Страница 169 от 707 ПърваПърва ... 119159167168169170171179219 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,521 до 2,535 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019
    Мнения
    142
    #2521

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Домусчиев къде се лекува... ?
    хм Домусчиев ..Уникално възстановяване . 3-4 пъти по-бързо от Малдини и сина му ,които са богове за Милано
    Mega одобрява това.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2522

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    на никой ли не му пука за милионите маски, тонове дезинфектанти и гумени ръкавички, които безсмислено се изливат и изсипват в природата?

    де я гретка да се попени малко?
    Aleksandars одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2523

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    на никой ли не му пука за милионите маски, тонове дезинфектанти и гумени ръкавички, които безсмислено се изливат и изсипват в природата?

    де я гретка да се попени малко?
    Е къде в природата, като там е забранено да се ходи?
    Mega одобрява това.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,828
    #2524

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Ти сигурен ли си, че не контактуват? Замисли се.. Споменаваш единични случаи на хора СПАЗВАЩИ КАРАНТИНАТА с къщи и собстевни дворове..но мнозинството, живеят в жилищни квартали от блокове.
    Всеки ден виждам майки с деца събрани на едно място на пейки, площадки - на лаф моабет...никаква дистанция. Децата както знаем, прекарват заболяването асимптоматично. Така че ти като родител, може въобще да не разбереш, че то е заразено и бълва вируси навсякъде откъдето мине. По данни от някои доклади, преобладаващо заразата става при контакт със заразени повърхности и рядко по капково-въздушен път.
    Междублоковата детска площадка...децата на двете майки заедно се катерят, пързалят, люлеят.. Дори едно от децата да е заразено, то ръси вируса по всички съоръжения. Площадката или топката с която играят, се превръщат в източник на заразата. Само след час те си заминават, но идват друга-и майка-и с деца и пускат децата си на играят на площадката...падат, стават пипат всичко после лицето си. и така ден след ден...Майката и заразеното дете после се прибират у дома където пренасят заразата..На следващият ден отиват на гости на бабата да я видят или да и занесат лекарствата...или хлапето отива на гости на съседите, да си играят с тяхното дете.
    Гаранция и 100% сигурност няма никъде. Моите наблюдения относно спазването на мерките /карантина напрактика има само за доказано болни и дошли от чужбина/ са, че се спазват. Виждам единични случаи на нарушаването им предимно от някоя групичка тийнеджъри.
    За нашите излизания съм сигурен, че контакти няма. Не се ходи по площадки, заобикаляме се с останалите хора от далече.
    Въпросния двор е само на нашата кооперация и имаме график за ползването му от децата като се дезинцекцира от време на време.
    При положение, че няма забрана за работата на огромен брой сектори, където ежедневно контактуват милиони хора в затворена среда и насреща имаме по груби сметки 5-6 хиляди заразени общо, част от които вече под контрол, не виждам какъв точно е риска от подобни разходки.
    Разбирам и защо от Щаба не се разрешават масово по парковете. Хората ще се юрнат след месец затвор и ще стане меле както при всички първи топли дни за сезона.
    Затова казвам, че това трябваше да стане преди 2-3 седмици, хората да разпуснат и след това да ни затегнат истински за великден.

    Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Dodo_pv , сигурно си прав. Не знам-просто ми направи впечатление.
    Колкото до туризъм -не знам откъде ще дойде това лято. Имам в предвид откъде туристи без вирус-Северна Корея май са единствените
    Вътрешното потребление на една малка държава не може да завърти икономиката. Може в Германия, Франция, САЩ...
    Вече съм на 99% сигурен, че този сезон ще бъдат затворени границите за приходящи туристи и съответно за българи, почиващи навън.
    Прсто ще оставят тези 14 дни карантина и почти никой няма да дойде тук или да отиде в Гърция, да кажем.
    При една овладяна епидемия и смекчени мерки ще ни се наложи да се прежалим с нашето море, но е по-добре от нищо.
    Така че частично ще се спаси сезона за хората в бранша и доста пари ще останат в държавата.

  6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,773
    #2525

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])


  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,438
    #2526

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    lazarus18
    Явно живееш в някакъв друг свят...Аз всеки ден виждам не само единично, но и групови нарушения на заповедите от хора на възраст от 10 до 80 годишни. Няма да ти описвам подробно, колко и какви нарушения видях само днес докато ходих до Кауфланд и Лидъл.
    Вашият двор на вашата кооперация и в някои затворени комплекси са изключение. Заразените са доста повече - имай в предвид, че 50% са асимптоматични.
    Имаме различни разбирания за контрол - за мен е, когато хората са като роботи изпълняващи нарежданията...Сега нищо не е под контрол, още по малко завърналите се туристи и гастарбайтери.
    Поразрови се за броят актове на такива нарушители за цялата страна и го умножи по две, за да се приближиш до реалният брой нарушения от страна на карантираните.
    Пак ще повторя - аз съм против настоящият план и за планираното масовото заразяване, а написаното от мен в доста от постовете, е само за да съм в синхрон с нарежданията на НОЩ. Като ще правим нещо, да го правим всички заедно, а не да скачаме един срещу друг (както постъпи тъпият ни президент) и накрая резултатът да е катастрофа. В момента ни е нужно единство, а не индивидуализъм. Пораженията върху хората и икономиката тепърва ще растат и с години ще се възстановяваме.

    FearMe
    Пука ми, защото замърсяват околната среда, 100%" от тях са замърсители - ръкавиците от латекс, маските от полимерен нетъкан плат, щитовете за глава от полипропилен, дезинфектантите са си вид отрова, защитните костюми на лекарите са от синтетика, спринцовките, системите за преливане. Добавяме тестовете и тоновете миещи, почистващи препарати...


    https://prof-afv.livejournal.com/10628.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-04-20 в 23:46.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,828
    #2527

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Каква според теб е идеята на това пълно подчинение? Реално резултата ще е намаляне на бройките заразени, факт. Дори и при този случай те няма да станат 0 при положение, че разрешените действия предполагат огромен брой контакти - магазини, куриери, офиси, банки и тн. и тн.
    Дали днес ще засекат 40 или 15 заразени ситуацията не се променя и грам.
    Да не говорим, че дори утре да ни зазидат по домовете за 3-4 седмици и стигнем до 0 нови заразени е напълно безсмислен ход. При едни 95-96%, податливи на заразяване е само въпрос на време да пламнем пак. Не можем да затворим страната за внос на нова зараза.
    Отдавна трябваше да работим в посока организация на живота ни, съобразен с циркулацията на този вирус както сме го направили с грипа, СПИН, световния тероризъм и тн.
    Да намерим баланса, който позволява да водим нормален живот без да претоварим здравната система и да защитим най-уязвимите.
    Подобен план за умишлено масово заразяване няма. Ако цитираш Мангъров той не предлага точно това, но така или иначе е безсмислено да го обсъждаме, тъй като макар е доказано работещ е неморален и няма политик, който да тръгне по този път. Особено сега.
    Правиш подобна грешка като управляващите, които са се вторачили единствено в борбата с вируса. Няма как да очакваш да се оправиш с този проблем и тепърва да мислиш за всичко останало. Дори не говоря за икономическите последици. Със оставянето на здравеопазването на пауза се залагат хиляди косвени жертви - хиляди раково и сърдечно болни пропускат прегледи, изследвания, определяне на лечение. Отлагат се безброй важни операции и се изпълняват само по спешност с по-нисък процент успешност.
    Каква е ползата от спасените 1000 починали от корона вирус ако пъти повече починат от тумори, инфаркти, инсулти, усложнения, ненавременно лечение и тн.
    В момента не се правят елементарни постъпки да се реорганизират болничните заведения да работят в условия на повишен риск. Какво чакаме?
    Този пост е редактиран от lazarus18; 20-04-20 в 00:00.
    TRENDS, hadean, Aleksandars и 2 други харесват това.

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2528

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    От 2006 година има план за действие при пандемия, но Борисов го скри, защото според плана, утравлението се поемаше от медицински щаб извън неговият контрол! Поради това, той създаде послушният му НОЩ.
    Ето го плана - документ в .pdf формат
    До 59-та страница повече прилича на учебник със статистическа информация
    На 60-та страница е дефиниран органа - "Национален пандемичен комитет" състоящ се от от 15 човека, всичките предварително заемащи висши държавни длъжности. Втората точка дефинира доста сериозни пълномощия - "координира дейностите на държавните органи".
    И оттук нататък започва разпредерение на отговорностите (не само за НПК, а и за други държавни структури), като на едно място мернах, че НПК е отговорен "Планиране на необходимите финансови ресурси", мисля че беше за ваксини, но по-важното е, че на практика има права да разпределя пари за това онова.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 20-04-20 в 00:44.

  11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #2529

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ама вие сериозно, как си го представяте това "работа в условията на коронавирус". Не говоря за кол център вид дейности....където някой влиза сутринта и излиза вечерта...

  12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2530

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Така, ама в Холандия! Защото социалната култура и отговорност на българския съдия е на нивото на перуански селянин в Андите. Сиреч, актът отпада още на първа инстанция. Ако беше иначе, нямаше да има щаб, колега!

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    Ай стига си повтарял колко са неграмотни българите ! Три поредни поста и все едно и също - българите са селяци, българите са неграмотни.
    Кажи "аз съм неграмотен и затова мисля, че и другите са такива" и ще те разберем. И по-важното - ще ти повярваме.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #2531

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Малко се бъркат сметките със доказани заразени и починали.
    От изследване на дотук 4000 кръводарители става ясно, че около 3% от населението има антитела. Изследването продължава-искат до 7000 души да стигнат.
    Това са за Нидерландия около 500 000 човека. Официално са починали с доказан вирус около 3600 човека. Да предположим, че са 5000-хора,които не са били диагностицирани и на преклонна възраст.
    Това прави около 1% смъртност . В същото време проверените за антитела донори са по принцип здрави хора, но не се броят децата под 18 години, от които някаква част може и да са го прекарали.
    Тогава смъртността може да стане и още по-малка...
    Затова е полезно да се тества повече-за да могат епидемиолози и вирусолози да имат по-ясна картина за състоянието. Тестовете за антитела са бързи и доста точни. Дали тези хора са имунизирани-това също може и се следи с нови тестове.
    Всеки ден се гледа-заразени-умрели, но се забравя, че много хора са го прекарали без да разберат. И тук доц. Мангъров ще излезе прав-това не е толкова опасен вирус...
    Единственият проблем остава как да се "пропуска" вируса поетапно , за да не се претовари системата. Тук вече е въпрос на управление и организация.
    MitkoS и hristoslav2 харесват това.

  14.  
     
  15. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    601
    #2532

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    lazarus18
    Явно живееш в някакъв друг свят...Аз всеки ден виждам не само единично, но и групови нарушения на заповедите от хора на възраст от 10 до 80 годишни. Няма да ти описвам подробно, колко и какви нарушения видях само днес докато ходих до Кауфланд и Лидъл.
    Изобщо не ти трябва да излизаш, за да видиш нарушения, просто си пусни телевизора по време на брифинг. О, чудо!!! Там никой не ползва маска (освен да си бърше очилата с нея). Можеш и да видиш кадри от Народното събрание - там председателя е виждал маска само на картинка, а горките стенографи са на два метра от него. Какво ни остава тогава? Може би да вземем пример от Тиквоний? Та на него всичките му интервюта са с маска под брадичката му!!! Може и да разгледаме мярката за двата метра. Ми депутатите, които чакаха за безплатния тест бяха на по-малко от метър един от друг, а се водеха рискови, защото имаше заболял техен колега. Защо тогава се учудваме, че обикновения българин прави каквото си иска, след като ежеминутно вижда по телевизията толкова "светли" примери как тези, които измислят мерките не ги спазват?
    TRENDS, Frost, Aleksandars и 1 други харесват това.

  16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2533

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)


    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Пайеровите плаки в тънките черва заедно с лимфните възли на храносмилателната система са голяма част от
    периферните органи на имунната система.И наистина имат огромна роля при фунционирането и.Всъщност имунния отговор става в периферните/вторични органи.Ей тук е по-просто обяснено : https://www.hepactive.org/article/im...rusni-infekcii
    нагледно : http://medbiology.meduniversity-plov...pharm_2019.pdf
    А за ваксините казах какво ми е мнението и няма как да го променя.
    Новообразуваните кръвни клетки как и откъде излизат от кокала за да влязат в кръвообръщението ?
    Повърхността на кокала не е ли плътна структура от всички страни ?

  17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #2534

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Ай стига си повтарял колко са неграмотни българите ! Три поредни поста и все едно и също - българите са селяци, българите са неграмотни.
    Кажи "аз съм неграмотен и затова мисля, че и другите са такива" и ще те разберем. И по-важното - ще ти повярваме.
    Логично е да отговаряш по еднакъв начин на едни и същи въпроси, както и да обясняваш по един и същи намин един и същ проблем. Българи живеят на много места по света, коментирам само една (малка?) част от тях. Има си критерии за тъпота, които не съм измислил аз. А и мястото на темата показва, че съм прав. Вярата е убеждение в нещо, което не може да бъде доказано. До тук такова нещо няма.

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2535

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    (copy/paste ... за пореден път)

    Националният оперативен щаб е създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов № Р-37/26.02.2020. Правното основание за издаване на заповедта е чл. 24, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерския съвет, който гласи:

    Чл. 24. (1) Работни групи за изготвяне на проекти на актове или на други експертни предложения по конкретни въпроси от компетентността на правителството с участието на представители на различни администрации се създават с решение на Министерския съвет или със заповед на министър-председателя.

    В нашия случай, щабът е създаден със заповед на министър-председателя, а не с решение на Министерския съвет, което не е съществено от гледна точка на функциите му, но показва допълнително неглижиране на неговата роля.
    Видно от текста на чл. 24 правомощията на Националния оперативен щаб се свеждат до изготвянето на експертни предложения, които са конкретизирани в т. 3 на заповедта:
    „Да организира, координира и наблюдава всички действия на компетентните органи във връзка с предотвратяването на разпространението на COVID-19, както да събира, обобщава и анализира цялата ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, и да информира медиите и обществеността.”
    С други думи Националният оперативен щаб е нещо, като говорител на министър-председателя по въпросите на COVID-19, като дори седалището му не е в Министерския съвет, а във ВМА.

    В този си вид Националният оперативен щаб не може да издаде никакво разпореждане, на когото и да било. Единственото правомощие дадено на Председателя – ген. Мутафчийски в т. 2 на заповедта е да привлича други експерти при нужда.


    За да стане съвсем ясно ви предлагам да видите как биха изглеждали нещата, ако на 26 февруари, вместо тази заповед на премиера, Правителството бе решило да приложи, приетият още през 2006 година „Национален план за готовност за грипна пандемия”. В него е разписано, че в случай на пандемия се създава Национален пандемичен комитет в състав:
    1. Председател – определен от министър-председателя вицепремиер;
    2. Заместник-председател – министърът на здравеопазването;
    3. Членове:
    3.1. заместник-министър на вътрешните работи;
    3.2. заместник-министър на финансите;
    3.3. заместник-министър на отбраната;
    3.4. заместник-министър на труда и социалната политика;
    3.5. заместник-министър на транспорта;
    3.6. главният държавен здравен инспектор;
    3.7. директорът на дирекция „Опазване и контрол на общественото здраве”, към МЗ
    3.8. директорът на Националната здравноосигурителна каса;
    3.9. директорът на Националната ветеринарномедицинска служба;
    3.10. директорът на Националния център по заразни и паразитни болести;
    3.11. директорът на Института по микробиология на БАН;
    3.12. националните консултанти по епидемиология, вирусология и
    инфекциозни болести;
    4. Секретар – началник отдел „Надзор на заразните болести”, Министерство на
    здравеопазването.

    Националният пандемичен комитет заседава при кворум от 2/3 от членовете си. Комитетът:
    1. разработва националната политика за ограничаване разпространението на пандемичния грип;
    2. координира дейностите на държавните органи и осъществява връзки с неправителствени организации
    3. анализира данните за епидемичната ситуация по отношение на пандемичния грип, като информира Министерския съвет и обществеността, предлага конкретни противоепидемични мерки за ограничаване на последиците за здравето на гражданите;
    4. предлага на Министерския съвет становища по международни декларации, конвенции, споразумения и други документи, касаещи пандемичния грип.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 985
    Последно: Вчера, 20:57
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе