Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 39

БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    80
    #1

    БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Ще ми се да споделя горчивия си опит с БТК, за да предпазя всички, които са все още техни абонати или обмислят да станат такива. "Велика" компания е БТК! От години използвам услугите им, ADSL имам от както са го пуснали. В началото всичко беше наред, но след време проблемите започнаха да се появяват един по един, най вече със скоростта. Не може дори да не ми зарежда обикновени HTTP страници, а да ми се обяснява, че всъщност при тях всичко си било ОК и че в договора скоростта за достъп била посочена като "ДО 12Кб", което разбира се не било същото като 12/9Кб. От месеци се опитвам да обясня на служителите от техническия им отдел, че аз всъщност наистина имам проблем с интернет, а не им звъня, просто защото си ми е кеф да си приказвам с тях и ми трябва така наречената им "техническа помощ" (умишлено е с кавички). Практически ми се налага да ги убеждавам, че имам проблем с предоставяната от тях услуга, като насреща получавам само и единствено горепосочените отговори. И това месеци наред! Разкачих си телефонхите апарати(имах два тел. поста), свалих си модема, опаковах го и отидох да им го върна. Поредният абсурд, естствено! Обяснявам защо не им желая услугите и им връщам ADSL модема (разбира се си заплащам направените до този момент сметки), а отговорът насреща (забалажете): " ...ми няма да взема модема, ще си плащате". Не особено любезният служител на БТК дори отказа да ми даде приемо-предавателния протокол за върнатия модем! Дори опита да "забрави" да ми даде и касовите бележки за заплатените сметки. Беше ми пробутан за подпис един договор, който в общи линии гласи, че отказвам-не отказвам, пак трябва да си плащам до изтичане срока на договора за доставка на интернет, който разбира се просто му върнах. Желанието им всъщност беше да се подпиша, че съм съгласен, че трябва да им плащам, независимо дали искам или ползвам услугите им. След като уведомих въпросния служител, че желая да запиша този разговор (което и направих) тона му бе смекчен, но не и поведението, разликата обаче беше, че все пак протокола за модема най-накрая ми бе даден, както и касовите бележки. Явно принудата е единственият начин за БТК да задържат клиентите си, които един по един бягат от нея "доволни" от услугите им. "Велика" компания е БТК! НИКОГА ПОВЕЧЕ!

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Всяка монета си има две страни. Аз също съм от началото клиент на бТК и до сега никога съм нямал проблеми. Предполагам, че и доста други колеги от форума ще потвърдят същото. Нормално е при толкова много клиенти да има и недоволни. Съвета ми е, провери си скороста ти каква е (ако знаеш паролата за модема в статус менюто си пише) ако е под 6 мегабита поискай да говориш с техническият отдел на безплатният им телефон ( а не с ония каки дето нищо не разбират и имат предварителни отговори на често задаваните въпроси). Можеш да пробваш и с модем на твой приятел как ще се държи връзката ти.

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #3

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Явно на човека му е писнало яко, щом е пуснал същото поне в два форума още.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #4

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Тъпи теми винаги ще има.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #5

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Темата не е тъпа, обикновенно се плаща за получавана услуга, ако доставчика не може да си спазва условията по договора клиента може да развали договора по тази причина, това обаче се случва навсякъде другаде но не и в България явно ...

  7. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    207
    #6

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Четете договорите които подписвате!
    Уверявам ви изпипани са!
    п.с.Лично аз съм нямал проблеми с интернета на БТК.
    Пък и е без аналог в нашия град!
    А такива постове е имало и ще има.
    Демокрация братлета.Кой както я разбира!?

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #7

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Как на мен като имах наскоро два проблема с постоянни забиви ми се извиниха на проблема и пратиха техници да проверят цялото трасе и се оказа че проблема е в кутията , а не в модема.
    Който не му харесва- "пазар голям, огледай се и си реши"

    Навремето когато казах че вече клаузата да си преместиш поста с нета на място където нямат покритие не важи- веднага 90% от четящите скочиха отгоре ми и едва ли не ми наприказваха едни че си измислям.
    Отдавна го казах и не го крия - имам човек в БТК и той ми сная доста инфо мног преди официалното и обявяване.
    @Stenly може да потвърди примерно за 12 мб скорост- като му казах 1 ден преди официалното обявяване.
    Сега имам ново инфо - до два месецапредстоят 24 мб скорости с нови "немски " модеми , които по първоначални данни ще са Zoltix - по запознатите, знаят за какво говоря, но да не забравяме че БТК винаги търсят нещо "по-тънко".

  10. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #8

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Показателен е факта че ADSL SITI важи само за София ,където конкуренцията е на ниво .А останалите няма къде да ходят ,ще си плащат като попове.Така че единствения лек за всичко си остава ,още и още конкуренция.А немска техника в БТК отдавна не са помирисвали ,но дай боже ,може и това да стане.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #9

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Това за 24-те мбита е доста интересно...

    Между другото, за бизнес-абонатите на АДСЛ ъплоада се увеличава на 2 мбита.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    48
    #10

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Никога не съм бил, и никога няма да бъда абонат на БТК особено за интернет. Доста оплаквания съм чувал за тях. Аз вече в къщи и телефона от 2 години съм го закрил към БТК и ми е много по добре на GSM на МТЕЛ. Най големите шмекери БТК.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    83
    #11

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Стара тема, но актуална с пълна сила за мен.
    Клиент съм на БТК- Виваком от 3 години. Дом телефон и АДСЛ на фирма. Обща сума на месец 47лв.
    С малки изключения бях от клиентите, които по-скоро са доволни. Имаше едни надписваници там, но ги оправиха своевременно.
    Обаче дойде момента Х, в които БТК-Виваком спря услугите за 2 седмици. Оправдание откраднат кабел. Нямам техен GSM и не съм звънял на съпорт цдентъра им. Цялата махала няма услуги-разчу се от съседи, че има откраднат кабел и реших да изчакам. Възстановиха услугите- реших да звънна да питам за таксата, нещо ала-бал 23лв са, пък и реално не са ползвани.
    Отговор " Не сте подали сигнал за вашия тел пост и няма да има корекция на месечната такса"
    Нов въпрос, ' е как да подам сигнал кат не ми работят комуникациите'
    и ми отговориха 'ми от гсм бе господине'
    Карай 20-30лв... обаче си взех предплатена карта на Виваком, ей така, да има.
    Месец след това, на рутерчето им пак свети само захранването и безжичната връзка. Аз ВЕДНАГА звъня и казвам няма сигнал, кво прайме. Пак откраднат кабел, срок за отстраняване на проблема след 4 дни. И така до 38-ия ден. След изтичането на срока за отсраняване на проблема, ми се даваше нов срок.
    Обаждах се поне 12 пъти, прехвърляха ме на разни отдели(които се оказа че няма връзка по между си, защототия от АДСЛ съпорта ми обясняваха, че причината е в моя телевизор и 2 поредни дни чаках техници, които така и не дойдоха).
    Тия от БТК-Виваком викат, господине ще бъдете компенсиран, ала-бала...
    Минаха почти 2 месеца от тогава, БТК-то го подхвърлих, просто няма база за сравнение като цена и скорост, засега и надеждност. Освен поредната сметка, донесена даже с препоръчано писмо, ни вест ни кост от коригиране на сумата за плащане или някаква компенсация.
    Договор на телефона няма, на АДСЛ-а е до 10месец, та оня ден викам - дай да спра поне телефона, що и той да ми виси още 3-4 месеца.
    "господине, не може да спрете телефонния пост защото няма как да ползвате интернета' Ма аз не ползвам вашия интернет бе, просто искам да прекратя взаимоотношенията с вас.
    Не можах да си спра телефона, при положение, че няма договор.
    Обясниха ми, плащаш всичко (месечните такси на тел и интернет до края на договора и спираме) Как и защо да плащам и телефона, та той дори няма договор...

    Както е казал колегата в заглавието и както крещях в БТК центъра пред слисани подписващи нови договори клиенти-
    НИКОГА ПОВЕЧЕ БТК!!!!

    Много груби договори, много скапани и скъпи услуги, никаква координация между отделите, никаква техническа подготовка на техниците (повече от месец да не мож да смениш един кабел, баси ), накрая спряха да ми вдигат и от съпорт центъра..
    Хора, четете в интернет преди да сключите какъвто и да било договор с тия кръвопиици!
    Обшите условия на БТК ги няма в самия договор, те са на сайта на БТК!!!!


  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #12

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Най-елементарното основание за прекратяване- нямам интерент.
    Причината- неспазване на условие на бтк ( проблемите им с кабелите и мургавите братя не е мой проблем)

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    83
    #13

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Най-елементарен отказ на прекратяването на договора-
    "Съжалявам, аз съм управител на център за клиенти, не съм от правния отдел. Прекратяване на договора само при заплащане на неустойка"

    Междувременно минах през КЗП, те ме пратиха в КРС
    На КРС на сайта намерих следното при често задавани въпроси:
    "5.Може ли КРС да реши спор по отношение на неизпълнени задължения, произтичащи от Общите условия на доставчика или индивидуалния договор?

    Компетентен да реши един правен спор със силата на пресъдено нещо е съответният съд."


    Ще пусна жалби на всички, въпреки препоръките, наставленията и противоречивата информация.

    Най-лесно, с най-малко нерви и разправии е да им хвърля парите и толкоз.

    Няма отърване, дори и да нямаш доставени услуги пак плащаш и това е. Оплаквай се на който си искаш.

    Впрочем, и КЗП ми въртят едни номера с това прехвърляне, да не разводнявам темата. За втори път подавам жалба, за втори път ме прехвърлят на някви други комисии. От първата си жалба нямам отговор вече 7месеца, нито от КЗП, нито от другата инстанция. Глас в пустиня...



  17. ksm
    ksm е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    67
    #14

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Три месеца им сърбах попарата две жалби писах но накрая излезе че съм прав и една стотинка не съм им платил
    А за тези който казват че са доволни от adsl да не забравят че все някога ще поискат да прекратят договора си но тогава ще видят за какво става въпрос

  18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #15

    Re:БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    след изтичане на едногодишния договор прекратяването става само с предизвестие...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Никога повече "Тошиба" и "ТехноПро"
    От djino във форум Черен списък
    Отговори: 10
    Последно: 17-03-12, 18:21
  2. ПРЕМЕСТЕНО: БТК - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 18-02-11, 07:13
  3. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 16:40
  4. Candy - НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!
    От drianov във форум Черен списък
    Отговори: 11
    Последно: 10-03-08, 12:44
  5. Кога ще се оправим? Май никога !
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 12-04-02, 23:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе