Ще ми се да споделя горчивия си опит с БТК, за да предпазя всички, които са все още техни абонати или обмислят да станат такива. "Велика" компания е БТК! От години използвам услугите им, ADSL имам от както са го пуснали. В началото всичко беше наред, но след време проблемите започнаха да се появяват един по един, най вече със скоростта. Не може дори да не ми зарежда обикновени HTTP страници, а да ми се обяснява, че всъщност при тях всичко си било ОК и че в договора скоростта за достъп била посочена като "ДО 12Кб", което разбира се не било същото като 12/9Кб. От месеци се опитвам да обясня на служителите от техническия им отдел, че аз всъщност наистина имам проблем с интернет, а не им звъня, просто защото си ми е кеф да си приказвам с тях и ми трябва така наречената им "техническа помощ" (умишлено е с кавички). Практически ми се налага да ги убеждавам, че имам проблем с предоставяната от тях услуга, като насреща получавам само и единствено горепосочените отговори. И това месеци наред! Разкачих си телефонхите апарати(имах два тел. поста), свалих си модема, опаковах го и отидох да им го върна. Поредният абсурд, естствено! Обяснявам защо не им желая услугите и им връщам ADSL модема (разбира се си заплащам направените до този момент сметки), а отговорът насреща (забалажете): " ...ми няма да взема модема, ще си плащате". Не особено любезният служител на БТК дори отказа да ми даде приемо-предавателния протокол за върнатия модем! Дори опита да "забрави" да ми даде и касовите бележки за заплатените сметки. Беше ми пробутан за подпис един договор, който в общи линии гласи, че отказвам-не отказвам, пак трябва да си плащам до изтичане срока на договора за доставка на интернет, който разбира се просто му върнах. Желанието им всъщност беше да се подпиша, че съм съгласен, че трябва да им плащам, независимо дали искам или ползвам услугите им. След като уведомих въпросния служител, че желая да запиша този разговор (което и направих) тона му бе смекчен, но не и поведението, разликата обаче беше, че все пак протокола за модема най-накрая ми бе даден, както и касовите бележки. Явно принудата е единственият начин за БТК да задържат клиентите си, които един по един бягат от нея "доволни" от услугите им. "Велика" компания е БТК! НИКОГА ПОВЕЧЕ!