Страница 3 от 20 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

Вчера имах подобен проблем с Виваком. Обадили се преди около 3 месеца, от клиентския център, и попитали моята възрастна леля, която, къде чула, къде не чула, но И предложили да си вземе цифрова телевизия. Тя отказала, т.к. си има, но след няколко дни, пристига с куриерска фирма, подарък, домашен телефон. В този момент тя отсъствала, но от куриерската фирма са оставили на съседите стикер, да се обади на някакъв мобилен телефон, за да си получи пратката. Обажда ми се тя, и аз я посъветвах да изхвърли стикера и да не се обажда където и да било. Та отива тя в петък, да прекрати договора си с Виваком, и служителката се развикала че имала договор за 24 месеца, и за да го прекрати, трябвало да плати таксите за 24 месеца. Казва тя, че не е сключвала договор за 2 години, но служителката я заплашила, че имало запис, на който тя се е съгласила на 2 годишен договор. Обажда се, леля ми по телефона, разревана. Като отидох там, и зададох въпроса ,откога с обаждане по телефон се сключва договор, служителката веднага започна да мънка. И проблема беше изчистен за нула време. Такъв метод на работа отблъсква и останалите клиенти. Жалко, много жалко, за тези служители, които трябва да се унижават себе си и клиентите. Така не се гради имидж.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Интересно ми е дали някой добър и ловък адвокат може да ги изклати за опит за измама, че и опит за изнудване даже за такива практики?

4. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Интересно ми е дали някой добър и ловък адвокат може да ги изклати за опит за измама, че и опит за изнудване даже за такива практики?
    Един може и да ги изклати , но 100 ще минат . Нали разбираш че повечето хора нямат и средства да заведат дело . Грозна работа , всекой се бори за клиенти но не по тоя начин де . Аз още не мога да се откача от Булсат , доволен съм бил , не съм имал проблеми но станах абонат на пакет от Близу и ми е по изгодно /финансово/ обаче тия непрекъснато ме тормозят с оферти . А последното плащане при тях ми е било юли 2008 г . От декември миналата година не са ме търсили а да видя до кога .

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ето ви нещо точно по тази тема. Нарича се договор от разстояние и го измислиха точно за да пълнят гушите на мобилните оператори. От Виваком, разбира се правят какви ли не измами само и само да крадат пари.

http://blog.chiliev.com/?p=5774

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ето ви нещо точно по тази тема. Нарича се договор от разстояние и го измислиха точно за да пълнят гушите на мобилните оператори. От Виваком, разбира се правят какви ли не измами само и само да крадат пари.

http://blog.chiliev.com/?p=5774
    Случаят е доста показателен, не толкова за наглостта на БТК, колкото за човешката глупост.
    Не виждам защо някой сам трябва да се поставя в положението "да доказва, че не е камила"?
    Една единствена реплика поставя край на въпроса: "Щом считате, че имам договор с Вас и Ви дължа нещо, заведете дело в съда и го докажете!" И затваряш телефона! Ако разбира се не си бил достатъчно глупав да подпишеш нещо, без да го четеш.

7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Те заобикалят съда като продават мнимото си вземане на фирми за събиране на дългове.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Те заобикалят съда като продават мнимото си вземане на фирми за събиране на дългове.
    Имах разговор с такава фирма. Протече в следната последователност:
    Здравейте, Вие ли сте едикойси?
    Да, аз съм.
    Дължите на фирмата за кабелна телевизия сумата от еди колко си...
    Нищо не и дължа защото когато те станаха собственици на мрежата се отказах от услугите им. Техниците дойдоха и ме изключиха. (Аз имах договор с по-предишната фирма собственик, с тази не бях подписал)
    Ами подали ли сте писмено заявление?
    Не съм, никой не ми е искал.
    А Вие имате ли подписан от мен договор с въпросната фирма? Моля изпратете ми копие и тогава пак ще коментираме.
    Амааа... (телефона се затвори и повече от година не съм ги чул ни видял)

Един съвет от мен - не се оставяйте в положението на преследвания, на оправдаващия се, на доказващия че е невинен. Обърнете посоката, нека който има претенции да ги доказва! Ще видите как бързо Ви оставят на мира. Даже и да имат някакво право, доказването му в съда е дълга и не винаги възможна процедура. Но нека те заведат делото и нека се опитат да докажат правото си!

10. Member
    Тук е от
    Feb 2005

След като ни оставиха два дена без интернет от Виваком обещаха да компенсират сметките. Попълних си каквото трябваше на страницата им, обаче още не съм видял компенсация в сметката си. Някой техен абонат който е компенсиран има ли?

11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Има
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    .......... от сметката ми миналия месец бяха приспаднати 5 лева заради проблемите, които имаха с адсл-а си за ЕДИН ден по-миналия месец. 5 лева са равностойността на цената на услугата за 1 СЕДМИЦА, не 1 ден
    Мен Близу най редовно си ме оставя / може би ще се събере една седмица от месеца без нет/ - без каквато и да е компенсация , ама не мен не ми и трябва , трябва ми интернет , защото когато ми се наложи не ме интересуват конпенсациите

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    След като ни оставиха два дена без интернет от Виваком обещаха да компенсират сметките. Попълних си каквото трябваше на страницата им, обаче още не съм видял компенсация в сметката си. Някой техен абонат който е компенсиран има ли?
    свалиха ми 5 лева от сметката миналия месец

13. Тук е от
    Oct 2007

За тези които ги вземат за рибки и др. такива

ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ
    Чл. 229а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) (1) Срочен договор може да бъде продължен само при изрично писмено съгласие на абоната относно условията за продължаване. При липса на такова съгласие след изтичане срока на договора той се преобразува в безсрочен при същите условия. Абонатът има право да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойки за това.

(2) Нищожни са всички уговорки, които противоречат на ал. 1.

и още....

Становище на КРС (комисия за регулиране на съобщенията) относно автоматичното подновяване на договори
    06 Март 2012

С оглед на законосъобразното и последователно тълкуване, и прилагане на чл. 229а, във връзка с § 212 от ПЗР на ЗЕС, Комисията изразява следната позиция:

Автоматично подновените преди влизане в сила на ЗИД на ЗЕС (в сила от 29.12.2011 г.) договори на абонатите, които са подновени за нов срок без изричното им писмено съгласие, регламентирано в чл. 229а от ЗЕС, се считат за безсрочни по силата на закона и могат да бъдат прекратени от абоната с едномесечно предизвестие и без да се дължат неустойки. Сключените към деня на влизане в сила на ЗИД на ЗЕС (в сила от 29.12.2011 г.) срочни договори с първоначален срок на действие (които не са били автоматично подновявани), могат да бъдат продължени за нов срок само при изрично писмено съгласие на абоната относно условията за продължаване. При липса на такова съгласие след изтичане на срока на посочените в предходното изречение договорите се преобразуват в безсрочни и могат да бъдат прекратени от абонатите с едномесечно предизвестие, без да се дължат неустойки за това.

Или казано най-общо, всеки един договор на който вие не сте се подписали е безсрочен и може да го прекратите с едномесечно предизвестие без да дължите каквито и да е неустойки...

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

Да се похваля че и аз косвено имах вземане даване с Вивасом. Ситуацията е следната , работех във фирма, която разполагаше сграда с над 30 офиса със стационарни телефони . Договорът с Виваком изтичаше и шефовете решиха да го прекратят и да прехвърлят телефонията към Мтел. Един месец преди изтичането на договорът беше изпратено писмо с обратна разписка до Виваком, че не желаем договорът да бъде подновяван. В същото време беше подписано с Мтел , според които прехвърлянето на телефонията към тях ще е само формалност. Да ,ама не! Оказва се Виваком са си подновили договорът с нас независимо, че сме им изпратили писмо с обратна разписка. Когато показахме обратната разписка разписана от техен служител стана много смешно. Казаха че , нямат служител с това име при тях!!! От Мтел продължаваха да ни омайват, че няма проблем и че те ще разберат с Виваком и прехвърлянето на номерата ще премине гладко. Дойдаха техници от мтел , включиха ни към тяхната мрежа и Чудо.... телефоните работеха , но само в мрежата Мтел. Не можеше да се получават повиквания различни от мтелски , както и да се набират номера започващи с 0700. От тук започнаха мъките ,всеки оператор се оправдаваше, че другия е виновен и от него нищо не зависи. От комисиите за защита вдигаха раменете , защото имали много такива случай и единствения начин било да се заведе дело. Така фирмата остана без телефони за над 6 месеца, поне толкова аз останах на работа след случая.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това само в България може да се случи, тука закона е само за някои, други си правят каквото искат.

17. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от chorbaka
    ... телефоните работеха , но само в мрежата Мтел. Не можеше да се получават повиквания различни от мтелски
    Това е стандартна ситуация след прехвърляне на номер от БТК. Ако някой се чуди защо е така - да види написаното от Mega по-горе.

18. Тук е от
    Jun 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 20 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе