Да, оказа се, че съм се заблудил, не е PON, а директно влакно.
Да, оказа се, че съм се заблудил, не е PON, а директно влакно.
Крис, рекламираха преди няколко месеца по националните телевизии, не си обърнал внимание. По-скоро проблема е, че направиха една кампания и дотам. А нова услуга, в такъв конкурентен пазар, с една кампания трудно ще наложат.Първоначално публикувано от КрИс
Аз интернет на БТК не съм ползвал, знам само че половина ми познати, които го ползват са мнооого доволни, а другата са мноооого недоволни .
Ама ползвам телефонията им, е такава бюрокрация не съм виждал другаде. Скъсват ти нервите при подписването на всичките им документи.
Всичко зависи от човека и изискванията му... Сега ако ги разделиш на неразбиращи и разбиращи, ще видиш, че разбиращите НЕ СА доволни, а неразбиращите са...Първоначално публикувано от ops5
Какво ми трябва на един обикновен интернет потребител. Да има интернет като си пусне компютъра и от време на време да сваля по някои друго филм. Е това е общи линии могат да ти го осигурят БТК...
На мен друго ми е интересно. Сега всички са натискат за супер бърз интернет от по 50 -100 Мбпс, като основното което правят с този интернет 99.9% от хората е да дърпат торенти Ако изведнъж торентите спрат, тогава, какво става с супер бързия интернет ?! Защото не вярвам някои тогава да плаща по 50 и нагоре лв за супер бърз иннтернет с които да ги проверява абв то Хаиде за vbox, youtube по-може...
В момента в който пиша този пост, положението с БТК АДСЛ е следното:
По някое време като им се събудят админите сигурно външният нет ще се оправи, ама до тогава ще съм загубил всичките си търгове в интернет, просто защото не мога да отворя ибей.Код:Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Documents and Settings\Eddie>ping www.abv.bg Pinging www.abv.bg [194.153.145.104] with 32 bytes of data: Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=33ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=32ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=32ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=33ms TTL=59 Ping statistics for 194.153.145.104: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 32ms, Maximum = 33ms, Average = 32ms C:\Documents and Settings\Eddie>ping www.google.com Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try a gain. C:\Documents and Settings\Eddie>
Друго нещо - от година играя World of Tanks - онлайн игра. Всички останали в Несебър, които са я на Близу, я на СКАТ, я на местния лан-доставчик, работещ с Комнет, имат по-нисък лаг поне с 30-40 мс, което едва ли е нужно да казвам че е изключително важно за играта. Другият "свеж" момент е, че от известно време на всеки 2 игри (траещи максимум 15 минути), се появява някакъв зверски лаг за около 2 секунди, което е достатъчно танка ми да спре да реагира, и в един момент както съм давал съвсем лекичко напред да погледна какво става да се окажа по средата на полето без никакво прикритие и да ме убият за 3 секунди. Мислех че става нещо с моето РС, докато онази вечер в ротна битка заедно с още 12 човека, се оказа че при единият от съотборниците ми, играта лагна по едно и също време и при него танка се "телепортира" 30 метра напред. Познайте откъде взима интернет - БТК АДСЛ...
За мизерната скорост от 1мбит ъплоад няма да говоря, защото това все пак е ограничение на технологията.
За ограниченията в конекциите да не говорим пък - и това включително на "бизнес" интернета им, който го продават чрез АДСЛ. Като се закачат 15 РС-та едновременно да браузват (никакви торенти!) при ограничение от 180 конекции и става много весело...
Така че не ми ги хвалете тия капути, единственото им хубаво нещо е, че не зависят от светкавиците и лошото време - проблем, който все повече лан-базирани доставчици са решили чрез оптиката.
Кои ти каза, че не зависят от светкавици Не зависят при тези дето са в блогове и кабелите минават под-земята. А при тези дето са е къщи, по-отдалечени офиси... Към момента сигурно 60% от телефонните кабели (не говоря за центъра) си висят на телеграфни стълбове...
Бил съм свидетел, как след гръмотевична буря около 30 модема, 10 лан карти + още някои друг компютър бяха извън строя....
Зависят и още как. Преди живеех в малък град, на центъра, в блок. От мазето направо у дома на куплунга на станата. Изобщо не се притеснявах, никакъв проблем. Сега пак съм в малък гард, но в краен квартал, в къща. Като дойдоха и опънаха телефонния кабел от близкия стълб през целия двор по въздуха и се обърках да не съм викнал някоя кабеларка. На целия квартал телефонните им кабели са по стълбовете
За доста години съм имал 2 или 3 прекъсвания (поне забелязани от мен) на нета и съм много доволен. Ама като пусна 5 торента и ако искам да отворя някой сайт и спирам торентите
Това с торентите не е проблем. На какъвто и интернет да уплътниш канала на 100% естествено, че всичко друго ще умре...
Затова има и QoS, които някои спират за да им е по-бърз интернета
Този проблем с решава с логическо приоритизиране, ако имаш хубав рутер (като мен
примерно http с висок приоритет, torenti и други Peer програми с нисък приоритет, така, че като напишеш в браузъра www.setcom.bg веднага да се взима интернет от Peer канала, без значение колко е натоварен...
Другия вариант, ограничение от страна на ползваните програми...
Относно проблема с търговете, и изобщо всякакви такива важни неща, зависещи от интернет. Според мен най-добрия вариант е да имаш на разположение 2-ри канал, защото дори най-добрия интернет, може да спре по-някакви причини, все пак техниката е...
Та втория канал не значи, задължително да плащаш 2 интернета. Примерно едно USB wireless-че което да може да включиш по-всяко време и да се вържеш към някой комшия, колкото да си свършиш работата, или настроен мобилен интернет на телефона....
Могат да свършат работа в критичен момент...
при сегашната цена от 5лв/месец на всички мобилни интернети, не виждам причина човек да не си държи в джоба едно такова за зор-заман
разбира се, излезеш ли някъде на майната си, скоростта пада толкова, че трябва да забраниш картинки, анимации, музики и всякакви други благини, но дори и с клизма, нет ще имаш... някакъв...
Само да попитам . А откъде черпят всички провайдъри своя интернет - не е ли БТК ? Навремето Цифрови системи щяха да си пускат сателитен канал , но .... пак част от трасето беше през БТК . Все ми се струва че много малко от провайдърите биха тръшнали един чувал пари за собствени трасета за международни връзки .
Ами ако си прав, като умре международната свъзаност на БТК, никои не трябва да има международен интернет, а не е така...
П.С. А и този толкова скъп международен интернет, не е вече толкова скъп(в сравнение с преди) комуникациите не са само сателитни, има наземни канели и такива ми ти работи....
Въпреки, че досега съм казвал добри думи за нет-а на БТК, няма как да не се оплача, че в последните седмици положението е плачевно. Кометирам ADSL-a им, а не новата услуга по кабел. Просто... времето на ADSL-a отмина и никой не си дава зор да поддържа услугата на ниво.
в този ред на мисли - някакви впечатления от оптиката им?
От седмица насам в офиса DNS-а им пада всеки ден. Принудих се да сложа гугълски DNS в модема им за да работи нетя.
Това още от миналия месец е така при менПървоначално публикувано от stenly