Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 65

Интернетът на БТК не става за нищо!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Re:Интернетът на БТК не става за нищо!

Да, оказа се, че съм се заблудил, не е PON, а директно влакно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Обаче... без реклама не става.
    Крис, рекламираха преди няколко месеца по националните телевизии, не си обърнал внимание. По-скоро проблема е, че направиха една кампания и дотам. А нова услуга, в такъв конкурентен пазар, с една кампания трудно ще наложат.

Аз интернет на БТК не съм ползвал, знам само че половина ми познати, които го ползват са мнооого доволни, а другата са мноооого недоволни .

Ама ползвам телефонията им, е такава бюрокрация не съм виждал другаде. Скъсват ти нервите при подписването на всичките им документи.

4. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Аз интернет на БТК не съм ползвал, знам само че половина ми познати, които го ползват са мнооого доволни, а другата са мноооого недоволни .
    Всичко зависи от човека и изискванията му... Сега ако ги разделиш на неразбиращи и разбиращи, ще видиш, че разбиращите НЕ СА доволни, а неразбиращите са...
    Какво ми трябва на един обикновен интернет потребител. Да има интернет като си пусне компютъра и от време на време да сваля по някои друго филм. Е това е общи линии могат да ти го осигурят БТК...

На мен друго ми е интересно. Сега всички са натискат за супер бърз интернет от по 50 -100 Мбпс, като основното което правят с този интернет 99.9% от хората е да дърпат торенти Ако изведнъж торентите спрат, тогава, какво става с супер бързия интернет ?! Защото не вярвам някои тогава да плаща по 50 и нагоре лв за супер бърз иннтернет с които да ги проверява абв то Хаиде за vbox, youtube по-може...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

В момента в който пиша този пост, положението с БТК АДСЛ е следното:

Код:
    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Eddie>ping www.abv.bg

Pinging www.abv.bg [194.153.145.104] with 32 bytes of data:

Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=33ms TTL=59
    Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=32ms TTL=59
    Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=32ms TTL=59
    Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=33ms TTL=59

Ping statistics for 194.153.145.104:
      Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
      Minimum = 32ms, Maximum = 33ms, Average = 32ms

C:\Documents and Settings\Eddie>ping www.google.com
    Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try a
    gain.

C:\Documents and Settings\Eddie>
    По някое време като им се събудят админите сигурно външният нет ще се оправи, ама до тогава ще съм загубил всичките си търгове в интернет, просто защото не мога да отворя ибей.

Друго нещо - от година играя World of Tanks - онлайн игра. Всички останали в Несебър, които са я на Близу, я на СКАТ, я на местния лан-доставчик, работещ с Комнет, имат по-нисък лаг поне с 30-40 мс, което едва ли е нужно да казвам че е изключително важно за играта. Другият "свеж" момент е, че от известно време на всеки 2 игри (траещи максимум 15 минути), се появява някакъв зверски лаг за около 2 секунди, което е достатъчно танка ми да спре да реагира, и в един момент както съм давал съвсем лекичко напред да погледна какво става да се окажа по средата на полето без никакво прикритие и да ме убият за 3 секунди. Мислех че става нещо с моето РС, докато онази вечер в ротна битка заедно с още 12 човека, се оказа че при единият от съотборниците ми, играта лагна по едно и също време и при него танка се "телепортира" 30 метра напред. Познайте откъде взима интернет - БТК АДСЛ...
    За мизерната скорост от 1мбит ъплоад няма да говоря, защото това все пак е ограничение на технологията.
    За ограниченията в конекциите да не говорим пък - и това включително на "бизнес" интернета им, който го продават чрез АДСЛ. Като се закачат 15 РС-та едновременно да браузват (никакви торенти!) при ограничение от 180 конекции и става много весело...

Така че не ми ги хвалете тия капути, единственото им хубаво нещо е, че не зависят от светкавиците и лошото време - проблем, който все повече лан-базирани доставчици са решили чрез оптиката.

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Кои ти каза, че не зависят от светкавици Не зависят при тези дето са в блогове и кабелите минават под-земята. А при тези дето са е къщи, по-отдалечени офиси... Към момента сигурно 60% от телефонните кабели (не говоря за центъра) си висят на телеграфни стълбове...
    Бил съм свидетел, как след гръмотевична буря около 30 модема, 10 лан карти + още някои друг компютър бяха извън строя....

7. Тук е от
    Jun 2007

Зависят и още как. Преди живеех в малък град, на центъра, в блок. От мазето направо у дома на куплунга на станата. Изобщо не се притеснявах, никакъв проблем. Сега пак съм в малък гард, но в краен квартал, в къща. Като дойдоха и опънаха телефонния кабел от близкия стълб през целия двор по въздуха и се обърках да не съм викнал някоя кабеларка. На целия квартал телефонните им кабели са по стълбовете
    За доста години съм имал 2 или 3 прекъсвания (поне забелязани от мен) на нета и съм много доволен. Ама като пусна 5 торента и ако искам да отворя някой сайт и спирам торентите

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Това с торентите не е проблем. На какъвто и интернет да уплътниш канала на 100% естествено, че всичко друго ще умре...
    Затова има и QoS, които някои спират за да им е по-бърз интернета
    Този проблем с решава с логическо приоритизиране, ако имаш хубав рутер (като мен
    примерно http с висок приоритет, torenti и други Peer програми с нисък приоритет, така, че като напишеш в браузъра www.setcom.bg веднага да се взима интернет от Peer канала, без значение колко е натоварен...
    Другия вариант, ограничение от страна на ползваните програми...

Относно проблема с търговете, и изобщо всякакви такива важни неща, зависещи от интернет. Според мен най-добрия вариант е да имаш на разположение 2-ри канал, защото дори най-добрия интернет, може да спре по-някакви причини, все пак техниката е...
    Та втория канал не значи, задължително да плащаш 2 интернета. Примерно едно USB wireless-че което да може да включиш по-всяко време и да се вържеш към някой комшия, колкото да си свършиш работата, или настроен мобилен интернет на телефона....
    Могат да свършат работа в критичен момент...

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

при сегашната цена от 5лв/месец на всички мобилни интернети, не виждам причина човек да не си държи в джоба едно такова за зор-заман

разбира се, излезеш ли някъде на майната си, скоростта пада толкова, че трябва да забраниш картинки, анимации, музики и всякакви други благини, но дори и с клизма, нет ще имаш... някакъв...

11. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Само да попитам . А откъде черпят всички провайдъри своя интернет - не е ли БТК ? Навремето Цифрови системи щяха да си пускат сателитен канал , но .... пак част от трасето беше през БТК . Все ми се струва че много малко от провайдърите биха тръшнали един чувал пари за собствени трасета за международни връзки .

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ами ако си прав, като умре международната свъзаност на БТК, никои не трябва да има международен интернет, а не е така...

П.С. А и този толкова скъп международен интернет, не е вече толкова скъп(в сравнение с преди) комуникациите не са само сателитни, има наземни канели и такива ми ти работи....

13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Въпреки, че досега съм казвал добри думи за нет-а на БТК, няма как да не се оплача, че в последните седмици положението е плачевно. Кометирам ADSL-a им, а не новата услуга по кабел. Просто... времето на ADSL-a отмина и никой не си дава зор да поддържа услугата на ниво.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в този ред на мисли - някакви впечатления от оптиката им?

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

От седмица насам в офиса DNS-а им пада всеки ден. Принудих се да сложа гугълски DNS в модема им за да работи нетя.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    От седмица насам в офиса DNS-а им пада всеки ден. Принудих се да сложа гугълски DNS в модема им за да работи нетя.
    Това още от миналия месец е така при мен

18. Member
    Тук е от
    Nov 2002

glowndark сори незнаех . Тук го разбрах .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ, че нищо не разбирам..
    От urDeathWish във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 28-12-14, 18:45
  2. ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен
    От etg във форум Черен списък
    Отговори: 32
    Последно: 18-06-14, 08:47
  3. Отговори: 40
    Последно: 06-10-09, 10:15
  4. KONIKA-MINOLTA Z3 в Бг НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!!
    От LUDIA във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-05, 00:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе