Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 219

Каравани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Каравани

Цитат Първоначално публикувано от varchev
    Хей, караванаджии, живи ли сте бе?! Това, че караваните са на трупчета за през зимата, не значи, че трябва да си мълчим! Ами кажете нещо за плановете за следващата пролет и лято! Само не ми казвайте, че не мислите чак до там, и живеете ден за ден!
    Живи сме бе Варчев, ама чакаме вече другото лято

А аз си навлякох ядове с изпраната тапицерия от снимката по горе. Вътре явно е дунапрен и става като гъба - колкото и да сушиш все си има водица вътре! Видях се в чудо - 2 седмици на къмпинга всяка сутрин ги изкарвах навън пред караваната на слънце, обръщах ги, вятъра ги събаря, та станаха отвън по мръсни от преди прането от цялото това разнасяне и сушене. Цели 2 седмици трябваха за да изсъхнат окончателно! И това в августовската жега...

2-та ми акумулатора (x75 Ah, Монбат) окончателно сдадоха багажа - това им беше едва 3-тата година. Явно за къмпинг, за каравани наистина трябва да се ползват така наречените leasure или deep cycle акумулатори. Не могат да отдават голям заряд за кратко време като авто акумулаторите (заради стартера), но за сметка на това могат да се ползват много по дълго време при умерена консумация до пълното им изтощаване. Лошото е цената им - за 180 Ah цената е над 500 лв!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Аз имам т.нар. "полутягов" на Монбат. Точно за каравани,мотори на лодки,електрокарчета и т.н. Цената беше доста по-ниска - нещо от порядъка на 230 лв ,за 125 АH

4. Тук е от
    Dec 2008

Новите батерии MONBAT Monolith Power са впечатляващата комбинация от превъзходно поведение в циклиращ режим на работа и отлична стартова способност.

Специално конструирани за приложения изискващи постоянен и дълготраен резерв от електрична енергия
    Подходящи за приложение в циклиращ режим и за стартиране на двигатели
    300 цикъла при 75 % DOD според стандарт EN50342 (1997 Eurobat)
    Висока устойчивост на дълбоки и повтарящи се разрядни цикли
    Дълъг експлоатационен срок

ето и сайта - http://www.monbat.com/articles.php?A...anguageCode=bg
    Има и по-големи от моя, но след този 125 АЧ, размера и теглото скачат много.

5. Тук е от
    Jun 2008

Абе то най-много зависи колко ток харчиш, в смисъл, че аз като ползвам ток най-вече за водната помпа и от време на време пускам радиото, телевизорчето или някоя лампа вечер преди да запаля генератора, моя акумолатор 75 ач кара цяло лято без да го зареждам.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Бекич, благодаря ти за тази информация!
    Вече няма да правя грешката да взимам 2 акумулатора и да им връзвам 2 зарядни - именно това ги скапа окончателно моите. Ще си взема 1 по-голям с едно също така мощно зарядно и това е.

Варчев, това лято карах няколко дни на генератора, което ми излизаше към 12-15 лв на ден за бензина, като си плащах и 10 лв за къмпинга. Но ми предложиха ток от едно плажно барче по 3 лв на ден - явно далеч не са предполагали какви консуматори си имам в караваната - климатик, 2 хладилника, 2 вентилатора, фритюрник, ел кана, микровълнова, тостер, бойлера рaботи нон-стоп, мощен стерео усилвател с 2 големи колони - та сигурно са били вътре с парите за моя ток
    Пуснах един 40-метров кабел и си бях супер така!

Много съжалявам, че това лято не се сетих да направя даже една снимка от къмпинга. За първи път си ползвах форселта и далеч не очаквах да бъде с такива размери! Вътрешната част е точно колкото самата каравана, а отвън има навес още един път по толкова. Ширих се все едно съм в хотелски апартамент

Това лято направих и нововъведение - 100 литров бидон с вода пред караваната и маркуча с нова, 19 l/min водна помпа в него. Много по комфортно си беше така, отколкото преди с честото допълване на 15-литровият воден резервоар в караваната.

7. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте и от мен. От скоро имаме каравана, Adria Unica, 4.6 м без теглича, 850 кг, 6 места за спане, тоалетна, баня. Все още не сме я използвали, т.к е зима, чакаме пролетта да дойде. Също така ни предстои закупуването на доста допълнителни неща, направила съм дъъъъълъг списък

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Добре дошли в "клуба"! Ами, започвайте - питайте, споделяйте, предлагайте!

10. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от varchev
    Добре дошли в "клуба"! Ами, започвайте - питайте, споделяйте, предлагайте!
    Ами доста неща не са ми ясни, но то след първото пътуване с караваната ще си проличи.

11. Тук е от
    Jan 2010

Здравеите колеги, казвам колеги защото и аз се здобих със каравана модел( Детлефс ню лаин 3.95 м) по ринцип трябваше да бъде закупена миналия март(2010г) но ми се роди дете междувременно и покупката стана сега . Нямаше време да обикалям Германия заради бебето и направих компромис взех си от тук,въпреки че, плана ми беше друг. Караваната се оказа хубава всичко и работи печка хладилник баня . Има нов фортселт и още един разкошен навес пред фортселата - леле мале , кеф . :rolleyes: :rolleyes:
    И сега чакам сезона и аз. Мисля да открия сезона още през март на Язовир Жребчево за няколко дни през втората половина на месеца .(ако е по топло разбира се ) И ако сред вас има нетърпеливи като мен можем да си спретнем едно къмпинг купонче Ето тука и някоя снимчица :rolleyes:

12. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Честито.
    Как са цените сега в Германия че не съм ходил от близо 4 г.
    По едно време такъв мерак имах за каравана, ама пустата му криза..

13. Тук е от
    Jan 2010

Колега Вандал , Аз купих къщичката от тук защото просто немога да отсъствам цяла седмица заради бебока. Германия ще я видя отново по нататък. Надявам се да е скоро и със семеиството ми. За цените се орентираи в мобилето . По принцип вноса на каравана си струва, но ако е малко по новичка и по скъпичка , за ценовият клас около 3000 - 4000 лева мисля че може да се търси и тук. Сега ще се пробвам със тази караванка, а по нататък ще ходя по немско за по новичка и модернизирана със повече екстри.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

Честито, колега! Да си я теглиш без произшествия! Много ти е хубава и запазена. Дано дойде по-скоро хубавото време - сигурно не траеш да я сефтосаш!

16. Тук е от
    Jan 2010

Днесс ходих на проба покраи една рекичка със жената и детето .Всички останахме много доволни и приятно изненадани от допира със природата и хубавато време .Сега вече знам , че наистина съм направил добре като съм взел къщичка на колела . Вече всички в къщи броим дните до началото на пролетта и лятото. Днес не бях подготвен , но следващият път ще пусна снимки от излета :rolleyes:

17. Тук е от
    Jan 2011

Нашата швейцарска хубавица най-после е при нас. А ние сме Марияна и Виктор 8)

ТЯ е Adria Unica, 4.5 м без теглич, 850 кг. без товар. Има си форцелт (като чисто нов - 4 на 3 м), комарници, щори, тоалетна, баня, 3 газови котлона, хладилник, газова бутилка. П-образният диван става на голяма спалня за трима, има още 2 диванчета с масичка, които стават на легло персон и половина. Има допълнителен матрак от персон и половина като легло на втори етаж, но той може да се изнесе отвън във форцелта или да се не използва, ако нямаме нужда. При тези 2 легла има плъзгаща се преграда, която да ги изолира от останалата част на караваната.
    Направих набързо няколко снимки, за да я/се представим официално.

Ето я и НЕЯ:

18. Тук е от
    Jun 2008

Браво! Много красива! И Румен ще ви завиди!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. как са регистрират каравани от холандия до 500кг
    От mcwarnaly във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе