Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

Проблеми със сервизното обслужване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,744
    #16

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Нищо неможеш да направиш,в гаранцията е описано в какви случаи важи.Твоя със сигурност не е от тях така че ти остава да чакаш.За съжаление в българските сервизи нещата са много различни от това което трябва да бъде.Нормално е да можеш да си купиш частта ама не и в България.Щом от Фикосота са обещали предпополагам че ще удържат на думата си.
    Полковник(нали те повишихме в звание,какъв е тоя майор в аватара ти) та малко не съм съгласен с теб.Сервизите не поддържат като наличност всички части от които е съставен даден уред.
    За какво ще ми е например външия кожух на даден модел пералня? Какво ще му ремонтирам.Нали това са вложени средства.Така е и с този капак.Каква полза ще има някой да го държи в наличност,колко броя ще се продадат,а тези които са в наличност и не бъдат използвани кой ще ги плати?
    Ако е магазин по бих се съгласил,но и магазините продават стока която се търси,а не подобни артикули.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #17

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Прав си,изказах се малко неподготвен.Работя във фирма която внася машини и има собствен сервиз,това което се чупи се подържа в наличност(части от двигатели,глави за компресори,водещи колела за дърворезачки и т.н.).За другото се чака,случвало се е като неможе да се осигури някакъв чарк тия от сервиза да разглобят една нова машина и да вземат частта само и само клиента да не чака.После като дойде си я оправят.Та и в случая частта е нещо нестандартно.Много оплаквания от сервизи получавам иначе.

  4. Novice
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    3
    #18

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Драги мои, всичко е и така, и не е така. Ако сервизът по принцип не доставя или не иска да доставя, трябваше да ми го каже при първото запитване на 4 януари, ама не може днес, на 14 май на всяко запитване да ми отговарят "поръчали сме, чакаме". Или ако не поддържа в наличност, защо не ме препрати към този, които внася тези части? И не е чак толкова голяма рядкост да счупиш този капак или купата, защото те са от някаква не много здрава пластмаса (това са части, които непрекъснато се ползват, мият и... изпускат понякога). Освен това е част, която е заменяема за няколко модела на същия производител. Представям си колко като мен седят и чакат да им доставят "поръчаното" от UK. Ама ми писна! Не може така. Или за всичко са виновни Фикосота! Кой да им внася резервните части? Ами наистина да разглобят едно две роботчета - за тях това не е разход. Последно се чух с тях в сряда (9 май) - обещаха ми отново след 15-20 дена... Как ви се струва това, сериозно ли е? И при това ще ми изпратят частта в сервиза в София, а там - който я грабне пръв. След като съм положила толкова усилия да си я набавя. Никак не ми се връзват нещата с тоя вносител...
    Е, това е, ще чакам продължение на историята. Жалкото е, че абсолютно нищо не мога да предприема срещу тях.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    138
    #19

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    И аз имам проблеми с Технополис-Русе.Дадох на 31.08.2007г. прахосмукачката Samsung(в гаранция).2 седмица -нито дума,ни вопъл,ни стон.Отивам в магазина,питам."Да,дали сме я в сервиза."Проверявам в сервиза-получена на 11.09.Весе още чакам да я направят,а жилището-1 месец без прахосмукачка.Има ли нужда от друг коментар!!!

  6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #20

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Нали знаеш че ако до месец не ти я върнат оправена, можеш да си поискаш парите за нея?

  7. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #21

    Re: Проблеми със сервизното обслужване


    Не мога да повярвам , че имате такива проблеми . Това е невъзможно. Комисарката ни вече обяснява какво ще направи ( а то е лошо нещо) на производителите и търговците в Европа , ако ни продадат нещо "скапано" и как щели да ни го подменят , Вие в България му мислите. Я не се излагайте.
    BTW:
    Не е ли ирония ,че Мигленчето Кунева е точно евроминистър по тези въпроси . Лапка по 18 хилко в евро и оправя Европата , ма "низоддзадзе".

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    4
    #22

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    сега зависи много от подхода според мен... аз оплаквания от ТЕХНОМАРКЕТ нямам - защо:
    купих си май месец фотоапарат Панасоник ТЗ1, някъде август започна да не снима със светкавица (тя си светкаше ама на снимката нищо ), естествено сезона нямаше как да го изпусна и чак на 3.10 го занесох в МАГАЗИНА, а не в сервиза - викам управителя и той естесвтено ми казва: "Обърнете се към сервиза"....ама не беше познал ...нали си държа разпечатка от закона в едната ръка и просто му казах , че отношенията им със сервиза не са моя работа .............
    Това важи ли в случаите когато продавача е упоменал кой му е гаранционният сервиз?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    37
    #23

    Re: Проблеми със сервизното обслужване

    Цитат Първоначално публикувано от rymbym
    Това важи ли в случаите когато продавача е упоменал кой му е гаранционният сервиз?
    Важи във всички случай - независимо дали има или няма гаранция, до 2 години от закупуването на една стока се ходи при търговеца- негово задължение е да поправи уреда съгласно договора за покупка. След тези 2 години - в сервиза

  11. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    7
    #24

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    Никога повече няма да пазарувам от техномаркет.Купих си лаптоп от там и на 9 месец му се счупи пантата.Въпреки,че беше в гаранция никой не си мръдне пръста да го ремонтира,а започнаха да ме убеждават,че аз съм бил виновен да се случи това.От сервиза пък въобще не ми обърнаха внимание,въпреки,че им писах няколко мейла.Абе с една дума жалка история.Но със сигурност ме загубиха като клиент.В края на краищата залепих пантата с моментно лепило,но остана обидата.И не ме убеждавайте,че в България правата на потребителите са защитени.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #25

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    rspab03, ти опита ли с Комисията за защита на потребителя? Обикновено, нещата се решават бързо.
    Прегледай този блог - http://www.kenanoff.com/blog/archives/190 , както и други теми тук, в този форум по проблеми с гаранция и сервизно обслужване.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    13
    #26

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    Здравейте всички,
    Незнам дали тук е най-подходящото мястото да задам въпрос и поискам Вашите мнения, но ако греша, моля модераторите да преместят написаното в друг подфорум.
    Та! Вчера купих от Техномаркет плазмен телевизор, за който върви промоция и една от опциите е 5 годишна гаранция. Много добре - така и така бях решил да купя телевизора /Panasonic TX-P42G10E/ още на старата цена, а промоцията ми хареса от 1999 на 1699 лв. и тази гаранция. Всичко е наред с доставката, телевизора работи.
    Какво обаче ми направи впечатление? В т.н. Гаранционна карта, която ми беше издадена - Pan European Guarantee, състояща се от цели 76 страници, беше попълнен модела на ТВ-то, дата на покупка и двете ми имена. Никъде не пише колко е гаранцията - месеци, години.
    Отидох днес до ТМ - Ловеч и попитах по какво да позная колко е гаранцията, като навсякъде по брошури, промоции, сайтове и къде ли не пише, че е 5 години. Дадох пример, че като си купувам едни обувки дори, пише че гаранцията е 30 дни. Отговора, който получих е, че тази гаранционна карта върви с касовата бележка и като закарам ТВ-то в оторизирания сервиз, там знаят от кога до кога е гаранцията - дали е 2 г. или 5 г. Дори ми предложиха да изровят някакъв си е-мейл, Техномаркетски, вътрешен, който да ми разпечат и да си го прикрепа към гаранцията и да си търся правата, ако се наложи. Това ми прозвуча крайно несериозно, но ще отида след обяд да видя какво пише в този е-мейл, ей-така, за мое сведение.

    Надявам се, че има много от четящите форума хора-професионалисти и да ме светнат как стоят нещата с Гаранциите на ТехноМаркет, за което предварително им благодаря!

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #27

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    Би трябвало да пише колко време е. От 7 страници с писания можеше да напишат този важен един ред. Да не се налага и да го ползваш със здраве!

  16. Novice
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1
    #28

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    може ли някой да ми помогне. купих си прахосмукачка БОШ 891102. използвах я десетина пъти и след това е изпаднало уплатнението на капака. сега от нея излизат облаци пепел при чистене и фактически е неизползваема. От сервиза ми отговориха че не предлагат такова уплътнение, да си намеря от някоя стара прахосмукачка или да пригодя някакво уплътнение. дайте съвет или кажете от къде да си купя ,явно в сервиза няма да ми помогнат, макар че е в гаранция

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #29

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    Привет olga

    След като прахосмукачката е в гаранция -занеси я в сервиза и настоявай за ремонт/подмяна на уплътнението/.

    В случай че откажат- се обади на http://bosch.expo2000.bg/elektroured...ch=za-kontakti

    ако и те ти направят проблем има организации за защита на потребителя.

    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg444702

  18. PMK
    PMK е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    24
    #30

    Re:Проблеми със сервизното обслужване

    Взех една плазма LG pj350 и просто ще кажа на всички - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ LG още повече този модел, издава супер силен високочестотен звук и не може да се слуша в тихо помещение като хол и спалня, евентуално става само за заведение или ако имаш 20% и нагоре глухота. Адски съм разочарован, защото когато викнах сервиз да го видят отначало си помислиха, че има проблем в някой модул е развален и го взеха в сервиз но се оказа, че той просто така си работи и сега не искат да ми уважат рекламацията. Направо съм бесен как може да продават боклуци които са по шумни и от компресор на хладилник. НЯМАМ ДУМИ! Какво да правя имам нещо което не мога да ползвам и ме изкарва от нерви като го пусна?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. как се влиза в сервизното меню на lg m2262d
    От cikone във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 0
    Последно: 30-04-14, 09:49
  2. как се влиза в сервизното меню на самсунг
    От moulin във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 13-04-14, 00:59
  3. Отговори: 1
    Последно: 07-01-09, 09:27
  4. Влизане в сервизното меню на DAEWOO
    От giuleto във форум Други телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 08-12-08, 20:36
  5. 32V4500 - сервизното меню проблеми
    От yavorvm във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 22-08-08, 10:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе