Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2012

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

ахахахаха ...пак ли Сотрис, приятел :D Както и да е...та виваком преди нет-а им сякаш ставапе, поне аз бях на тях, но напоследък издъхват лека полека. Мтел действително са ок най-малкото нет-а им е най-бързия в БГ, в което съм категорично обеден след като го ползвам вече доста време. За това - кой рулира и кой- не не мога да кажа...предвид, че се носят слухове, че и двете компании надписват сметки...
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341491467[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Рулират, рулират. Преди време с една предплатена карта, зареждам 20 лв, след 2-часа вика, няма наличност по сметката
    И това след 5 разговора по 2-3 минути...
    Е, случват се и такива неща :D То човек вече не знае на кого да вярва...скоро бях попаднал на един коментар някъде из сайтовете, че във вивател си имали отдел " Надписване на сметки" ?!?!?! Can you believe ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

мтел не са най-бързите повярвай ми, но е не е зле. Всичко освен от тарифата , зависи и от града.
    Булсатком също имат не лош нет- комшията ми изтегли цялата замунда за 1 месец - 96 мегабита за 16лв на оптика.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Днес пак ми вдигнаха кръвното девойките от магазина им Не съм можел да си закрия телефонния пост, защото щял да ми спре интернета, така ми заявиха, когато пробно опитах да го закрия. Очаквах подобен отговор. Някой знае ли как мога да разбера дали съм длъжен да имам телефонен пост за да имам домашен интернет? Не ми е проблем да го плащам още два месеца, тогава ми изтича договора за интернета, но не е там въпроса.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    Днес пак ми вдигнаха кръвното девойките от магазина им Не съм можел да си закрия телефонния пост, защото щял да ми спре интернета, така ми заявиха, когато пробно опитах да го закрия. Очаквах подобен отговор. Някой знае ли как мога да разбера дали съм длъжен да имам телефонен пост за да имам домашен интернет? Не ми е проблем да го плащам още два месеца, тогава ми изтича договора за интернета, но не е там въпроса.
    Пусна ли писмена молба или само си говорихте? Интересно ми е дали така ще ти отговорят в писмена форма!
    Аз бих опитал с писмена молба с входящ номер.

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ами щом договора ти изтича след два месеца , той върви комплект със телефона - Ти какво очакваш ?
    А иначе може да имаш само интернет , без телефон , а каква е цената ще трябва да питаш но мисля че се заплаща като наета линия и файдата е никаква - по добре със телефон на половин такса

7. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Абе по пътя на логиката, за да имаш АДСЛ ти трябва телефон, защото нета идва по телефонния кабел. Ако ти "резнат" тел кабела няма от къде да доиде нета.
    Отделно ако нямаш телефон, преди да се пусне интернета се пуска молба за откриване на ТЕЛЕФОНЕН пост. Отделно има още една особенност модема набира ползвайки телефонната линия, ако сигнала/телефона ти я спрян пак няма да имаш интернет. Така, че за да може модема да набира и да се вързва към интернет, трябва да имаш някакъв телефонен план(дори минимален).
    Вече това, дали ще вържеш устройството телефон, към линията си е твой проблем. Не съм видял някои да има САМО интернет без телефонен план...

Точно и затова интернета на БТК е скъп. Щото не плащаш само интернета ами и телефон които може и да не ти трябва ама... Ама 10-тина лв ще отиват за него

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Пусна ли писмена молба или само си говорихте? Интересно ми е дали така ще ти отговорят в писмена форма!
    Аз бих опитал с писмена молба с входящ номер.
    Хм. И на мен ми е интересно какъв ще бъде отговора им. Само си говорихме с девойките, но мисля да проведа и разговор с оператор. Иначе доколкото знам не се пуска молба, а заявление. Не съм за 4-те лева които плащам за този телефон, ще ги изтрая още два месеца, въпросът е пронципен- дали не ме правят на хахо
    И аз не съм чул някой да има АДСЛ без тел пост, но когато исках да ми сменят плана за мобилния интернет на по-нисък тези същите девойки ми казаха, че не били чували някой да го прави, обаче после се оказа, че можее, след разговор с подходящия човек. Така, че хич не им вярвам и мисля да се оплача ако наистина се гъбаркат с мен!
    Цитат Първоначално публикувано от jonov
    Ами щом договора ти изтича след два месеца , той върви комплект със телефона - Ти какво очакваш ?
    А иначе може да имаш само интернет , без телефон , а каква е цената ще трябва да питаш но мисля че се заплаща като наета линия и файдата е никаква - по добре със телефон на половин такса
    Има логика в това което казваш, но съм чел внимателно договора който съм сключил с тях и нито в него нито в общите условия съм видял някакво изискване за телефонен пост или наета линия.
    ПП дефакто така като гледам би трябвало да мога да си прекратя договора за домашния телефон, който е безсрочен, а те как ще ми доставят интернет си е техен проблем, обаче за два месеца не си струва да рискувам да остана без интернет и да имам ядове и разправии.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Абе по пътя на логиката, за да имаш АДСЛ ти трябва телефон, защото нета идва по телефонния кабел. Ако ти "резнат" тел кабела няма от къде да доиде нета.
    Отделно ако нямаш телефон, преди да се пусне интернета се пуска молба за откриване на ТЕЛЕФОНЕН пост. Отделно има още една особенност модема набира ползвайки телефонната линия, ако сигнала/телефона ти я спрян пак няма да имаш интернет. Така, че за да може модема да набира и да се вързва към интернет, трябва да имаш някакъв телефонен план(дори минимален).
    Вече това, дали ще вържеш устройството телефон, към линията си е твой проблем. Не съм видял някои да има САМО интернет без телефонен план...
    Грешна логика! До теб стига една усукана двойка меден кабел. Услугите, които мога да пусна по нея не са задължително свързани. АДСЛ няма нищо общо с телефонния пост. Това, че се злоупотребява с монопола върху така наречения "достъп до последната миля" е съвсем друг въпрос. Стационарните телефони почти умират и скоро БТК ще ни се молят да си пуснем поне Интернет или цифрова телевизия, за да не им стоят кабелите по каналите незаети.

11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Не си прав - има и без телефон . Номера на телефона отива на реглетата / DSLAM има входове и изходи / с интернета и от там излиза линията към абоната и не набира като старите модеми номер а се свързва чрез PPPOE - юзер и парола който го пише на протокола и дават на абоната . По населените места които минаха на новите дом телефони - демек GSM централите отпаднаха и си останаха само АДСЛ-ите . Може ако толкова мразиш телефона да си поръчаш гол АДСЛ но колко пари е трябва да се пита в офисите - но не мисля че е много по изгодно от телефон на 7,80 лв. Плаща се наета линия защото ползваш чифт . А и все пак е комбинирана услуга
    Аз съм на троен пакет на Близу и изобщо не съм свързвал устройството за телефона
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341518940[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    И аз не съм чул някой да има АДСЛ без тел пост, но когато исках да ми сменят плана за мобилния интернет на по-нисък тези същите девойки ми казаха, че не били чували някой да го прави, обаче после се оказа, че можее, след разговор с подходящия човек. Така, че хич не им вярвам и мисля да се оплача ако наистина се гъбаркат с мен!Има логика в това което казваш, но съм чел внимателно договора който съм сключил с тях и нито в него нито в общите условия съм видял някакво изискване за телефонен пост или наета линия.
    ПП дефакто така като гледам би трябвало да мога да си прекратя договора за домашния телефон, който е безсрочен, а те как ще ми доставят интернет си е техен проблем, обаче за два месеца не си струва да рискувам да остана без интернет и да имам ядове и разправии.
    Значи , когато си инсталирал АДСЛ услугата ти е комбинирана с телефона и мисля че си вървят ръка за ръка с телефона - По добре изтърпи още два месеца отколкото главоболията .
    Аз когато имах АДСЛ първо дадох молба за телефон , след това веднага за АДСЛ и точно преди да изтече договора дадох предизвестие за закриване , та единия месец закриха телефона а другия интернета

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

та единия месец закриха телефона а другия интернета
    Първо телефона, или първо интернета?
    Щото както казаха съм забелязал, при зает сигнал, или ако няма сигнал в слушалката няма и интернет...

НО в общи линии телефона на БТК си има и предимства. Примерно без него как ще се обаждаш на поддръжката? А ако нямаш мобилен на виваком, през мтел ли ще звъниш? Така, че в крайна сметка телефон може и да не ти таксуват, ама без такса за поддръжка те телефонна линия не вярвам да мине...

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Услугата интернет по АДСЛ без домашен телефон се нарича Slim и Slim Turbo:

Slim: до 15Мбит
    Срочен договор 12 или 24 месеца 25лв + 2.4лв такса модем на месец.
    Безсрочен - 30лв. + 2.4лв такса модем на месец.

Slim Turbo: до 20Мбит
    Срочен договор 12 или 24 месеца 31лв + 2.4лв такса модем на месец.
    Безсрочен - 36лв. + 2.4лв такса модем на месец.

Информацията е от кол центъра на виваком.

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Супер услуга
    28 лв за 15 MBps
    34 лв за 20 Mbps

На старите планове хората плащаха, 20-25 за АДСЛ, и 10 за тел.... Явно променя няма...
    Вдигат ти цената малко и като сложат такса модем/телефон нещата си идват на мястото...

Но както казах, ако нямаш телефон/мобиле към тях, да се обадиш на кол центъра ще е голямо приключение. И като те оставят 10 минути да послушам музика... накрая ще се чудиш, що не си отишъл на дискотека, че сметката същата
    Хем и музиката ще е по-хубава

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Първо телефона, или първо интернета?
    Щото както казаха съм забелязал, при зает сигнал, или ако няма сигнал в слушалката няма и интернет...

НО в общи линии телефона на БТК си има и предимства. Примерно без него как ще се обаждаш на поддръжката? А ако нямаш мобилен на виваком, през мтел ли ще звъниш? Така, че в крайна сметка телефон може и да не ти таксуват, ама без такса за поддръжка те телефонна линия не вярвам да мине...
    Първо ми закриха телефона и след ако не се лъжа 20 дни - интернета . Бях на квартира и не съм проверявал услугите през последните 2 месеца защото смених адреса - но си платих сумите до края на договора . Както казах първо съм инсталирал телефон и след седмица подадох молба за нет , след това , одобрения / процедури / куриер ми достави модема и това беше разликата от 20 дни - такава беше процедурата - ако не бъркам 2007 г . скорост 2 мегабита след това я вдигнаха на 12 - това беше максимума тогава .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341577860[/time]_________________________________________________

Всеки доставчик гледа да те хване за всички услуги ако си вкараш тройна услуга примерно АДСЛ /телефон независимо мобилен или домашен / и ТВ - едва дали цената ще мине и 30 лв .
    Както казах и по горе - не виждам смисъла адсл да е без телефон примерно на половин такса - 30 минути в мрежата на БТК /стационарни - не съм сигурен за минутите дали не са само за населеното място , но с питане в офис или оператор ще се разбере .
    Апък на какви други куриози съм попадал , та ми се завъртя шапката - избирам от домашен / жичен телефон и ми излиза номер мобилен ??? след разговор с оператор се оказа че е комбинирана услуга - нет ТВ - домашен и мобилен като домашния има над 2000 минути в мрежата на БТК - това е за фирми удобно но защо го бяха набутали на инвалид и стара жена - не зная а и цената мисля че на беше повече от 35 лв .
    Домашния телефон иначе си го избираш с градски номер 6хххх а от него като избираш излиза 087х ххх ххх
    а иначе звъни и със кой и да е от двата номера
    Начи това не е гаранция че няма да имаш нет , просто те идват по един чифт и е някаква насока че щом нямаш телефон при повреда значи има нещо по линията иначе АДСЛ може да работи и със линия на късо и по един проводник - но няма да е със същите параметри , е не говорим за линии които поддържат с голям зор 2 мегабита

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jonov
    - избирам от домашен / жичен телефон и ми излиза номер мобилен ??? след разговор с оператор се оказа че е комбинирана услуга - нет ТВ - домашен и мобилен като домашния има над 2000 минути в мрежата на БТК - това е за фирми удобно но защо го бяха набутали на инвалид и стара жена - не зная а и цената мисля че на беше повече от 35 лв .
    Домашния телефон иначе си го избираш с градски номер 6хххх а от него като избираш излиза 087х ххх ххх
    а иначе звъни и със кой и да е от двата номера
    Това е въпрос на конфигуриране на системата. Когато от стационарен домашен телефон имаш безплатни минути към стационарни И МОБИЛНИ номера, то тогава се конфигурират два номера единият е за системата на стационарните (излиза обикновения градски номер) и един мобилен от мрежата на оператора - през него се отчитат минутите към мобилните номера и когато звъниш на мобилен излиза този номер. Който от тези два номера да избереш ще се свържеш със стационарния телефон.

18. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Абе цифрова му работа , едно време на А29 не ставаха тия номера

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе