Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

Т.е. си сигурен, че няма да заведат дело ли?

2.  

3. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Това го имаше назад в темата.

4. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Носи ми куриера някаква бумага, аз се разписвам само че съм я получил. Прочитам я и я връщам пак с обратна разписка, че такава услуга не съм искал и не съм поръчвал и не мисля да я ползвам.
    Точно така направих. Дойде куриера, казах му, че не желая този договор и, няма да се подпиша нито да го взема. А той записа, че пратката е отказана от получателя.
    Факт е обаче, че жената е с 2-годишен сключен договор.... Кои крив, кои прав вие преценете...

@justify не бъди толкова наивен. Не те базикат, но няма да изпуснат случай да те прецакат/вържат. А това за лоялните клиенти и другите глупости са ала бала за да ти предложат УЖ УНИКАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ. Ама ако се загледаш, за всеки нов клиент правят много по-уникални предложения...

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    А и щях да забравя - не се налага да плащам за телефонен пост, който иначе не ми трябва.
    Това не мога да го разбера и аз. Как все още може да има такива балъци, че с 3-4 мили думи да се вържат за телефон(който не им трябва), интернет 10Мб(супер бавен на фона на останалия), и сателитна телевизиика която, освен няколко чалга канали и няколко музикални просто за нищо не става.
    Явно хората не гледат какво им се предлага а за колко има се предлага. Друг е въпроса, че тези 15 лв, след няколко месеца стават 30 и повече. За които реално нищо не получаваш....
    И ся к'во вързан с договор за 2 години, остава ти само да плащаш като поп поне да си вдигнеш тв пакета да има какво да гледаш. Интернета могат да ти го дигнат на 20, и 1 МБ уплоуд, А за домашния какво да говорим...
    В крайна сметка евтиниката ти излиза 60 лв на месец, За които може да си пуснеш супер кабелна, и супер интернет, дори и да не са в пакет...

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    ....
    Факт е обаче, че жената е с 2-годишен сключен договор.... Кои крив, кои прав вие преценете...
    .....
    Това не е факт, а правно нищожен договор! Виж препратката на fbr. Не бива да плаща обаче и стотинка по новия договор. Едно плащане да постъпи и за пред съда ще излезе, че тя признава договора. И тогава няма мърдане. Ползва и не плаща докато не я изключат. Нали няма официален документ за денонсиране на предишния договор? Отива и пуска предизвестие за прекратяването му.

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    А и щях да забравя - не се налага да плащам за телефонен пост, който иначе не ми трябва.
    Отдавна не е нужно да имаш телефон и при БТК , друго е че във офиса ти го набутват , но с по голямо нахалство го отказваш и си пускаш гол АДСЛ .

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

justify при родителите ми преди има няма 2 години стана така с виваком - договор по телефон - така пишеше на договора който донесъл куриера и никой не се е разписвал а само на товарителницата, че е получена пратката...

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Темата не е за мен, а за любители-дилетанти.Извинете така ги виждам нещата...

Една част от тук пишещите се вайкат и ги редят едни след други приказките като стари бабички...

10. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Дано не се присъединиш скоро към отбора стари бабички

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

justify, може и да съм любител, но пия вода от извора ....

На практика за Виваком договора е сключен. (може и да не е редно но е така) Даните ти са вкарани в системата и услугата е активирана или е в процес на активиране. Оттук нататък ако ти получаваш това за което сте договорили няма проблем - ползваш си услугата, плащаш си сметките и всички са доволни. Ако обаче искаш да се откажеш тогава ще имаш малко разправии.... Както спомена по-горе Lupus, в този случай не трябва да плащаш нищо, да ги уведомиш възможно най-скоро в писмен вид в някой от офисите им, че не желаеш да ползваш услугата и най-добре е да не си я ползвал. Ако си я ползвал и не заплатиш ползваното няма да сключат с теб какъвто и да друг нов договор. (това също не е много правилно според мен но е така...) В крайна сметка ще анулират така наречения "договор от разстояние" но няма да е без разправии.

Един съвет от вътрешен човек - не "сключвайте" никакви сделки, оферти, договори и други подобни по телефона с виваком - за тази цел си има офиси.

12. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Pat

На практика за Виваком договора е сключен. (може и да не е редно но е така)
    Не, не е нередно, а е незаконно.
    ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ
    Чл. 229а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) (1) Срочен договор може да бъде продължен само при изрично писмено съгласие на абоната относно условията за продължаване. При липса на такова съгласие след изтичане срока на договора той се преобразува в безсрочен при същите условия. Абонатът има право да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойки за това.

(2) Нищожни са всички уговорки, които противоречат на ал. 1.

Виж, кога са направени промените в този закон. Точно, когато Виваком бяха във вихъра си, на използване на тези практики, и е отговор на тях.Аз съм сключвал договор от разстояния, с друг оператор и съм наясно как става. Куриера носи договора, изчзква да си положите подписа, и го взема обратно, и договора е изряден и за двете страни. Другото си е шменти-капели.

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Понеже не съм обвързан със срочен договор с виваком и естествено през месец два ме прозвъняват. Последно беше преди седмица към 9 вечерта. Изобщо не ги оставих да ми предлагат офертите си - попитах ги дали разговора се записва и им заявих да не ми звънят повече и когато ми е нужно ще посетя техен офис... Сега ми е любопитно дали ще се съобразят с желанието ми!

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Понеже не съм обвързан със срочен договор с виваком и естествено през месец два ме прозвъняват. Последно беше преди седмица към 9 вечерта. Изобщо не ги оставих да ми предлагат офертите си - попитах ги дали разговора се записва и им заявих да не ми звънят повече и когато ми е нужно ще посетя техен офис... Сега ми е любопитно дали ще се съобразят с желанието ми!
    Не звънят от Виваком, а възлагат поръчката на някой кол център. Когато направиш твърд отказ и отсреща си имаш що годе интелигентен човек, той повече не се занимава с теб. Разбира от раз, че е губене на време. Ако обаче проявиш колебание, ще те търси пак. Плащат им на сключен договор.

16. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Не звънят от Виваком, а възлагат поръчката на някой кол център. Когато направиш твърд отказ и отсреща си имаш що годе интелигентен човек, той повече не се занимава с теб. Разбира от раз, че е губене на време. Ако обаче проявиш колебание, ще те търси пак. Плащат им на сключен договор.
    Представи се за виваком а и предполагам колл центъра си е техен...

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Представи се за виваком а и предполагам колл центъра си е техен...
    Не е. Преди две лета сина работи малко в такъв център през ваканцията. После поработваше малко и от къщи, но пак за тях. Работеха точно за Виваком. Отказа се, защото заплащането е мизерно.

18. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Мен от Булсат ме побъркаха до преди 6 месеца , спрял съм да плащам 2008 год като договора ми е изтекъл отдавна и не знаете на какъв тормоз бях обречен , смених си номера на телефона - намериха ми другия то не бяха оферти , даване на безплатни месеци , казвам им че съм бил доволен от услугите но вече ползвам пакети от друг оператор и ми излиза по евтино , а те , ми помолете някой комшия или я ползвайте на село и това продължи с години докато спрях да вдигам на скрит номер .
    А това с казването на ДА по телефона - колкото и да е незаконно , ще попаднете в големи разправии - ще бъде като бабичката от началото на темата Думата ДА ти я пускат в съда от записа , нямаше ли едни такива бързи кредити по телефон от които изгоряха много хора докато докажат че не са вземали пари ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе