здравейте,
предлагам тук всеки да пише за плюсовете и минусите на който и да е модел на ELITE
;-))
аз ще се постарая да резюмирам веднъж седмично
да му е по-лесно на ELITE SUPPORT когато чете темата
здравейте,
предлагам тук всеки да пише за плюсовете и минусите на който и да е модел на ELITE
;-))
аз ще се постарая да резюмирам веднъж седмично
да му е по-лесно на ELITE SUPPORT когато чете темата
Надявам се темата няма да стане като другата с безкрайни желания и претенции.
Като начало имам пряко наблюдение върху 370х и 372х. Както се разбра вече 370х е с чип на МТК, а 372х с чип Зоран Вадис 7. Разлика в качеството на картината или звука не намирам - телевизори 21" Сони и Самсунг, а звука през оптичният вход на ресивър Ямаха. Намирам дистанционното на 370х за по удобно, както и екранните му менюта - но разликата не е фрапантна и не би трябвало да е водеща при избор на устройство. Големият недостатък на 372х е невъзможността засега (надявам се не задълго) да чете събтитрите на записани върху DVD подложка филми. Субтитрите при модела с чип Зоран обаче са на полупрозрачна лента и според мен са по-четливи, въпреки, че и аз предпочитам да са с аутлайн, просто 370х не е доизпипан в това отношение. Друг плюс за 372х е декодирането (подаване на сигнал към аналоговите изходи) на DTS звук и разчитането на таговете при mp3 възпроизвеждане. Недостатък е обаче претенциозността му към МPEG4 файловите - не се справя с FPS 29.97 и звук на 48КHz sampling rate. 372х има доста настройки за звука, които обаче още не съм установил каква работа вършат, а в книжката нищо не пише - дори за различните настройки на ProLogic ремимите. Дизайна няма да коментирам - всеки сам си избира.
Здравейте. Аз притежавам модел PV 372X. Ето какво установих след многократни проби с различни дискове и филми:
-при пускане на филм с ас3 звук говорът се губи, остава само фоновата музика.
-на някой филми (да не кажа на повечето) няма субтитри.
- 2/3 от дисковете ( ДВД ) не ги разпознава.
Реших да опитам няколко варианта с които да се пробвам да оправя тези проблеми.
Съпорт Елит беше споменал за една програма- SubTool26, която оправяла формата на субтитрите. Пробвах с нея като от субтитрите които имах изтеглени от интернет си направих нови. Един път във *.sub и един път във *.srt. Поставих и двата вида в папка като не забравих да им сменя името със същото като на филма.
Резултата беше, че отново нямах събтитри при преглеждането на филма.
Второто което пробвах беше да обърна ас3 звука. Тук вече постигнах успех, дори размерът на филма падна под 600 МБ.
Последното което направих беше да пробвам да запиша филмите под различен формат със НЕРО. Т.е. в новата компилация използвах два вида на запис- DVD/ISO DVD/UDP. При втория метод се оказа, че тогава не ми разпознава дори папките - UNSUPORTED FILES.
Ако някой знае точно как да се преправят субтитрите, нека да обясни, моля.
Ако говориш за субтитри от DVD подложка - чакаме решение от Елит, но не е ясно кога ще го има, при положение, че дори на сайта им този модел не фигурира. Аз проблеми със субтитрите от CD досега не съм имал.
Относно губенето на говора при АС3 звук - там обикновено човешката реч е записана на централният кана. Ако слушаш през стерео трябва да настроиш плеъра от менюто да даунмуксва всички канали в стерео. Ако имаш централен говорител тогава явно трябва да се обърнеш към сервиз.
Ползвам кабел с два Евро жака.
Никъде в менюто не намерих опция която да сменя на Стерео.
започнах да търся от къде се е взел 372х
пуснах в гооглето търсене за "MPEG4 DVD PLAYER CHINA"
излязоха доста линкове
ето един
http://chinasuppliers.alibaba.com/pr...Equipment.html
та и нашия плеер е "някъде там"
ако му намерим аналог може би ще намерим и нов фирмваре
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ползвам кабел с два Евро жака.
Никъде в менюто не намерих опция която да сменя на Стерео.
<div align="right">Originally posted by dede - 04/02/2005 : 10:53:16</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Довечера ще погледна точно как става. Няма начин да няма такава опциа, може да е закодирана с други думи [8D]
vladi@setcom не мисля, че на 372х са му толкова много кусирите, че да се рискува с флашване на чужд фърмуер. Мисля, че нашите хора от Елит рано или късно ще пуснат нова версия, премахваща основните му недостатъци.
А ето аз какво намерих с тази комбинация 'MPEG4 DVD zoran'
http://www.globalsources.com/si/6008...GetProduct.htm
Извинявам се за забавянето.
За dede: в менюто Audio задаваш Bass menagment -> Оn, като за си избираш за Front speakers - Present, аз за всички останали - None. Mисля ще реши проблема. Пиши какъв е резултата.
Много благодаря за разяснението - стана. Малко опцийте не бяха така както каза, но се получи. Опцийте ми бяха - Small , Large- оставих го на Large.
А най интересното е, че пуснах филм който имаше за субтитри *.txt файл. Излязаха безпроблемно. Май вече ще слагам от всеки вид субтитри, белким поне единия се разчете.
Имам една молба към Елит Съпорт:
Много ви моля, напишете какви комбинаций от менюто трябва да се изберат в зависимост от устройството ( ТВ , уредба, съб-буфер), за да може да се чува звука от филма нормално.
Здравейте,
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Много благодаря за разяснението - стана. Малко опцийте не бяха така както каза, но се получи. Опцийте ми бяха - Small , Large- оставих го на Large.
А най интересното е, че пуснах филм който имаше за субтитри *.txt файл. Излязаха безпроблемно. Май вече ще слагам от всеки вид субтитри, белким поне единия се разчете.
Имам една молба към Елит Съпорт:
Много ви моля, напишете какви комбинаций от менюто трябва да се изберат в зависимост от устройството ( ТВ , уредба, съб-буфер), за да може да се чува звука от филма нормално.
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
към dede:
Принципно има много варианти да изкарате звук и картина от плейърите. Най-вече това зависи от това каква друга AV техника имате на разположение.
Най-лесния и удобен начин е чрез 5.1 RCA(чинч, камбанки) изходите - директно свързвате FL и FR към телевизора посредством RCA(чинч, камбанки) кабел. В SETUP менюто избирате AUDIO и настройвате всички канали на SMALL.
След стартиране на възпроизвеждане чрез натискане на бутона PROLOGIC избирате STEREO или вариант на PROLOGIC<font color="red">(за да чувате всички канали при PROLOGIC Ви е нужен усилвател/ресиивър или ативна система с 5.1 канала).</font id="red">
Поздрави
Между другото една любопитна новина - преди няколко дена MTK е подала съдебен иск в съда срещу Zoran... само дето не мога да отворя целия PDF и да разбера подробности- реве нещо за traditional chinese support, но започва да става интересно... да видим сега кой крив и кой прав [B)]
В неделя ми подариха един PV-372X, лично на мен този дизайн ми харесва най - много - липсват разни светещите дразнители, а за проблема със субтитрите от ДВД подложка не е болка за умиране в моят случай.
Имам обаче друг казус- CD с MP3, в 5 папки. ДВД - то "забива", а когато диска е с файлове извън папките, дори един - няма проблеми.
Дали проблемът е в диска или в настроките, но като цяло съм си доволен от машинката.
Досега не съм забелязал никакви проблими с просвирване на mp3. Може би проблема е в конкретната бройка.
372х от метро
няколко проби с ДВД с МП3-ки
резулатата: след 60 и някоята песен не желае да ги свири
само брои 10 сек и това е
но предните номера ги просвирва нормално без забележки