По добре от 7ми вечерта.
Eee, не бързай да предаваш фронтаПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Ще го измислим, така че да е удобно на всички.
Тука един ЛУД, много му харесва идейката за спокойна у тиха почивка в бившият манастир. Много харесах мястото от снимките, тихичко, няма лудница, самоооо има един малък проблем, трябва днекса да видя как съм с работното време, че от другата седмица шефа е отпускар и аз поемам големият ..... Довечера ще пиша, инак на 6 най-вероятно съм до 16 ч. на работа. И незнам ако няма хеликоптер до там и ако тръгнем с кола, шофера да му мисли. ИНАК съм с двете ръце там
Браво Ludia, само така!
Дано да се освободиш, да видиш каква хубава среща ще му дръпнем с барбекю по родопски и смолянски картофки на жар![]()
Аз бих дошъл ако хората извън Варна са преобладаващата част.Да не стане като в Троян....
![]()
А какво е станало в Троян?Първоначално публикувано от Pat
![]()
От всички изявили желание - само 2-ма софиянци( @Жорката и @ Кафето) и останалото Варненци !Първоначално публикувано от roumen68
Аз мисля че ако ще се съберем само ние тук дето се виждаме със и без повод , няма сми да търкаляме 800 км за едно барбекю!( имам предвид варненците )
Важна за една отмора е смяната на обстановката, на климата.
Аз мисля че няма значение кой откъде е, важното е желанието да се съберем и да ни бъде приятно.
Ако няма достатъчно желаещи от другите части на страната, можем да спретнем нещо на местно ниво, но тъй като има все още малко време - нека да го дадем на колебаещите се за да се решат.
Ето моето предложение:
1. Нека не се гледа на това събиране като на национална и официална среща на форума, а като Великденско събиране на желаещите да отморят по различен начин, в различна обстановка. Ще има и хора, които не са от форума. Няма значение колко сме на брой, смятам че при всички положения ще бъде хубаво.
2. Пристигане на 6-ти вечерта. Предварително ще опиша точно как се стига до хотела.
3. Които пристигнат по рано - могат да вечерят в ресторанта на хотела, или както си преценят. Идващите от Източна БГ най-вероятно няма да хванем работното време на ресторанта и ще се спасяваме с вечерята както намерим за добре.
4. На 7-ми сутринта се виждаме в кафето или в ресторанта за закуска, решаваме какво точно и колко да се напазарува и изпращаме работна група в Пловдив за продуктите.
5. Барбекю-пикник на обяд и вечеря на полянка с чешма близо до хотела. Ако е лошо времето - има алтернативни места за хапване и развлечение наоколо, по долината на река Чая.
6. На 8-ми (Великден) - освобождаване на стаите, посещение на Бачковският манастир и обяд в ресторант Джамура (с. Бачково) на брега на река Чая. Кухнята там е превъзходна, много е популярен ресторанта с месният специалитет "джамурки", както и с печените картофи по тяхна оригинална рецепта. След това се разделяме.
Как 6 часа бре човек . От Варна до Пловдив преди да я има магистралата е 3ч40-45 мин . Сега по магистралата трябва да се направи по-бързо.Добрич Варна е към 15 минПървоначално публикувано от roumen68
@ Техно - Не се отказвай Св. Кирик е много хубаво място и изглед.Няма навалица, шум .От 2006 г панаирно време не съм бил там
Много пъти съм го минавал пътя и знам - Пловдив-Добрич през Бургас (440 км) е 6 часа при натоварено движение и 5 през нощта, когато е по-спокойно и можеш да понастъпиш газта. Това е с 1-2 почивки за кафе. Сега с удължаването на магистралата нещата са малко по-добре.Първоначално публикувано от kris11
Добрич-Варна е 30 минути, ако не е много натоварено. Иначе в самата Варна в час пик съм правил 40 минути от Технополис до Катедралата.
В колата си ще имам място и ако някой по отсечката Добрич-Варна-Бургас-Пловдив е без транспорт, да се обади.
Хаде записвайте се бре.
То ако ще сме 5-6 човека, да го отложим а.
Към нас се присъединяват още 2 семества от Тойота форума, пловдивчани, едните ще бъдат с нощувка на 7-ми, иначе и двете ще бъдат на място към 10.00ч на 7-ми, когато ще решаваме какво и колко да се пазарува. Очакват се още желаещи!
Значи едната част от компанията ще дава акъл за компютрите, а другата - за колите
![]()
Засега Тойотаджии бият Сеткомци по активност за срещата! А иначе Сетком е къде-къде по-активен форум. Има още записали се от София. Очертава се да се получи интересна среща - пикник с барбекю
Ето още подробности за колебаещите се:
Паркинга е пред комплекса, отвън и е охраняем, с бариера и пазачи с кучета, 2 лв такса на вечер, но в единични случаи пускат с колата и вътре в двора. Не знам обаче като сме повечко - дали няма да трябва само на паркинга да си оставяме колите. Тъй като мястото е на височко - горе е хладно, имайте готовност с топли дрехи. В стаите е топло, във всяка стая има вентилаторна печка. Никога съм нямал там проблеми с топлата вода, просто трябва да се изчакат към 5 минути да тече, за да стане гореща. Комплекса си има даже и собствен агрегат, така че няма опасност да стоим на тъмно.
А пътят до там си е истинско предизвикателство за шофьорските умения! На една площадка се прави осморка с колата, за да може да се продължи нагоре!
Убеден съм, че който дойде - ще си изкара чудесна почивка с хубав спомен за дълго време. Особено ще се набляга на барбекюто с различни печени меса, картофи, всичко полято с много бира и вино, разбира се!
Дерзайте