Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Каравани

Ей, Румене, ти се появи, къде беше изчезнал?! Че и говориш вече за море (както се казва - говори ми бавно и с подробности)!
    Дългият път не е за каравана, той е за кемпер, ама не можем да имаме всичко, нали?! Е, ще си летуваме пак по нашенско, и аз вече имам няколко идейки, но ако не сработят - Шкорпиловци е на мястото си. Миналата година бяхме доста голям караванпарк - аз, Росен, Ганчо, ...... Ще чакаме Роко да даде информация дали не са почнали да строят нещо по бивакът ни (аз не вярвам), и ще си правим график да си го предаваме, освен ако не си съвпаднем по време, което би било най-добре. Има време.
    Що се отнася до категория "Е", ако те спрат на пътя, катаджията изобщо няма да те пита колко тежи караваната ти или колата ти - в графата "категория на превозното средство" в регистрационния талон на караваната ти пише "О2", което означава, чи ти трябва категория "Е", иначе щеше да пише "О1". Така че не си прави проби, вярвай ми минах по този път! Глобата е долу горе, колкото ти трябва да вземеш категорията, та не си заслужава риска.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Привет Варчев!
    Е, ами то си е вече Април и след месец само ще става за плаж
    За караваната и дълъг път - щом без никакъв опит я докарах от другия край на Германия (кажи-речи в Холандия) до тук - значи и една Испания едва ли ще ми се опре. Но с караваната разхода на дизел от 5 и нещо скача на 8 и нещо /100 км и почвам да се питам струва ли си сега. Да видим първо какво ще стане с Кадафи в Либия и цената на петрола, пък после ще решим

А с кемпер разхода на гориво предполагам е съизмерим, даже ако не и повече.
    За категорията - разбира се и ти и gadamer сте прави - всичко трябва да си е законно, иначе не мога и на по-дълъг път да тръгна.

Явно ни е писано да сме си харесали различни места за почивката и не знам кога ще успеем да се видим. Но все някой ден ще стане

4. Тук е от
    Jun 2008

Не е проблема в цената на нафтата, Румене. Моя разход, например, със каравана или без, винаги си е бил 10-11/100, т.е. миналото лято за морската почивка, да кажем, са ми трябвали 200 лв. за гориво, а тази - 250 лв. - голяма работа, с 50 лв. повече, ами ще ги спестя от масивните количества джин с тоник, които изпиваме на плажа, например. Тук криза няма, кризата е в душите на хората!

От друга страна, за да се срещаме по биваците, предлагам, всеки един от нашего брата - караванджията, когато реши да изкарва "къщичката", поне две седмици по-рано да предупреждава тук, и така ще имаме нещо като "календар", та всеки да си прави сметката, и току виж станал цял "събор", като рокерите, например.

5. Тук е от
    May 2011

здравейте,искам да си купя каравана спрял съм се на Hobby Prestige 610 1988 год. може ли да ме посъветвате относно избора ми.

6. Тук е от
    Jun 2008

Не е важна марката, модела или годината - важно е състоянието и за какво ти трябва! Прочети 15-те страници тук - на тях май почти всичко сме изписали за караваните. Ако те интересува нещо конкретно или спесифично - питай!

7. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Колкото и да ми е тьжно , но може би трябва да се разделя с моето бижу. Доктора ми забрани да се излагам на сльнце и да избягвам жегата. Ако някоѝ тьрси запазена каравана с 2 спални да свирка. Цената никак не е от ефтините , но си заслужава всяка стотинка. Сьс сигурност ще плача ,че сьм вьрл фен на кьмпирането , но явно нямам кьсмет сьс здравето. На ски не ходя ,така че явно трябва да прегльтна и ща не ща , с голямо неудоволствие ще тьрся нов собственик на караваната си. Така и да ми седи е глупаво , пьк и ще ми напомня за хубавите дни . Не е лесно да взема такова решение и дори и сега не сьм сигурен дали сьм на прав пьт.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@vdsvicky, интересно съвпадение! В месеца когато всеки започва да си стяга караваната и да я подготвя за скорошно ползване - ти искаш да продаваш своята, а аз вече продадох моята!

Да, приятели - болен родител, за когото се грижа вече не може да бъде оставян дълго сам. Така че реших вместо караваната да старее без да се ползва скоро - по-добре да я продам и след време, живот и здраве - нещо друго ще си взема.
    Така че засега съм извън клуба, но не смятам да е завинаги

10. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Румка , трудно ще продам моята , че е бая пари. Може би по-добре е така. Ще паркирам домочадието на морето и аз обратно в София на хлад. Пожелавам ти живот и здраве по-готина да си вземеш.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Румка , трудно ще продам моята , че е бая пари. Може би по-добре е така. Ще паркирам домочадието на морето и аз обратно в София на хлад. Пожелавам ти живот и здраве по-готина да си вземеш.
    Благодаря ти за пожеланията!
    Съжалявам за влошаването на здравето ти. Много се надявам да е временно и да се оправяш бързо.
    Аз съм сравнително доволен за парите които взех за моята. Потвърди се правилото - нещо се продава на сметка когато не си на зор да го продаваш. Изобщо не бях на зор, даже не бях сигурен че трябва да пускам обява. Часове след като я пуснах се обади човека, разбрахме се, пропътува 500 км до мен, хареса караваната, закачи я и това е.
    Важното е да направиш много пълно описание в обявата и да сложиш много снимки. И веднага да споменеш в разговор нещата които не са съвсем ОК - така печелиш доверието на купувача.
    Но щом домочадието ти може да я използва - какво пък, нека да си стои. Още веднъж - пожелавам ти бързо оздравяване.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Доктора ми забрани да се излагам на сльнце и да избягвам жегата.
    Какво майка те сполетя? Надявам се да не си издухал супата като мен....

13. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

@Tommorow , не зная какво се случва с мен , но когато ме напече сльнцето и ми прилошава . Миналата година на два пьти виках спешна помощ от Бургас ( бях на Каваци) . Тамошния доктор ми откри аритмия , но така и не обьрнах до сега внимание ( повече не ходих на лекар). Нещата се влошават обаче. Все по-често ме избива на пот и трудно си вземам вьздух като залумка сьрцето. Решил сьм сега да си обьрна внимание , стига да не е твьрде кьсно. Не бьрзам вьобще за караваната . Даже маѝ няма и да я продам. Няма да мога да се разделя с нея.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Tommorow , не зная какво се случва с мен , но когато ме напече сльнцето и ми прилошава . Миналата година на два пьти виках спешна помощ от Бургас ( бях на Каваци) . Тамошния доктор ми откри аритмия , но така и не обьрнах до сега внимание ( повече не ходих на лекар). Нещата се влошават обаче. Все по-често ме избива на пот и трудно си вземам вьздух като залумка сьрцето. Решил сьм сега да си обьрна внимание , стига да не е твьрде кьсно. Не бьрзам вьобще за караваната . Даже маѝ няма и да я продам. Няма да мога да се разделя с нея.
    Ами с тая чалга и тия седем/осми....не аритмия ами

Сега сериозно. Май вървиш по моите стъпки....някоя и друга запушена артерийка...бегай веднага на пълни кръвни изследвания....специално лош и добър холестерол, там триглицириди, захариди, глюкози и прочие. Пълни кардиограми, ехокардии, а най-добре ангиография. Не се ебавай с мотора, че когато той се заебава става мазало.

16. Тук е от
    Jun 2008

Колеги караванаджии, искрено съжалявам за проблемите ви! Но Животът продължава, все пак, нали?! Тепърва има да си говорим за каравани, къмпинги и биваци, надявам се!

17. Тук е от
    Mar 2011

Колеги - сезона и отпуските започнаха. Обаче идва проблема с препаратите за тоалетните. Намерих изгодно решение 30л бидон Aqua Kem за 300лв - има го при Mobi WC тук. Обаче не ми се дават 300 кинта, та ако някой се навие да го разделим като количество и пари да пише тука или на ЛС

18. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

А . не е ли скьпичко ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе