Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #1

    Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Преди два месеца един изхвърлен от някъде, кастриран котарак усул- усул се самонастани в къщи през терасата. Отидох до въпросната клиника, т.к. е доста близо до вкъщи да купя отрова за бълхите му, понеже беше ходещ развъдник на тези гадини. Подробно обясних какъв номадски живот води котаракът, че идва в къщи да яде и спи през деня и скитосва вечер на вън при своите бъхливи дружки от квартала. Ето какъв бе диалога между мен и продавач-КОНСУЛТАНТА:
    ....
    - Тази каишка против бълхи да не ги изхвърли на килима ?, опасявам се аз
    - Аааа, не, не, затова ти продавам такава от 7,50 лв, а не от 3,50, тази ги привлича и ги отравя.

    Ами познайте какво стана след 2 седмици ! ЦЯЛАТА КЪЩА СЕ НАПЪЛНИ С БЪЛХИ И ЛАРВИТЕ ИМ, които са невидими с просто око. И явно доста се бяха озлобили. В първите дни имах по 1-2 ухапвания, след това се стигна до 10 на ден. Дръгнех се повече от котарака. В същото време не намерих нито една умряла гадина там където котарака спеше.

    Отивам пак в клиниката, където в преддверието има нещо като щанд с консумативи и пак същата "консултантка" ми каза много непукистки:
    - Ами честито ! Имате си бълхи в къщи. Отърваването от тях е много мъчно, хапят и хората и се излюпват ларви от килима. Каква каишка си взехте от 7,50 ли ? Ами за толкова пари какво искате, ако си вземете от 25лв ще са по-качествени, но пак няма 100 % гаранция, това бе изказване, доста различно от предишното

    Такааам, едва тогава осъзнах коооолко съм прецакан от некадърен или може би човек който само е виждал животни. Тъпото е, че не ставаше въпрос за продажба на обувки или домати, а за веринарна аптека, където се искат познания и опит. До него момент вече бях психясал, чешех се абсолютно навсякъде, въпреки че бях нахапан от глезените до колената, но за сметка на това бяха мен направили на решето. Дискомфортът не мога да го опиша с думи, та накупих някаква пудра уж за кучета и контки и някаква отрова за хлебарки, бълхи, акари и т.н., отнова всичко това от същата лечебница, по тяхна препоръка. Клетото животно всяка вечер ставаше на брашнян чувал от пудрата, но намирах само по 1-2 мъртви гадини след час, макар че трябваше да се третира по 2 пъти в седмицата. След час - два вече нямаше и помен от нея по козината му, голямо самопочистваме падаше. С отровата за подове също пръсках абсолютно всичко - завивки, плочки, килими и т.н. Ухапванията намаляха, но не спираха, аз продължавах да се чеша, котката като видеше шишето с пудрата се чудеше каде да избяга, кихаше, хъхкаше ми. В един момент просто спряхме да я пускаме вкъщи. Имахме гости веднъж и детето на 4 годинки беше надупчено цялото. Странно, но нито една жена, която бе идвала в този период не бе ухапана, дори и половинката с която живеем заедно.

    Накрая потърсих шефа на клиниката, показах му глезените си, които приличаха на лице на 15 годишен пубертет, показах му и какво съм накупувал от неговата клиника и как съм бил консултиран - никакво съчувствие, но за сметка на това ме посъветва, стори ми се доста користно, да му донеса котарака да го прегледа, можел да му бие инжекция. Изброи ми и още неща които съм можел да купя на животното. Заключението му беше, че щом животното скитосва, винаги ще има бълхи и нищо не можело да се промени.

    Чак тогава, взех че цъкнах в нета и само от една прочетена тема в един форум ми стана ясно за какво иде реч. Едно простичко лекарство, което се капва веднъж в месеца на тила на животното изтребва външните паразити до крак и го пази за 1 месец от тях, и още едно такова лекарство, само че за вътрешните паразити. Това е, никакви инжекции, пудри, каишки, хапчета и др. простотии. На следващия ден, откакто приложих капките за бълхи, животното се бе изчистило от тях, нямаше кръвни съсиреци и изпражнения от паразитите по козината.

    Това което направиха в тази клиника бе много долно, изпитахме ужасен дискомфорт и стрес вкъщи, а шефчето на тази клиника не бе кой знае колко впечатлен. На един познат му утрепаха кучето преди години, два часа след операцията се разпенило и хвърлило топа, човекът се разциври като малко дете, когато ми разказваше. Домашните любимци са като членове на семейството за техните собственици, а и за парите, които дават техните стопани по ветеринари, следва да бъдат обгрижвани като такива.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    много ми е странно, честно ти казвам

    моята белгийска овчарка 13 от общо 14 години (т.е. почти през целия й живот) е водена там за профилактика, ваксини и т.н. и не съм имал и най-малката забележка към отношение и третиране

    разбира се, моят случай е единичен като твоя и може просто да съм случвал или да съм имал късмет, но искрено ти съчувствам за премеждията

    иде ми да покажа поста ти на всичките ми познати, които твърдят, че котешките бълхи не хапели хора...

  4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #3

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Лелката, която ми продаде лекарствата изобщо я няма в сайта им, а като лекари са изброени 7-8 души. Разпознах и този, на когото се оплаках. Разговорите и с двамата бяха неадекватни и подвеждащи. Трябваше да им вадя думите с ченгел и да разсъждавам аматьорски, което доведе до катастрофални последици. Да кажа, че се бях опитал да изкарам безплатна информация от тях - не, цаках си като поп и купувах всичко което ми кажеха. И интервенции с игли за обезпаразитяване на самото животно - за първи път го чух това. Както и да е, явно има и съвестни хора в това заведение. Лошото е, че страда и имиджа на професионалисти в този бранш. Но май това си е нормално в БГ за всички професии.

  5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #4

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    На практика в България почти няма професионални ветеринари- те просто са ЕДНИ ТЪРГАШИ.В Пазарджик НИКОЙ не извършва операции на домашни любимци- така умориха 2 мъжки котарака от запушване на пикочния мехур или пениса -мисля, че беше храната(майка ми 100 пъти и казвах, да не им купува и дава всеки ден купешка храна, а само 1-2 пъти в седмицата, а през остналото време домашна храна да им дава).Когато ги донесоха и двете котета като малки ядяха хляб и дори първите дни съм виждал едното как яде обелки от краставица- след това майки ми ги научи само на "блажни храни" и котешки купешки боклуци.Едната и бях казал да не и дава толкова месо, но тя всеки ден я хранеше с месо-най-накрая, дори на кренвирши се назлъндисваше-беше като "месомер"- колбаса не е ли поне 85-90% от месо само го души и презрително му обръща гръб ...

    На практика никой няма оборудвана хирургическо помещение със съответното инструменти и оборудване- дори като бият инжекции не мерят теглото на котката.Дозировката е "на око" В цяла България няма да има и 10-на хирургии за домашни любимци оборудвани по западни стандарти- такива каквито са показвани по Дискавъри ченъл или Нешънъл Джиографик.Когато на първата котка и се запуши мехура -ръгаха с някава метална жица(аз не съм бил там) и така са "пробвали да отпушат мехура" след това са й били инжекции, но това са просто едни касапи които нямат нищо общо с ветеринарната професия.Всичко това струва на нашите 35-40 лева.Тогава нашите бяха готови да платят 350-400 лева само и само да се излекува животинчето, а той некадърника няма да каже- Аз не мога да ви свърша работа, а за 30-40 лева умори животинката.Най-накрая животинчето му се разпени по устата и започна да си търси място мяучейки къде да умере-още като я видях в началото я им казах да не я водят при този некадърник, но те са инат-така умори 2 котки този.

    След това казвам на един познат на който на котката му също се запуши мехура, да не ходи при него и изобщо в Пазарджик, а да търси специализирана ветеринарна хирургия в Пловдив или София, но и неговото коте "падна жертва" на ветеринарни олигофрени от Пазарджик- след това ми казва "Ама аз не знаех, че са такива -те само хапчета му дават или бият инжекции" и неговото умря с пяна на устата което ме навежда на мисълта, че или лекарството е предозирано поради немерене на теглото на котката което като последица е имало невъзможност на черния дроб да преработи голямото количество лекарство и то е навлезнало в кръвта където е отровило котката поради голямата доза или е "спукан" пикочният мехур или друг орган от където телесни течности са проникнали в кръвта и са отровили котето.При всички котки едно и също и умират по един и същи начин.

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #5

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    много ми е странно, честно ти казвам
    Той kalcheff1 като каже "добър ден", си направи една бърза справка за местоположението на слънцето.

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #6

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Що бре.Много прям и честен е човека.Каза си "всичко" за тока ...
    Друг въпрос е дали понякога знае къде точно се намира , ама той не е виновен човека ...

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #7

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    по темата, ако обичатеее

  10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #8

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Малеее, едва днес почовърках за клиниката от темата - е няма клиника с повече е- оплаквания за уморени животни в цяло БГ. Чак не ми се ще да пиша за простотията, която направих днес, понеже е нищо с това да ти повредят или уморят животното - пак отидох на същото място, от мързел да отида по-далеч на друго, понеже от седмица козината му взе да пада на кичури и сега е на плешиви петна, но без никакви секрети или корички. Хората си пушат и пият кафенце на теферич пред входа все едно съм невидим. Всичко отне 5 мин. Диагнозата им бе недостиг на витамини и минерали, обяснявам им , че животното Половинката го тъпче с всякаква храна по 5 -6 пъти на ден и няма начин да е това. Оказа се че е прихванал и бълхи. Делчев ме придружи до щанда им, който не знам защо навсякъде го водят "магазин с огромен асортимент", като му казах, че за сега ще платя само прегледа и в къщи имам Фронтлайн и след това, ако няма продобрение ще му взема хаповете, които ми изпише, Делчев си смени физиономията във видимо разочарование и изчезна. Наложи се да карам друг от клиниката да го извика, да си довърши консултацията. Написа ми две неща на латиница на гърба на негова визитка и пак изчезна. През цялото време, никаква информация и разяснение относно състоянието на животното, пак вадя думите с ченгел от устата като миналия път. Вкъщи гледам в гуглето, ми изписал добавки за хубава козина за 50 лева, които за негово голямо съжаление не купих и за които изискването е да се дават ЗАЕДНО С ПОДХОДЯЩО ЛЕЧЕНИЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА И КОЗИНАТА на животното, А ТАКОВА ПРОСТО НЯМА ! Той даже не знае причинителя, какво да й подхранвам на козината, като скоро няма да я има изобщо ?!
    По- късно говорих пак със същия от собствениците като предния път - отново никакъв резултат. Няма оправия и определено няма да потретя там.

    Явно и за ветеринарните клиники хората трябва да търсят препоръки и въобще работата не е нашега.

  11. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #9

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Родителите ми имат котарак (бял персиец) вече 7 години го водят само и единствено във Ветеринарен център Петкови (надявам се модераторите данего счетат за реклама). Преди да ги открием го бяхме водили на няколко места защото като стана на 3 години върхът на опашката му покафеня и докторите почнаха да го третират с някакви лекарства от които нещата станаха по зле и цялата опашка покафеня. Накрая стигнаха до заключението че трябва да я отрежат. Нещо което за мен беше твърде крайно и не основателно. Общо взето бяха на принципа има опашка има проблем няма опашка няма проблем. Тогава наши познати ни казаха за горната клиника. Там вобще неса казвали че трябва да се реже опашката напротив казаха същото което и аз си помислих, че е твърде крайно. С медикаментите които му даваха на животното всичко се оправи. И в момента вече кара 11 година живот и е леко 8 килограма. Поне за мен по-добра клиника за животни във Варна няма. Същата клиника преди време помогна и на родителите на женами на немската овчарка. Тя имаше праблем с едното краче зе да куца нещо.
    Този пост е редактиран от TODD; 22-02-13 в 08:14.

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #10

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    за втори път чувам някой да хвали "петкови", но аз лично преди 13 години отписах гореспоменатата си овчарка именно от тях, защото щяха да го уморят като "мръсно псе" с някакви ненужни/погрешни антибиотици

    явно оттогава насетне са започнали да разбират от медицина

  13. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #11

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    FearMe Както каза по-горе въпрос на късмет. Само да уточня, че както котарака така и немската овчарка е водена само и единсвено при д-р Петков, а не при калфите му. Над тях наблудение нямам.

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    преди 13 години калфи нямаше - само той и една мадама

    както и да е, важното е добичетата да са здрави

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #13

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Аз също съм доволен от Клиника Петкови. Моя котарак също се бе напълнил с бълхи , но Петков каза - никакви капки , никакви нашийници - ела да го оправим. Взе го , намаза го целия с някакво лекарство и бълхите изпопадаха. После ми даде някакво друго за да напръскам всичко "вертикално " у дома и от тогава ни бълха ни чудо.
    Доволен съм и от подстригването - евтино и бързо е . Незнам кой какво е правил и морил, но Петков за мен е много добър лекар.

  17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #14

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Ха сега как става това, във всяка статия за наранено умишлено или не животно във Вн., задължително фигурира фразата "докторите от ОВК"... направиха всичко възможно/се грижат за него...

    Енимъл Хоуп работят изключително с ОВК. Има някаква далавера, при все, че в гугъла няма нито една похвала за ОВК, а гъмжи от смъртни случаи и некадърност, и има 10 други кабинета с множество добри отзиви. Писах във Фейса на Енимъл Хоуп какво ги кара да работят точно с ОВК, но отговор няма. Как ще дадеш животно в техните ръце, било то и бездомно? Така се прави - яко реклама по сайтовете и псевдо доби дела (понеже не работят безплатно) за бездомните животни и си имаш заблудени клиенти (какъвто бях аз) въпреки всичко.

    Въобще ветеринарството по градовете се оказва доста добър бизнес. Зарибиш ли клиент, дори и при здраво животно доста пари могат да се издоят, само от продажба на "полезни " и "нужни" храни и добавки. Повярват ли в наличието на такава нужда, стопанките особено са много наивни, хората след това доброволно си идват на заколение с думите "какво още да му/й взема за да е доволно/а, щастливо/а, здраво/а " Съдейки по няколко котки, които съм изгедал или са били гледани докато съм бил малък, умряли от старост, заключавам, че няма по- голямо щастие за здрава котка от това да затисне с едната лапа голям за нея пилешки кокал и да къса кръвожадно с малките зъбчета от плътта, без претенции дали е печен или суров кокала. Други радости за тях са били сурова риба, вътрежности, главите; всякакво месо, особено ако намирисва. Това е! За какви здравословни храни, гранули и бълвочи в консерва за котки иде реч по сайтовете не е истина. За големи кучета съм съгласен, че е удобно и по-хигиенично да им насипеш храна от чувала, вместо да се чудиш какво да им забъркаш всеки ден. И отново - няма нищо по-хубаво от естественото. Извинявам се за отклонението от темата
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 22-02-13 в 15:14.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #15

    Отговор: Обединена Ветеринарна Клиника, ул.Царевец, Варна - много неприятна случка

    Калчев нямаш ли под 2 лв за 1 ампула "Неостомосан' едно шише пръскалка, че ревеш от бълхи ???
    Някой да те е бил по главата да вземаш улична ??
    Ако пък имаш проблем с оси , пчели е безпощадно за тях

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Много странна случка с Recicle bin ?????
    От pif4o във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-13, 07:56
  2. Daikin FTXS25G - неприятна миризма
    От lubopiten във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-10, 21:37
  3. Климатик - неприятна миризима - как да изчезне?!
    От ManiMani във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 5
    Последно: 21-06-10, 20:10
  4. Обединена България, в името на две български деца
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 31-05-09, 20:49
  5. Задача 199 (Психиатрична клиника)
    От Key във форум Логически задачи
    Отговори: 35
    Последно: 12-03-05, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе