Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 60
Like Tree32Одобрявам

Нов хладилник Бош дава 5 градуса отклонение в температурата на фризера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Нов хладилник Бош дава 5 градуса отклонение в температурата на фризера

Цитат Първоначално публикувано от petkovbg Виж публикацията
    Ако хладилникът се развали просто е боклук и ще купя миле следващия път
    Успех с Miele (произведени от Liebherr) със същите фабрични дефекти, но на почти двойна цена!
    Като си искал сигурност за храната, да беше проучил кои модели посочват в характеристиките си 24ч. съхранение на продуктите при отпадане на захранването! А не само 12.
    Това допълнително води и до икономия на електроенергия, поради по-добрата термоизолация на уреда. А след печката може би хладилникът харчи най-много, защото работи почти 20 часа в денонощието.
    espace одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Предният ми хладилник с фризер беше Liebherr произведен в Германия... Беше на 21 години и го смених, само защото не искаше да се саморазмразява. От Liebherr дойдеха на място и ми взеха 30 лева, за да ми кажат, че няма резервни части защото на 10-тата година ги бракуват... Иначе терморегулаторът струва 30 лева. Взех Бош защото пералнята и готварската печка са бош и съм доволен от тях, но нацелих калпавата бройка с моя късмет...
    Сигурност се постига с логер с аларма, а не с 24 часов хладилник. Ние така правим с лекарствата на хладилен режим. Специални устройства са, които ако дадат по-висока температура не можеш да ги занулиш и който приема стоката на хладилен режим я бракува.
    Този пост е редактиран от petkovbg; 08-07-23 в 04:44.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Взех Бош защото пералнята и готварската печка са бош и съм доволен от тях, но нацелих калпавата бройка с моя късмет...
    От описаното до момента нищо калпаво не виждам. Ако си искал да "цепи" градуса е трябвало да си купиш инкубатор, а не хладилник.
    Gena_bs одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Очаквам и фризерът да постигне -24 градуса както е зададена. Електронно управление все пак.
    Хладилникът започна да работи в норма на 4-тия ден от включването.
    Ще му дам още малко време на фризера, преди да запитам сервиза защо не иска да постигне зададената температура след като е Like a Bosch (boss) работата.

6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Бойлера харчи най-много в домакинството. След това отопление, фурна котлони според използването. Повечето хладилници харчат около 1 киловат за 24 часа +-. Нищо му няма на този Бош. Работи както трябва.
    Slusatel одобрява това.

7. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Очаквам и фризерът да постигне -24 градуса както е зададена. Електронно управление все пак.
    Хладилникът започна да работи в норма на 4-тия ден от включването.
    Ще му дам още малко време на фризера, преди да запитам сервиза защо не иска да постигне зададената температура след като е Like a Bosch (boss) работата.
    Като го напълниш фризера като хората най-вероятно и той ще си достигне желаните -24° . Настрой си хладилникът на 4,5 или 6 а фризира от -16 до -18° по избор, работи си нормално и не го мисли.

За да тръгнеш да се разправяш първо трябва да си сигурен че измерваш температурата правилно и второ термометърът ти трябва да е сертифициран, с тия за домашна употреба как смяташ че ще докажеш че температурата ти е точна. Ти провери ли какво отклонение дава производителят на термометъра който си купил, минимум + -1° е че някои са даже и до 2. Имай на предвид че и датчиците на хладилникът ти също няма как да цепят десета от градуса.
    Колкото по малко им се връзваш на тия където ти обясняват на колко градуса трябва да си съхраняваш храната толкова по щастлив ще си, кво си мислиш че всички останали ядем развалена храна . Предполагам си младо момче щом толкова четеш(няма лошо) ама що им се връзваш, ти така или иначе качествена храна не си ял тъй че онези 2° за които се притесняваш са ти най-малката грижа в живота.

М/у другото оптималната температура за един домашен фризер за тези които не слушат големите специалисти кво им разправят винаги е бил сладоледът , в никакъв случай не трябва да е мек но и прекалено твърд също демек м/у -16 и -18 в зависимост колко често бърникаш във фризера. В къщи е на -17 и винаги е бил перфектен.

п.п. Не знам твоят хладилник има ли турбо режим (нашият има) че ако има включи го и след време даже и -30 ще измериш.
    Този пост е редактиран от vencifcl; 08-07-23 в 06:11.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Термометърът е проверен с вода с лед и с кипяща вода - дава 0.0 и 99.3 (за пловдивската надморска височина водата кипи на 99.4). Точността му е 1 градус според производителя, но реално при нула и сто "цепи десетата".

Не им се връзвам. Просто искам всичко да е наред с хладилника.

Сложил съм по една чаша с вода посредата на всеки рафт. Във фризера в средното чекмедже съм сложил бутилка със спирт от 1 литър.
    Просто хладилникът е нов и трябваше да реша на каква температура да го настроя.
    В аптеката попълваме температурен дневник за хладилниците и мерим с по два спиртни термометъра сложени на вратата, където е най-топло. Там обаче е 2-8 градуса изискването.

10. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Просто хладилникът е нов и трябваше да реша на каква температура да го настроя.
    Ами дал съм ти жокер за фризера. Купуваш си една кутия сладолед слагаш я във фризера и на другият ден гребеш с лъжицата. Ако ти се стори мек сваляш с градус, ако е нормален значи всичко е шест. Предполагам фабрично зададената температури на фризерът е -18 започни от нея и от там на нататък сам ще прецениш каква гъстота на сладоледа ти допада най-много. За хладилника основно хората използват температури м/у 4 и 6 (като фабричната май беше 4) в къщи по соломоновски го оставих на 5.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз също съм сложил няколко бутилки ( някои са със спирт ,други с други алкохолни течности ) и вечер проверявам температурата която е постигнал хладилника с небцето си ( то хваща дори 0.01° отклонение ! ) докато се забавлявам да чета теми като тази ..
    lazarus18, Gena_bs, ccankov73 и 2 други харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Явно имам професионално изкривяване. Всеки божи ден се попълва температурен дневник в аптеката, за да не скапем стоката...

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ти сам достигна до правилния извод!
    При комбинираните хладилници с един кръг (твоят не е такъв) се настройва само една стойност на термостата. Бил той механичен или електронен.
    Примерно на Liebherr при зададено в хладилното отделение +6, във фризера съответства -18 с електронен регулатор. Това са базови стойности, като зимата лично аз увеличавам с градус. Хем на машинката е по-леко да работи, хем има някаква икономия.
    Между другото разходът зависи също и какво количество продукти има във фризера основно. А най-много се натоварва при често отваряне на вратите и зареждане на неохладени продукти. Така, че 1kW/24h е по книжка само. По-скоро е минимум 2.

14.  

15. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Явно имам професионално изкривяване. Всеки божи ден се попълва температурен дневник в аптеката, за да не скапем стоката...
    Тъкмо и аз стигнах до заключение, че имаш професионално изкривяване.
    Битовият хладилник е уред който отнема топлина от продуктите които поставяш вътре, когато го заредиш тогава измервай температурата в хладилната и във фризерната част.

- - - - - - - - - -

след като е Like a Bosch (boss) работата.
    Like a БОС е за теб, иначе е Like a BOSCH.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    аз също съм сложил няколко бутилки ( някои са със спирт ,други с други алкохолни течности ) и вечер проверявам температурата която е постигнал хладилника с небцето си ( то хваща дори 0.01° отклонение ! ) докато се забавлявам да чета теми като тази ..
    И аз така правих, ма на другия ден не си спомнях резултатите...
    espace и Slusatel харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    Тъкмо и аз стигнах до заключение, че имаш професионално изкривяване.
    Битовият хладилник е уред който отнема топлина от продуктите които поставяш вътре, когато го заредиш тогава измервай температурата в хладилната и във фризерната част.

- - - - - - - - - -

Like a БОС е за теб, иначе е Like a BOSCH.
    Лафът на английски, от който идва рекламата е like a boss игра на думи е... Означава, че правиш нещо много добре

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/like-a-boss

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Хладилникът се оправи като поработи една седмица.
    Фризерът при зададени -20 е -20.1. хладилната част при зададени 2 градуса е 2.2 градуса. Вита фреш чекмеджето е 0 градуса.
    Явно му е трябвало малко време да влезне в режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с вратата на фризера- хладилник Zanusi
    От pif4o във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 24-06-15, 18:50
  2. Отговори: 9
    Последно: 05-09-11, 23:24
  3. Хладилник Siltal - фризера заледява
    От iwoto във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 12-08-10, 10:51
  4. Хладилник с фризер Electrolux - фризера не замразява!
    От vasia във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 09-05-10, 16:56
  5. Хладилник LG - лед във фризера
    От dqdoqgo във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 31-08-09, 09:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе