Нямам собствени ДВД със записани мр3, но взех за проба от приятел и не видях този проблем - писка си всяка песен, която избрах, без значение коя е по ред
Нямам собствени ДВД със записани мр3, но взех за проба от приятел и не видях този проблем - писка си всяка песен, която избрах, без значение коя е по ред
В една друга тема се спомена, че имало разлика в *.sub файловете. Реших да ексериментирам...
При запис на субтитри във следните формати върху ДВД подложка Prinko , съответните липсваха:
Sub viewer 1.0, Sub viewer 2.0, DVD subtitles, Sofni, Micro DVD, Sub Rip.
п.с. Благодаря за отговора Съпорт Елит, беше ми полезен.
Имам следния проблеm с PV-372:
На някои DivX филми (Talk to her, Don't move, The eternal sunshine of the spotless mind) субтитрите избързват спрямо картината с около 8-10 секунди. Те са на sub файлове, някой спомена за разновидности в този вид файлове, може би в това е проблема, но на PV-399 тези филми със същите файлове са ОК. Има ли вероятност проблемът да е в настройките на плеъра или си е въпрос на update на firmware. Филмите са записани на Verbatim CD-R
Конвертирай субтитрите в srt формат и няма да го имаш проблема. Предполагам, че всичко произлиза от както съм писал по-горе проблема с възпроизвеждане на фалове с не цяло 1число кадри за секунда - например 29.97 - а sub субтитрите се синхронизират с видеото по кадрите, докато srt е по времето.
@petrov хмм ще направя нови дискове с мп3 ще проверя и bitrate
@crow и при мен конвертиране в srt решава проблема
направих проба на едно ДВД няколко филма с имена цифри 1 2 3 4 ... и съответно субтитрите и те 1 2 3 4 ... записах го чисто ИСО и пак нищо не стана 372х не показа титри
На http://elite.bg/bg/home_video/ такъв модел (372х) няма. А след като няма и модел няма и съпорт. Дано греша. Единственият кусур, който ми се иска да се отстрани е непоказването на титри при четене от ДВД подложка. Може би зависи основно от китайците, ама да знаем все пак ще го бъде ли!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На http://elite.bg/bg/home_video/ такъв модел (372х) няма. А след като няма и модел няма и съпорт. Дано греша. Единственият кусур, който ми се иска да се отстрани е непоказването на титри при четене от ДВД подложка. Може би зависи основно от китайците, ама да знаем все пак ще го бъде ли!
<div align="right">Originally posted by petrov*-*21/02/2005*:* 14:08:45</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Според Технолукс, 372 модела е специално направен за МЕТРО, може би това е причината да го няма все още на сайта.
За мен е проблем, че не чете някои видове СУБ файлове, защото филмите не си ги записвам аз, както и да е, да не занимавам всички с това, само искам да попитам Съпорт Елит, дали се работи по решаването му защото с ъпдейта на 370, този проблем бе коригиран.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Конвертирай субтитрите в srt формат и няма да го имаш проблема. Предполагам, че всичко произлиза от както съм писал по-горе проблема с възпроизвеждане на фалове с не цяло 1число кадри за секунда - например 29.97 - а sub субтитрите се синхронизират с видеото по кадрите, докато srt е по времето.
<div align="right">Originally posted by petrov*-*18/02/2005*:* 10:51:39</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Имам PV-372X. Как се конвертират субтитрите в .srt формат? Освен това не съм сигурен, че това ще реши проблема. Току-що свалих филма "Запознай ме с вашите", в който субтитрите са .srt, но не можа да ги прочете.
да обобщя за 372х
1. информация за софтуера
при натискане на бутон "display" на дистанционното, при отворено DVD, се вижда версията на софтуера
моята е 1.00.00.04
2. работа с CD audio/CD-R MP3/CD-R SVCD/CD-R VCD/
с тази версия не са забелязани никакви проблеми
3. работа с DVD
при желание за аналогов 2 канален/стерео/ изход трябва от менюто да се изключат централните и задните говорители
4. работа с MP3
май няма проблеми
5. работа с DIVX
проблеми при хоризонтален размер на филма над 720 точки
/незная колко често има такива филми/
понякога звука МР3 изостава при филми с 30 кадъра в сек
6. работа с XVID
проблеми при хоризонтален размер на филма над 720 точки проблеми при филми кодирани с включен MOTION COMPENSATION
/незная колко често има такива филми/
7. СУБТИТРИ при гледане на AVI
субтитрите може да са формат SUB, SRT
името на файла със субтитри трябва да е СЪЩОТО като на видео файла
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
АКО СА ЗАПИСАНИ НА DVD МЕДИЯ - СУБТИТРИТЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАТ
АКО СУБТИТРИТЕ СА ФОРМАТ СУБ И ФИЛМА Е 30 КАДЪРА В СЕК НЕ СЕ ПОКАЗВАТ СИНХРОННО
ПОЛЗВАЙТЕ ФОРМАТ SRT
за конвертиране и синхронизиране на субтитли
SUBRIP
за проверка на кодиране, битрейт, аудио и т.н.
GSPOT
Реших да пробвам нещо и ми направи впечатление следното:
На филми компресирани със DIV3 (DIVX - low motion ) ми изкарва безпроблемно събтитри. На филми с компресия DIV4 и XVID удрям на камък всеки път, независимо от формата на събтитрите.
Въпроса ми е следния: Е ли е възможно да има някакво асоцииране на вида на компресията и събтитрите?
Лошото е, че не съм го пробвал това на ДВД подложка- просто не намерих в колекцията ми подобен филм с такава компресия.
Нямам такива проблеми. Вади субтитри на всички филми, стига имената на файловете да съвпадат и разбира се формата на субтитрите да е от поддържаните. Без значение от вида на компресията. Както писах преди 372х има проблеми само при кадри в секунда нецяло число. Вадил ми е титри дори на филм, който на модела 370х не се възпроизвеждат. Единственото непоказване досега ми е било при ДВД подложка. А на плеъра се гледа поне по един филм на ден.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
<div align="right">Originally posted by vladi@setcom*-*22/02/2005*:* 08:06:13</div id="right">
Малко офтопик - Live aus Berlin /Rammstein/ - 30 кадъра в секунда, звукът изостава и насича. Има ли "лек" за този проблем (файл), ако искам да го гледам на 372 ?
az se sestam samo za konvertirane do 25 kadyra/sec
naprimer s virtualdub i avisynth
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Нямам такива проблеми. Вади субтитри на всички филми, стига имената на файловете да съвпадат и разбира се формата на субтитрите да е от поддържаните. Без значение от вида на компресията.
<div align="right">Originally posted by petrov*-*28/02/2005*:* 11:48:35</div id="right">
Ето за какво става дума:
http://free.bol.bg/delqn/sinh.jpg
http://free.bol.bg/delqn/UNDISPUTED.SUB
http://free.bol.bg/delqn/DieAnotherDay_CD1.sub
Undisputed (DIV3) ми тръгва, а Die* (XVID) не. Къде е проблема?
Файловете със събтитрите са напълно еднакви.
п.с. Забравих да добавя, че и двата филма са на CD- та.