Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 65

Интернетът на БТК не става за нищо!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Интернетът на БТК не става за нищо!

Преди около седмица бяхме много ощастливени от БТК, когато два дена и половина нямахме нет. Проблемът беше генерален, а не локален при мен - примерно някой ром да е решил да рециклира телефонният кабел. Естествено, капутите дори не се извиниха, а за някакъв компенсация, дори и символична, и дума да не става.
    Историята тръгва да се повтаря - в момента не се отварят - ebay.co.uk /.com (търговете ми отидоха по дяволите), facebook върви едвааааам едвам (не че лично ми трябва, ама клиентите са много недоволни), adobe.com и още един куп западни страници.
    С българското пространство за сега проблеми няма, ама мен това никак не ме грее - интернет предполага международна свързаност, а не локална между няколко големи доставчика в София.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Интернетът на БТК не става за нищо!

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Преди около седмица бяхме много ощастливени от БТК, когато два дена и половина нямахме нет. Проблемът беше генерален, а не локален при мен - примерно някой ром да е решил да рециклира телефонният кабел. Естествено, капутите дори не се извиниха, а за някакъв компенсация, дори и символична, и дума да не става.
    Историята тръгва да се повтаря - в момента не се отварят - ebay.co.uk /.com (търговете ми отидоха по дяволите), facebook върви едвааааам едвам (не че лично ми трябва, ама клиентите са много недоволни), adobe.com и още един куп западни страници.
    С българското пространство за сега проблеми няма, ама мен това никак не ме грее - интернет предполага международна свързаност, а не локална между няколко големи доставчика в София.
    Ами сменяй го. (в момента даже имаш и основание за прекратяване, тъй-като едната от страните не може да осигури това което е посочено в договора). БТК се ползва сако ако няма други алтернативи. Иначе не виждам какво могат да ти предложат повече и от най-обикновения ЛАН...

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

преди около седмица имаше прекъсване за една цяла нощ, след което всичко се нормализира

Варна

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Това, че са орязали кабелите не значи, че интернета на бтк не става за нищо .
    Това, че е ниска скороста наистина е проблем.

6. Тук е от
    Jan 2008

По мои лични наблюдения,проблемът не е само при БТК.От около два-три месеца,международния интернет на много доставчици е повече от трагичен.Скоростите на download/upload са доста под мегабит,с ужасен пинг,не по-малък от 200 ms.Имам интернет радио и от септември месец не мога да намеря доставчик,който да ми гарантира международна скорост 50/50,а до лятото съм имал 50/70 и носеше по над 200-300 конекций 128/kbs broadcast,без да има каквито и да било проблеми,но сега...Мъка.

P.S. Забелязал съм едно нещо:Когато БТК има проблем,много доставчици падат или също имат проблеми.

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Още в началото ( преди 2 години ?! ) се бях пробвал с тях ( уж по -изгодно ) и скоро горчиво съжалявах. Абсолютно същите неща се случваха, както описаните в първия пост - замръзване на сайтовете до половината отворени или отказ изобщо да се отворят някои от тях. Върнах се към стария доставчик. Просто не си заслужава нито главоболията да им звъниш, нито бавната връзка заради малко по-добрата цена. Давам 5 лв повече, ама цъкам спокойно.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Служебният интернет е през БТК от години. Естествено, че е имало проблеми, но като цяло съм доволен. Не мисля, че има друг доставчик, който би се доближил до качеството на БТК. През годините три пъти си сменяхме офиса, нетът си вървеше с нас. Обслужването... изключително рядко се е налагало да го ползвам, затова не ме притеснява. Скоростта - напълно достатъчна за всичко, освен за теглене на пиратски филмчета. Външната свързаност - по-добра от тази на другите доставчици в общия случай. Както беше отбелязано по-горе - обикновенно ако БТК има проблем с външния трафик, то и много други доставчици имат... Защо ли..
    Това мяза на заблуддите как еди коя си кабеларка била с по-добро качество от Булсат, а после се оказва, че тя взима картина от сателита на Булсат.
    Така че, доволен съм. За фирмен интернет, БТК е добро решение според мен.

Откъм цени не знам какво е положението в момента. Преди време, АДСЛ-а за фирмата беше в пъти по-скъп от този на местния кабелен доставчик. И в пъти по-надежден. Сега като че ли са по-изравнени нещата и в двата аспекта.

10. Тук е от
    Sep 2008

Не съм съгласен!
    CooolBox са на светлинни години във всяко отношение спрямо нета на тежкотоварната и капризна БТК.
    Най-доброто за фирми, учреждения, банки и частни клиенти са - CooolBox!!!

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Не съм съгласен!
    CooolBox са на светлинни години във всяко отношение спрямо нета на тежкотоварната и капризна БТК.
    Най-доброто за фирми, учреждения, банки и частни клиенти са - CooolBox!!!
    Кви са тия световно неизвестни "кутийки"? У наше село не сме ги чували!

12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

И аз за пръв път ги чувам
    Недостоверно звучи, че доставчик, който не е чуван от двама, относително в час с технологиите участници във форума може да е препоръчително решение за фирми и банки.

Едит - Аха, сега видях, че е услуга на ITD, склонен съм да се съглася, че е добро решение. Обаче... без реклама не става. Особено на значително по-високи цени от тези на БТК.
    Нали си наясно, че тарифата е обречена на провал. За мен ITD може да е гаранция за качество, но повярвай ми, на собственика на фирмата, в която работя тези три букви не говорят нищо. И... от какъв зор ще даде повече пари за нещо, непознато за него, вместо за АДСЛ-а на БТК.

13. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Не сте чули cooolbox защото се предлага в Пловдив. Сега виждам, че и във В.Търново предлагат. И в София имало за бизнес абонати, но според мен това е само на теория. Иначе е нормално да е по-скъпо и по-качествено, все пак е оптика до дома.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Не сте чули cooolbox защото се предлага в Пловдив. Сега виждам, че и във В.Търново предлагат. И в София имало за бизнес абонати, но според мен това е само на теория. Иначе е нормално да е по-скъпо и по-качествено, все пак е оптика до дома.
    Fiber-to-home ли им е услугата?
    Това за мен е бъдещето! Всичко по две нишки до дома.

16. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Да, cooolbox услугата е PON FTTH. Вероятно по една нишка, точно какъв вид PON е нямам представа.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Клиент съм на виваком с домашен и мобилен интернет, като мобилния го ползвам активно през летния сезон само и таксата ми е 10 лв. Наскоро видях, че има план за 5 лв и ми върши работа. Обаче тези магарета се заинатиха и ми отказват да премина на по-ниския план. В общите условия на договора ми си пише в т. 56 , че мога да сменям плана си без да е уточнено дали може или не може от по-висок към по-нисък. Съответно за мен това означава, че може. Но операторите им ми дрънкат някакви глупости само и никой не ми казва къде да видя, че нямам право на това. За какво изобщо ги подписваме тези договори, като не ги спазват? Сега се каня да направя последен опит за 'мирни' преговори и след това ще пусна жалба в КЗП. Мислех да пускам жалба и в Комисията за регулиране на съобщенията, но като се поразходих из сайта им се убедих, че няма смисъл. Вероятно нищо няма да постигна, а да водя дело за 30-на лева хич и не мисля да се захващам. Просто ще ги отсвиря окончателно след 5-6 месеца като ми изтекат договорите. И ще загубят много повече отколкото ако сега ме пуснат на по-ниската тарифа. Ама какво им дреме на служителите. Те си взимат бонуси като хванат шаранче и толкова, после че шараните бягат не им дреме.
    ПП СТАНА ЧУДО Смениха ми плана както го исках . Това ми беше четвъртия опит, като единият път се опитах при магазина им, където си плащам сметките. Там едната девойка направо ми се скара как можело, никъде не го давали това /да минеш на по-ниска тарифа/, че и оттам звънихме на оператор и пак ме отрязаха. Този път случих на момък, преди все девойчета бяха и може би за това имах късмета. Вероятно момчето взе нещата насериозно и говори с когото трябва /държа ме доста на изчакване/, а може би и някой беше чел поста ми тук вече
    Всичко е добре, когато свършва добре.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Да, cooolbox услугата е PON FTTH. Вероятно по една нишка, точно какъв вид PON е нямам представа.
    Не е PON.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ, че нищо не разбирам..
    От urDeathWish във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 28-12-14, 18:45
  2. ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен
    От etg във форум Черен списък
    Отговори: 32
    Последно: 18-06-14, 08:47
  3. Отговори: 40
    Последно: 06-10-09, 10:15
  4. KONIKA-MINOLTA Z3 в Бг НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!!
    От LUDIA във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-05, 00:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе