Нали лекарите са постоянно с маски, ръкавици, шлемове... Защо тогава има толкова много "заразени" между тях?
Нали лекарите са постоянно с маски, ръкавици, шлемове... Защо тогава има толкова много "заразени" между тях?
Щото са хора и грешат... Кавичките що ги ползваш?
То на вируса не му пука кой лекар, кой на дедо ви вярва или не дали има такова животно. Има ли го може ли лепва се. Не прощава грешки.
То имаше села дето и не вярваха, че има вирус ама как така като ги тръшна се изпокриха не смеят носа си да покажат и о чудеса повярваха изведнъж... все едно е нещо което се крепи само на вяра.
ccankov73,
Не коментирам носенето на защитни средства в медицински учреждения!
В хранителните магазини влизат всякакви хора - с изцапани дрехи, мръсни ръце и обувки. Да не описвам и какви миризми се носят. Обикновените платнени маски не защитават от коронката. А в тази жега след 10 минути са за смяна, а еднократните - за изхвърляне. Или трябва да си носим резервни? А съм сигурен, че повечето хора не дезинфекцират многократните маски. Особено черните.
Е, аз това казвам.Носенето на маска(в магазина например) най-вероятно няма да защити този който я носи.Но ако до теб има някой който в момента разпространява вируса(наричайте го както си искате), и той киха/кашля, то Неговата маска би намалила растоянието на което той разпространява вируса, чисто механически, без значение вида маска.Съответно би намалила вероятността да те зарази.Само това и нищо повече.
Ако искате да сте сигурни за себе си - то N95 респиратор + още една маска, шлем, костюм, ръкавици 2 чифта,но това е смешно вече.
Аз например слагам, най-обикновенна китайска маска, гледам да не се тикам в хората и да не опипвам всичко наред, а само това което ще вземам.Като се прибера си мия ръцете и това е.Нищо специално.На работа е друго естествено, но и там не съм с респиратор и костюм .
Ти, аз и вероятно доста хора тук постъпват така. Но останалите?
Всеки път ме сърбят ръцете, когато пред мен някой пенсионер прерови целия рафт с хляб, мляко, зарзават и т.н. Или се подпира на витрината и всички рафтове в магазина с мръсни и потни ръце.
За мен единственото, което предотвратяват маските е да не си плюнчат ръцете при отваряне на торбичките и при плащане. А и да не си бършат носовете с ръце и ръкави.
Днес по БНТ 1 "Още от деня" един психолог много точно анализира ситуацията и поведението на управляващите. Препоръчвам да го гледате.
Гена аз за какво писах и ръкавици в хранителните...
Иначе това, че има хора с ниска култура, възпитание или с изключитлено ниско IQ не значи всички ние останалите да хвърлим в кюпа мерките и да ги последваме в елементарното им поведение та да се пуснем по течението докато срещнем съдбада определена от заразата...
Това, че не одобряваш една мярка повярвай не значи, че си прав...
А Вие като одобрявате тази "мярка", не означава че тя върши някаква работа...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Самото одобрение няма никакво значение за това дали е ефективна или не. Но е логично всяка преграда (дори да е малка) да помага в случая.
Все пак маските са изпитано средство през годините за намаляване и дори спиране на такива зарази - така, че кой съм аз да се съмнявам в ползата им. Все пак не съм най-умния на планетата и то в тази спецефичнна област но слава богу мерките ги измислят по умни от мен а вероятно и то теб!
Ок, но от къде си сигурен, че тези които измислят тези мерки, имат акъл точно за това?! Хайде да не влизаме в полемика, защото няма смисъл. Щом Ви влече, носете си ги....
Абе тя върши работа, ама не на всякъде и не на всеки!
Какъв е смисъла от маската в кварталното магазинче или аптеката, ако влизат само по един, продавача е с маска и следващия клиент чака от вън?
Какъв е смисъла от маска, ако пред хипермаркета опашката спазва дистанция от два метра и вътре в магазина влизат малко хора, които спазват дистанция?
Какъв е смисъла от маска при положение, че има заразени примерно 4-5% от хората? Каква е вероятността да се окажеш на по-близо от 2м от заразоносител точно на това място и в този момент?
Какъв е смисъла от маска, която в това топло време става колектор и развъдник на всякакви вируси и бактерии само след час-два употреба? Някой виждал ли е в продажба спрей с дизенфектант, с който периодично да си напръскваш маската?
И още куп такива въпросчета, ситни и дребни като камилчета!
PS Новата мантра ДДДК аз дешифрирам като "Дръж си Дедовеца Далеч от Курвите"!
Хм.., дали върши, ...?
С Мангъров съм пил кафе преди време, много готин човек, много разбран и много умен!
Но винаги има и по-умни :
Разберете, че основната цел не е да няма въобще заразени, а да не се претовари системата, т.е. да няма много наведнъж.Освен ако не ви е кеф да ви ръчкат в някоя спортна зала, и то ако има кой.On 5 June, the WHO changed its advice on face masks, instead recommending that cloth face masks should be worn by general public where social distancing is not possible (e.g., on public transportation, in shops or in other confined or crowded environments). Those aged over 60 or with underlying health risks were advised to wear medical masks (surgical or procedure) in such settings or in areas with increased risk of infection
Просто това е начин да се намали скоростта на разпространение.
Този пост е редактиран от ccankov73; 23-06-20 в 21:59.
Аз не приемам маските като защитни средства, но приемам носенето им като знак, че някъде около нас броди вирус.
ъъъ, аз пак да вляза в ролята на адвокат на дявола
да не ровя назад, но на едно място беше изнесена инфо за една от най-проблемните зони в италия, която пост фактум беше тествана и се бе оказало, че 53% (или 57%) имаха антитела
когато съотнесем тази новооткрита бройка "заразени/болни/преболедували" (както щете ги наречете), се оказва, че смъртността "N човека" трябва да се смята не като % от ОТКРИТИТЕ заразени, а от всички въпросни 53% (или 57%), което я прави далеч по-малка от тръбените 10-15%
и за да не се самоцитирам на не знам си кой път, пак ще кажа "заразен не е равностойно на на крачка от смъртта"
на мен примерно ми е много любопитно дали моята не е права, като изказа хипотезата, че вероятно през февруари цялото ни семейство е изкарало въпросната корона, защото 3-4 дена тя и момчетата бяха с леко неразположение (не дебелочревно, а общо ), а на мен нищо ми нямаше, но то на мен и по принцип никога нищо ми няма
ако някой желае да ми спонсорира PCR тестовете, да ми пише
Кажи, че си се целувал с Гришо в Хасково.....щи направят безплатни