovbg; 08-07-23 в 02:35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с вратата на фризера- хладилник Zanusi
    От pif4o във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 24-06-15, 18:50
  2. Отговори: 9
    Последно: 05-09-11, 23:24
  3. Хладилник Siltal - фризера заледява
    От iwoto във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 12-08-10, 10:51
  4. Хладилник с фризер Electrolux - фризера не замразява!
    От vasia във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 09-05-10, 16:56
  5. Хладилник LG - лед във фризера
    От dqdoqgo във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 31-08-09, 09:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе